Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmanns reiseblogg

alt
På facebookgruppen "Lokalfotball på Sunnmøre" er sesongen alt i gang. Fotballkretsen skal fordele 26 lag på 2 eller 3 avdelinger, og alle forslag er ute på høring. Geografi og nivå er viktige kriterier når forslagene ligger på bordet. Og meningene er mange. Noen er sjøsyk og vil ikke ta ferje, andre vil spille mange kamper og mener at alle 26 lagene kan spille i en divisjon. Dette vil kanskje øke skilsmissestatistikken, men artig for oss som følger med. Atter andre vil ha alle 2.er lagene i en divisjon. Heller ingen dum idè, men vil kanskje skape skjevhet når opprykk skal avgjøres?

Les mer …

 

Brannmann - stille i fjøset

alt

Mens vi venter på at isen forlater kunstgressbanene på Sunnmøre, og treningskampene kommer i gang, benytter jeg i dag anledningen til en utenomsportslig sak. Når nå årshjulet til de ulike klubbene på Sunnmøre blir lagt, regner jeg med at de fleste legger inn diverse avslutningsfester når sesongen er over. Fair-play samlinger, A-lagsfest, klubbfest og pizzafest for aldersbestemte lag. Kjekke tiltak for å feire en flott sesong. I år utfordrer jeg alle til å legge denne feiringen til september - et par måneder før sesongen er slutt. Tullete sier du?

Les mer …

 

Emblems kamper i 4.divisjon 2018

I dag var det terminlistemøte for 4.divisjon. Våre kamper vil i år fordele seg med 2 kamper på onsdag, 11 kamper på torsdag og 9 kamper på fredag. 1. serierunde starter 12. april. Siste kamp før sommerferien er torsdag 28. juni. Vi starter etter høsten den 16. august og avslutter sesongen den 26. oktober.

Her følger endelig terminliste for Emblem. Merk dere tid og sted først som sist!

Les mer …

 

NM 2018 vi møter Rollon i 1.kvalifiserende runde

Trekningen for 1. kvalifiserende runde er foretatt og Emblem trakk Rollon. Kampen skal spilles på Ebbemyra og må avvikles innen onsdag 21.mars. I skrivende stund er det ikke avklart endelig kamptidspunkt.

Sist gang Emblem var med i NM var i 2015. Den gang opplevde vi to jevne og svært spennende kvalifiseringskamper. I 1.kvalikrunde møtte vi Averøykameratene. Etter ordinær tid var stillingen 1-1 etter at Thomas Gjøsund satt inn et straffespark og ga oss en tidlig ledelse. AK utlignet og i ekstraomgangene var det kniving helt inn. Bjørnar Johansen førte oss på ny i ledelsen rett før pause, men AK skapte balanse i regnskapet fem minutter før slutt. Det ble straffesparkkonkurranse og den vant vi etter scoringer av Henrik Omenås, Thomas Gjøsund, Csaba Levente Boga og Markus Lund. Csaba ble den store helten når han i tillegg til å score på straffe reddet to straffer. Vi var klare for 2.kvalikrunde og motstander var Herd. Nok en jevn kamp og det skulle gå hele 88 minutter før Herd fikk hull på byllen. Det endte 0-1 og cupeventyret var over for vår del, men du verden hvor moro det var. I kampen mot Herd var det vel 300 tilskuere på Ebbemyra. Tenk om vi kunne få oppleve noe lignende i år. Første lag ut er i alle fall Rollon.

6 lag i 4.divisjon er med i årets NM. De øvrige kampene med 4.divisjonslag er Volda-Stryn, Bergsøy-Skarbøvik og Spjelkavik-Hareid.
 

Brannmann - Small Medium Gmax XXL

alt


På Emblem er det for tiden stor oppstandelse. En epost har gått ut til alle i fotballgruppen om at nå skal vårt nye klesmerke hete NIKE! Siden 2005 har vi gått fra Umbro til Adidas til Nike. Jeg har enda min utslitte Umbro coachjakke fra 2005, godt slitt med hull i lommene. Med den nye NIKE avtalen får trenerne nye coachjakker, så nå blir det konkurranse på klesknaggen hjemme.

Les mer …

 

Brannmann - borte bra men hjemme best

alt


Amund Skiri er ledig på markedet! Han passet liksom ikke inn i Oslo og Vålerenga. Han er oppvokst der Romsdalen er på sitt trangeste, og med mitt lærerblikk tipper jeg at han var snilleste gutt i klasserommet. Brannmann kjenner jo ikke Amund, men jeg har et morsomt møte med romsdalingen.

