Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Mr. Mole tipper runde 5

Mr. MoleEtter ei spillefri uke er det godt å komme i kampmodus igjen. Vi gjør klar for den 5. serierunden, "16.mai-runden", runden for nabooppgjør. I runde 5 er 5 av 6 kamper nabooppgjør, noe som gir en ekstra utfordring for meg som selvutnevnt tippeekspert.

Hittil har jeg gjort det rimelig bra og står totalt med 18 rette av 24 kamper. Det er en treffprosent på 75 eller 4,5 rett pr runde. I forrige runde traff jeg på samtlige kamper med unntak av Sykkylven-Larsnes/Gursken. Jeg trodde på hjemmeseier, mens kampen endte uavgjort. Kan jeg klare å opprettholde den gode statistikken? Neppe, og allerede i denne runden er det nok av utfordringer.

Runde 5 deler seg over to kampdager, 3 på onsdag og 3 på fredag. Her følger mine tips for runde 5.

Les mer …

 

Brannmann - Sunnmørsmesterskap i straffespark

Bilderesultat for penalty kick drawing
Sunnmørsmesterskap i straffespark
Dagens blogg starter med litt reklame. Lørdag 26.mai arrangeres tidenes første Sunnmørsmesterskap i straffespark på Emblem. Initiativtaker er den gamle sluggeren på Langevågs backlinje på åttitallet, Helge Åkernes. Åkernes var et stort talent helt til han oppdaget at spissene på Skodje G70 løp fra han. Mulig Frode Haukeberg er medskyldig her. Nå ønsker han å engasjere gamle og unge fotballspillere til en høytidelig straffesparkkonkurranse. Brannmann stiller også - i Branndrakt! I onsdagens Nytt i Uka frykter jeg at du får se en potetsekk av en keeper redde et skudd fra selveste Åkernes. Reglene er enkle.

Les mer …

 

Brannmann - Pyramidespill

Bilderesultat for fotball pyramide

"Orre" Orry!
Den godest Peter Orry Larsen har tatt Bergen med storm i vår! Med mål mot både Stabæk, Sandefjord og nå sist mot Sotra i cupen, har han spilt seg inn i hjertene til vi som er glad i Brann. Nysgjerrig som Brannmann er så måtte jeg sjekke litt opp i dette med Orry. Hva betyr det? Kallenavn står det på Wikipedia, men sannheten er at han er halvt amerikansk, og navnet Orry kommer fra "over there". Den jordnære nordfjordingen var allerede som 17.åring var på treningsfeltet til Manchester United, men måtte reise hjem pga skade. Så var det AaFK som nytte av hans ferdigheter noen år, før han var på tur til både Konsvinger, Lillestrøm og Godset. Men da kom tilbake til AaFK i 2016, ble han veid av Fredriksen og funnet for lett til 2017-sesongen til AaFK. Vi vet alle hvordan det gikk.

Les mer …

 

Hareid-Emblem 1-3 (0-3)

I dag var dagen for unggutta. Oppladningen til dagens kamp var ikke den beste da vi etterhvert slet med utrolig mange forfall pga skade/sykdom, jobb, konfirmasjon og russefeiring. Men min bekymring skulle vise seg å være ubegrunnet. Erstatterne storspilte og mange unggutter fikk prøve seg. En av dem, Tobias Flem (2002), fikk også sin debut for A-laget idag. I tillegg fikk Kevin Rekdal og Kristoffer Halse (begge 2001) sin debut fra start. Vår gode juniorkeeper, Ole Einar Nesset fikk sin debut som spiss for anledningen og som ikke det var nok, var vi tvungen til å børste støv av Erlend Larsen, som egentlig la opp etter 2016-sesongen. Totalt var hele 9 spillere borte fra en normal kamptropp og således er det ikke rart at vi måtte lete litt for å få fyllt opp kamptroppen, men så lenge vi vinner og «erstatterne» storspiller så gjør det ingenting.

Les mer …

 

Før kampen mot Hareid

Det er klart for årets fjerde seriekamp. Denne runden er det fredagskamp for Emblem når vi tar turen ut til Hareid. Kampstart på Hareidsmyrane Kunstgress er kl.18:30.

Les mer …

 

Mr. Mole tipper runde 4

Mr. MoleI forrige runde sviktet Rollon og Aafk2 i forhold til mine tips og dermed ble det 4 rette. Totalt har jeg prikket inn 13 riktige av 18 kamper og er i rute til å slå fjoråret, uten at vi skal legge for mye i det - vi er tross alt bare ferdige med april måned.

