Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Sesongen 2017 kort oppsummert

Før 2018 sesongen sparkes igang kan det være greit med en kort oppsummering av sesongen som gikk.

Les mer …

 

Brannmann - heia bortelaget

alt

Julekvelden er over, og mange lokale idrettslag har nok solgt godt med sesongkort som julegave. På noen stadioner handler om det om å få fast plass på den fineste steinen, noen har klappstol inkludert i sesongkortet, og på Emblem får du en kopp kaffe på hver hjemmekamp. De som er så heldig å sitteplasser på plaststoler kan gå sesongen glad i møte. Sånn sett kunne det vært interessant å bli Blindheimssupporter. Brannmann har faktisk to Blindheimjakker, men det er i kraft av å være oppmann i volleyball. Der har vi tørr og varm tribune hele sesongen, så slik sett er det rart at ikke flere foreldre velger volleyball for barna sine. Nå ryktes det også at Blindheim skal få overbygg på tribunen, så da må RBK-skjortene se til å rykke opp til Twitterliga 1 raskere en svint! En så lenge skal vi kose oss på Bergsøy, Color Line, Rollonbana med plast under stumpen. Så får gjestene på Emblem tåle å stå å henge langs gjerdet ved russerskolen på Emblem.

Les mer …

 

Brannmann ønsker god jul

Sunnmøringen er vant til å klare seg selv. Han har alltid måtte kjempe for tilværelsen gjennom hardt arbeid. Når en dør stenges, åpner han en ny og karrer seg fast i vår hardføre natur. Han har alltid sett muligheter for utvikling. Utnyttelse av kunnskap og nytte av råstoffet vi har tilgjengelig er en viktig verdi for Sunnmøringen. Til slutt står samholdet. Vi har hverandre.

Les mer …

 

Brannmann - utgått på dato?

Den første fotballkampen Brannmann kan huske var 14. november 1979. Da var jeg ni år, og en av de viktigste scoringene i norsk fotballhistorie fant sted på Parkstadion i Vest Tyskland. Det var kvalifisering for OL i Moskva, og Norge var slettes ikke favoritter når vi entret gresset i den demokratiske delen av Tyskland. Men i det 78. minutt ble en pasning sendt fra høyre midtbane, og på bakerste stolpe suste en krøllete Arne Larsen Økland inn kampens eneste mål. På radio hylte Børge Lillelien "Altså, kamerat Bresjnev, pass på, her kommer vi!". Med dette var Norge klar for OL! Dolly Dimple`s grunderen`s scoring brant seg inn i en ung skøyegut! Året etter skulle OL i Moskva arrangeres, men dit kom aldri Norge. Pga de politiske forholdene rundt Generalsekretær Leonid Iljitsj Bresjnev i Sovjetunionen, som førte en politikk som den vestlige verden ikke kunne stille seg bak, ble en boikott av OL gjennomført - også av Norge.


Les mer …

 

Brannmann - om keiserens nye klær

I 2011 var Brannmann på Ullevål for se sitt kjære Brann enkelt hente hjem kongepokalen. Men Brann hadde ikke Barrantes. Han var AaFK-spiller. Han scoret to mål og sørget for at bøtta havnet på Color Line. Uken etter var jeg innom Color Line og fikk hvit bacalao med kantinesjef Eidså. Samtidig kom Veben bærende med kongepokalen, og i all sin beskjedenhet spurte Brannmann om han kunne få holde på pokalen (som jo egentlig skulle til Bergen). Brannmann er nok raskere enn Vebenstad på de første 20 meterne, og kunne lett stukket av med pokalen. Men å få den hyggelige Øyvind på nakken kan i det lange løp være litt travelt, så det ble med tanken. Men for en forsmeden Brannfan ble et av de store fotballhøydepunktene for meg! Like stort var det trolig for LSK spiller Aleksander Melgalivs. På en cupfinalefest i etterkant av fyrverkeriet på Ullevål søndag, kledde han av seg og brukte pokalen som truse/susp. Mulig han har misforstått poenget i eventyret om Keiserens nye klær, for dette ble litt feil. Kongens pokal kan ikke brukes som keiserens nye klær! Keiseren brukte ingen pokal i eventyret.