 

Les mer …

 

Vi gjør klar til en ny sesong

Årets første treningsuke er avsluttet og vi rakk to økter. På tirsdag var det 3 minusgrader på Ebbemyra. 16 spillere unnagjorde ei god økt på ei grønn men glatt bane. Sindre ledet treningen på tradisjonelt vis og Helge sørget for snømåking før og varm toddy etterpå. Torsdag var forholdene helt supre. Bana var grønn og gradestokken viste plussgrader. Ellers var rammene og servicen akkurat som den skulle være. En rolig start, men fra og med neste uke drar det seg til:)

Planene for sesongen er i all hovedsak lagt. Vi starter opp med treningskamper i starten av februar. 8.-12. februar holder vi tradisjonen i hevd og tar oss en teambyggende tur til London. 21.mars spilles første kvilfiseringrunde til NM, mens seriestarten er satt til torsdag 12. april. Vi åpner forøvrig hjemme mot Valder.

Treningskampene er klare og her er Sindres utvalgte motstandere:
06.02. Emblem-Sykkylven
15.02. Emblem-Langevåg
22.02. Ørsta-Emblem
02.03. Aafk2-Emblem
08.03. Emblem-Valder
15.03. Emblem-Skarbøvik
22.03. Larsnes/Gursken-Emblem (her blir det endring pga NM-kvalik)
26.03. Hareid-Emblem
05.04. Emblem-Tomrefjord
 

Brannmann - fotball og gåsejakt

alt


Happy new year godtfolk! Brannmann ser seg ikke tilbake, men suser videre inn
i partallsåret 2018.
Fremoverlent som aldri før, lett oppildnet av et strålende
fyrverkeri i Skodjes hovedstad, Glomset.
Bygda Glomset har forresten en liten
grusbane.
Med bedehusveggen som mål i den ene enden, og gamleskolen som
mål i den andre enden,
har den lille bygda ved fjorden et strålende grunnlag for
ballglade bygdefolk.

Les mer …

 

Sesongen 2017 kort oppsummert

Før 2018 sesongen sparkes igang kan det være greit med en kort oppsummering av sesongen som gikk.

Les mer …

 

Brannmann - heia bortelaget

alt

Julekvelden er over, og mange lokale idrettslag har nok solgt godt med sesongkort som julegave. På noen stadioner handler om det om å få fast plass på den fineste steinen, noen har klappstol inkludert i sesongkortet, og på Emblem får du en kopp kaffe på hver hjemmekamp. De som er så heldig å sitteplasser på plaststoler kan gå sesongen glad i møte. Sånn sett kunne det vært interessant å bli Blindheimssupporter. Brannmann har faktisk to Blindheimjakker, men det er i kraft av å være oppmann i volleyball. Der har vi tørr og varm tribune hele sesongen, så slik sett er det rart at ikke flere foreldre velger volleyball for barna sine. Nå ryktes det også at Blindheim skal få overbygg på tribunen, så da må RBK-skjortene se til å rykke opp til Twitterliga 1 raskere en svint! En så lenge skal vi kose oss på Bergsøy, Color Line, Rollonbana med plast under stumpen. Så får gjestene på Emblem tåle å stå å henge langs gjerdet ved russerskolen på Emblem.

Les mer …

 

Brannmann ønsker god jul

Sunnmøringen er vant til å klare seg selv. Han har alltid måtte kjempe for tilværelsen gjennom hardt arbeid. Når en dør stenges, åpner han en ny og karrer seg fast i vår hardføre natur. Han har alltid sett muligheter for utvikling. Utnyttelse av kunnskap og nytte av råstoffet vi har tilgjengelig er en viktig verdi for Sunnmøringen. Til slutt står samholdet. Vi har hverandre.

Les mer …

 

Brannmann - utgått på dato?

Den første fotballkampen Brannmann kan huske var 14. november 1979. Da var jeg ni år, og en av de viktigste scoringene i norsk fotballhistorie fant sted på Parkstadion i Vest Tyskland. Det var kvalifisering for OL i Moskva, og Norge var slettes ikke favoritter når vi entret gresset i den demokratiske delen av Tyskland. Men i det 78. minutt ble en pasning sendt fra høyre midtbane, og på bakerste stolpe suste en krøllete Arne Larsen Økland inn kampens eneste mål. På radio hylte Børge Lillelien "Altså, kamerat Bresjnev, pass på, her kommer vi!". Med dette var Norge klar for OL! Dolly Dimple`s grunderen`s scoring brant seg inn i en ung skøyegut! Året etter skulle OL i Moskva arrangeres, men dit kom aldri Norge. Pga de politiske forholdene rundt Generalsekretær Leonid Iljitsj Bresjnev i Sovjetunionen, som førte en politikk som den vestlige verden ikke kunne stille seg bak, ble en boikott av OL gjennomført - også av Norge.


Les mer …

 

Side 7 av 18

Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 96 gjester her nå