Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Didrik Fløtre til Emblem

didrik-floetre
Didrik Fløtre har signert for Emblem.

Les mer …

 

Brannmann - Papyrusligaen og Skopje

 Brannmann var som skolegut ihuga ivrig i geografi, og da særlig i landkunne. I en oppvekst kjemisk fri for google maps og lignende digitale karttjenester, var det skoleatlas som var den mest brukte boka på pulten på Skodje barneskole. Og Skodje hadde sin rettmessige plass i registeret. Registernabo var Skopje, dette mystiske stedet der kun en speilvendt p skilte oss fra stedet vi vokste opp på. Nå vet vi at denne tidligere Jugoslaviske byen gått fra å være Skodje sin navnenabo, til en hovedstad der ute i verden. De har med andre ord hatt en litt annen utvikling enn naboen Skodje.  Skopje er nå hovedstaden til Makedonia. Norges landslag var i Skopje lørdag. De kom, de så og de tapte. Tror det hadde vært gøyere for Lagerfrakkens menn å ta feil i atlasen og fått seg en økt mot Skodjes helter i Twitterliga 2. Tror kanskje de hadde fått seg et mål eller to også.

Les mer …

 

Brannmann - om twitring og den slags

Mistet fatningen
Brannmann er lærer. Forleden var jeg på et kurs med overnatting på hotell. Kursdeltakerne var fra hele landet, og på festmiddagen var Brannmann i hyggelig selskap med både kongens menn og skoleverkets fotfolk. Etterhvert ble det kveld, og de lærerne som ikke deler Brannmanns avholdsidè gikk etterhvert ut av sitt gode skinn. Borte var formaninger om "stille i timen", "inn på rekke" og "rekk opp hånda"! Nå var plutselig alt lov. Rope, gaule, snakke i munnen på programleder, le når det ikke passet seg osv.. En tankevekker for en enkel lærersjel fra pietistiske fjordstrøk.

Les mer …

 

Brannmann - toget går!

Toget går!

Min norsklærer Stig Nesset på lærerskolen i Bergen prentet inn noen viktige ord i oss studentene. "Det er for sent å komme på stasjonen i Bergen når toget har kommet til Voss". Han mente selvsagt at med Brannmanns tvilsomme innsats i norskfaget var det lite håp for den framfusne sunnmøringen. Norsklærerens bilde kan brukes på mange områder i livet. Blant annet i fotballen. For noen var 2017 sesongen der toget gikk, og perrongen ble siste stoppested. Men noen lag er det enda håp for. AaFK for eksempel.

Les mer …

 

Brannmann - YEA!

Presten på Skodje på åttitallet, Helge Schistad var den første som dro meg inn i en organisert form for fotball. Gjennom sin unike idrettsinteresse var han en foregangsmann for kreativt kirkelig arbeid. Og Brannmann fikk for første gang spille på et lag - Prestelaget! Trene gjorde vi av og til, men ikke for ofte. Presten skulle jo rekke å få folk i jorda og i døpevannet. På lørdager giftet folk seg på formiddagen, og så var det Tippekamp på NRK på ettermiddagen. Men vi spilte hele to kamper med Prestelaget.

Les mer …

 

4.divisjon 2018

Hødd2 rykker opp i Tippeligaen, mens Langevåg og Norborg rykker ned i 5.divisjon. Disse blir erstattet av Aafk2 som kommer ned fra Tippeligaen, mens Valder og Ørsta gjorde oppholdet i 5.divisjon kortest mulig og er tilbake i 4.divisjon på første forsøk.

4.divisjon 2018 blir som følger: Aafk2, Bergsøy, Volda, Skarbøvik, Rollon, Emblem, Hareid, Godøy, Sykkylven, Larsnes/Gursken, Valder og Ørsta.


 

Rollon-Emblem 2-1 (0-1)

Da var det klart for sesongens siste kamp. Rollon var motstander og selv om begge lag var plassert trygt og godt midt på tabellen, var det mer nok å spille for. Med seier var vi sikret NM til neste år og med uavgjort ville vi ende opp foran dagens motstander. Dessverre ble det tap og dermed passerte Rollon oss på tabellen og stakk av med NM-kvaliken.

Les mer …

 

Før kampen mot Rollon

Da er vi kommet til den siste og 22. serierunden. Emblem avslutter sesongen borte mot Rollon med kampstart fredag 20.oktober kl.18:30.

Les mer …

 

Mr. Mole tipper runde 22

Mr. MoleHalvparten rett sist runde. Jeg traff med Langevåg, Hødd2 og Bergsøy, ellers gikk det skeis. Men det var forrige runde. Vi er ferdig med den!

Nå dreier alt seg om den siste serierunden. Mye er er allerede avgjort men likevel er det en eller annen spenning i hver eneste av rundens seks oppgjør. Størst er nok spenningen knyttet til hvem som må følge Norborg ned i 5.divisjon, dernest gjeder det sølvplassen og til slutt fjerdeplassen som kan gi NM-spill til neste år.

Alle kampene i den siste serierunden skal spilles samtidig med avspark fredag kkl.18:30. Her følger mine tips for runde 22.

Les mer …

 

Brannmann - om proaktivt talentarbeid

Danskene har skjønt det. Nylig var det uttak til Danmarks G16 landslag. Samtlige som ble tatt ut er født i første halvdel av året. Nok en gang får vi bekreftet fordelen ved å være eldst i klassen. Ja, jeg vet at Martin Ødegaard er født i desember, men han spiller tross alt kun i Heerenveen. Lignende tall finner vi overalt der det er snakk om uttak til talentsamlinger for ulike årskull. Hvilke løsninger skulle en hatt for å unngått dette? En kunne selvsagt hatt halvårs-landslag eller halvårs-talentsamlinger. En kunne tatt ut på grunnlag av far og mors fysikk. Men det beste ville nok være at å løse det hele med et kryss. I vielseattesten kunne det stått en rute der ektepar krysser på at de forstår at dersom de skal ha et landslagsbarn må forplantning skje mellom 1. april og 1. september. Utfordringen er jo selvsagt alle barn som ikke blir født i ekteskap, men med litt folkeopplysning og bussreklame får de fleste med seg den statlige informasjonen.

Les mer …

 

Emblem-Godøy 2-4 (1-2)

Årets siste hjemmekamp ble alt annet enn en glede for hjemmelaget. Etter en sprudlende åpning i de første 25 minuttene og ledelse 1-0, stoppet det liksom helt opp. Det var akkurat som vi plutselig tråkket i sirup.

Les mer …

 

Før kampen mot Godøy

Det er klart for årets siste hjemmekamp. Vi tar imot Godøy på Ebbemyra fredag den 13. Avspark kl.18:30.

Les mer …

 

Side 2 av 11

Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 84 gjester her nå