Nå er det mai og vi gjør klar for den fjerde serierunden. Fortsetter oppturen for Bergsøy eller vil SIF/Hessa fortsatt stå med full pott? Åpner Sykkylven og Hareid poengkontoen? Rekker Rollon kolonnen gjennom tunnelene? Er Aafk2 kommet over sjokket? Hvem vinner V-duellen? Spørsmålene er mange og snart får vi svar. En kamp går på torsdag mens resten spilles på fredag. Her følger mine tips for runde 4.

Les mer …

 

Brannmann JuniorGirls League

Bilde tå`n Ivers.
Du synes kanskje at Brannmann er litt stygg med Rosenstyret? Det kan jeg være enig i. Men for et par år siden hadde jeg en morsom opplevelse på Lerkendal. Jeg var med poden på en turnering i Nidaros, og tilfeldigvis var det seriekamp på Lerkendal mot Sogndal. I solsteiken utenfor stadion stod jeg i en lang billettkø sammen med tusenvis av svette trøndere. Plutselig prikker det på ryggen min og jeg snur meg rundt. Der ser jeg ingen - før jeg ser ned. Der står en liten farbror på rundt 70 år. Trønderbart, rufsete hår og åpen skjorte. "Hæi, e du ålein" lurer han på?

Les mer …

 

Emblem-Godøy 2-1 (1-0)

Vi vant på en dårlig dag.

Alt lå til rette for en god kamp idag. Fuktig bane, bra vær og en kjempeåpning. Til tross for dette ble det en svak forestilling av oss idag, men av og til blir det sånn. Mye skyldes dårlig bevegelse og unøyaktighet. Men vi tok med oss 3 viktige poeng, så det får vi glede oss over. Og det er OK å vinne på svake dager også. Nå har vi 7 poeng på 3 kamper. Faktisk bare ett mindre enn det vi oppnådde gjennom hele vårsesongen i fjor. Så det bør være gode muligheter til å få en bedre vårsesong enn i fjor, og det er bra. Vi kan etterhvert slippe ned skuldrene og heller nyte fotballspillet uten stress.

Les mer …

 

Før kampen mot Godøy

Det er klart for runde 3 i 4.divisjon og sesongens andre hjemmekamp. Emblem har fått en bra start på åretssesong med seier mot Valder i serieåpningen og uavgjort borte mot Rollon i runde 2. Nå er det Godøy som er motstander og vi ser frem til å revansjere oss mot laget som slo oss i begge seriekampene i fjor. Kampstart på Ebbemyra er torsdag 26. april kl.18:30. Ta turen!

Les mer …

 

Mr. Mole tipper runde 3

Mr. MoleFem riktige i runde 1 og fire riktige i runde 2. Det har startet bra for meg, så nå gjelder det bare å holde trykket oppe. I forrige runde bommet jeg på to kamper. Rollon klarte ikke å vinne mot Emblem og Bergsøy overkjørte Volda og ødela U-en min.

Men de foregående rundene er historie, nå dreier alt seg om den tredje serierunden hvor to kamper spilles torsdag og fire på fredag.

Her følger tipsene mine for den 3. serierunden.

Les mer …

 

Brannmann - til lags åt alle ...

I dag har jeg lyst å gi et spark til NFF, og nok en gang gjelder det dømming av straffespark for og i mot Rosenstyret, versus andre lag i Norge. Brannmann har ment det samme om denne saken siden slutten av 80`tallet - at dommere favoriserer RBK på ulike måter som gir trønderlaget noen ekstra poeng hvert år. Ekstra gøy er det jo at jeg får støtte fra fremtunge fotballfolk som Solskjær, Rekdal og Sunnmørspostens egen Konrad. I tirsdagens utgave sier Konrad at trønderne er enig med Rekdal om at trøndere ikke bør dømme Molde. RBK selv velger jo å ikke ha trøndere på laget. Siden Brannmanns blogg først og fremst skal være et skriv om fotballens gleder så stopper jeg der (selv om det er en salig glede å terge hårsåre trøndere).

Les mer …

 

Rollon-Emblem 1-1 (1-0)

Da var det duket for bortekamp mot Rollon. Begge lag vant sin første seriekamp og vinneren idag ville fått en flyging start. Men det endte med ett poeng til begge og det tror jeg de fleste synes var et «rettferdig» resultat.

Les mer …

 

Side 6 av 19

Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 129 gjester her nå