Les mer …

 

Brannmann - om bisarre nisser på fotballkamp.

alt

hits

Søndag 27.11, siste serierunde i Eliteserien. På Sunnmøre er det full vinter i fjellet og i lavlandet kryper gradestokken ned mot 0 grader. Brannmann er kledd i tre lag på hele kroppen, toppet med en en Brann-buff rundt halsen. Jeg ankommer Color Line 17.45, og kl 17.50 kjenner jeg en bisarr stemning dirre på stadion. Pølsene i kiosken er tykkere og saftigere enn noen gang, og over stadion henger en drone med to grønne lys som minner om besøk fra andre planeter. På tribunene har en sponsor delt ut en knørva plastikkbit som bråkere verre en vuvuzelaen fra VM i Sør Afrika. Det er godt oppmøte på benkeradene, og på feltet i nordøst har Jonas Fjeld og co fylt opp hele bortefeltet.

Les mer …

 

Brannmann - coaching i verdensklasse!

Ukens trenere!
Denne uken har tre trenere fått fortjent stor oppmerksomhet. Først til treneren til laget med røde og hvite drakter som de siste 38 årene har hatt en trener som coacher verdensmestere på hver eneste trening og kamp. En enorm tro på sin strategi og en utholdenhet nesten ingen andre i verden kan konkurrere med. Han trener laget som spiller sin viktigste kamp hver kamp, og som feirer hver scoring som om gullballen er vunnet! Vi snakker om Kjell Volle, trener til Guard HC i 38 år! Nå har sulamitten vunnet Ålesund Kommunes hederspris - utrolig velfortjent mener Brannmann!

Les mer …

 

Didrik Fløtre til Emblem

didrik-floetre
Didrik Fløtre har signert for Emblem.

Les mer …

 

Brannmann - Papyrusligaen og Skopje

 Brannmann var som skolegut ihuga ivrig i geografi, og da særlig i landkunne. I en oppvekst kjemisk fri for google maps og lignende digitale karttjenester, var det skoleatlas som var den mest brukte boka på pulten på Skodje barneskole. Og Skodje hadde sin rettmessige plass i registeret. Registernabo var Skopje, dette mystiske stedet der kun en speilvendt p skilte oss fra stedet vi vokste opp på. Nå vet vi at denne tidligere Jugoslaviske byen gått fra å være Skodje sin navnenabo, til en hovedstad der ute i verden. De har med andre ord hatt en litt annen utvikling enn naboen Skodje.  Skopje er nå hovedstaden til Makedonia. Norges landslag var i Skopje lørdag. De kom, de så og de tapte. Tror det hadde vært gøyere for Lagerfrakkens menn å ta feil i atlasen og fått seg en økt mot Skodjes helter i Twitterliga 2. Tror kanskje de hadde fått seg et mål eller to også.

Les mer …

 

Brannmann - om twitring og den slags

Mistet fatningen
Brannmann er lærer. Forleden var jeg på et kurs med overnatting på hotell. Kursdeltakerne var fra hele landet, og på festmiddagen var Brannmann i hyggelig selskap med både kongens menn og skoleverkets fotfolk. Etterhvert ble det kveld, og de lærerne som ikke deler Brannmanns avholdsidè gikk etterhvert ut av sitt gode skinn. Borte var formaninger om "stille i timen", "inn på rekke" og "rekk opp hånda"! Nå var plutselig alt lov. Rope, gaule, snakke i munnen på programleder, le når det ikke passet seg osv.. En tankevekker for en enkel lærersjel fra pietistiske fjordstrøk.

Les mer …

 

Brannmann - toget går!

Toget går!

Min norsklærer Stig Nesset på lærerskolen i Bergen prentet inn noen viktige ord i oss studentene. "Det er for sent å komme på stasjonen i Bergen når toget har kommet til Voss". Han mente selvsagt at med Brannmanns tvilsomme innsats i norskfaget var det lite håp for den framfusne sunnmøringen. Norsklærerens bilde kan brukes på mange områder i livet. Blant annet i fotballen. For noen var 2017 sesongen der toget gikk, og perrongen ble siste stoppested. Men noen lag er det enda håp for. AaFK for eksempel.

Les mer …

 

Brannmann - YEA!

Presten på Skodje på åttitallet, Helge Schistad var den første som dro meg inn i en organisert form for fotball. Gjennom sin unike idrettsinteresse var han en foregangsmann for kreativt kirkelig arbeid. Og Brannmann fikk for første gang spille på et lag - Prestelaget! Trene gjorde vi av og til, men ikke for ofte. Presten skulle jo rekke å få folk i jorda og i døpevannet. På lørdager giftet folk seg på formiddagen, og så var det Tippekamp på NRK på ettermiddagen. Men vi spilte hele to kamper med Prestelaget.

Les mer …

 

Side 5 av 15

Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 55 gjester her nå