Siste nytt fra rundt omkring

HjemArkiv

Emblem kunne juble etter 2-1 (0-1) over Hareid

Kampen idag var utrolig viktig med tanke på å komme seg unna nedrykksstriden. Med tap i dag og at de andre kampene gikk i feil retning så ville vi vært med for fullt i bunnsjiktet. Men med den høsten vi har hatt hadde jeg stor tro på at vi kunne matche også Hareid, et lag som har vært meget solide på bortebane og ditto svake på hjemmebane.

Første omgang er noe av det svakeste vi har gjort i høst. Vi var tamme, løp lite, stresset Hareid omtrent aldri, og jobbet en og en. Slikt blir det ingenting av. Hareid fikk det lettere enn de nok hadde forventet av et Emblemslag som hadde vist god høstform fram til idag. Det som ble skapt av muligheter var det for det meste Hareid som stod for. De kom med mye folk i angrep, var flinke til å jobbe etter og ga oss lite tid med ball. Det var sånn sett fortjent da kantspiller Brekke satte inn 0-1 etter innlegg fra venstre. Fra 5 meter fikk han en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Eneste sjansen vi fikk i første omgang var når Hareid mistet ballen til Robin. Robin finner Jørgen helt alene med keeper på 12 meter, men på uforståelig vis misset Jørgen på ballmottaket. Dermed gikk lagene til pause med en fortjent Hareidledelse. Ikke det at de hadde så mange sjanser, men de var på en helt annet planet når det kom til vilje, kommunikasjon og løpskraft. De spilte direkte og fylte på med folk. Vi kan være glad for at vi hadde gode stoppere når Hareid presset på.

Jeg var rett og slett rasende i pausen. Makan til sløvhet er det lenge siden jeg har sett. Ikke vant vi dueller, ikke løp vi, ikke var vi konsentrerte når vi fikk ball, ikke tilbød vi oss, ikke truet vi rom, ikke var vi gode på kontradekninger etc. Nei, vi kan være glad for at vi hadde 3-4 spillere på stasjonen, ellers ville nok Hareid fått flere muligheter. Det eneste vi kunne gjøre i andre omgang var å rette opp inntrykket med å jobbe som gale. Vi byttet ut Jørgen og Sander i pausen, ikke fordi de hadde vært noe dårligere enn andre, men fordi vi måtte ofre letthet med rutine og duellsmartness. Det fikk vi i form av at Knut Arne og Stian kom innpå.

2. omgang startet vi friskt og jobbet som besatt. Nå fikk ikke Hareid tid til noe som helst og allerede etter 1 minutt av omgangen kom utligningen. Et flott innlegg mot første stolpe av Robin (en Robin som virkelig tok ansvar i andre omgang) og der kom Stian fra motsatt kant og styrer ballen sikkert i mål fra få meter med hodet. Em flott scoring! Nå fikk vi blod på tann. Vi var på hugget og etter et innlegg i det 57. minutt blir ballen liggende løs. Henrik er først på ballen og styrer ballen elegant inn i motsatt hjørne på halv volley helt uten muligheter for Hareid sin meget gode keeper. En keeper med en fantastisk rekkevidde. Her har Hareid et kjempetalent på 16-17 år. Det spørs hvor lenge de får beholde han.

Men uansett var det deilig for oss å ha snudd kampen. I det 63. minutt roper hjemmelaget på straffe, men dommeren vinker det videre i det keeper fanget ballen. Vår spiller mente det var straffe. Han mente at han var først på ball og ble tatt av keeper som så fanget ballen. Men det er selvsagt ikke lett for dommer å se hvis så var tilfelle.

Når kampen bikket 70 minutter slapp vi litt av på gasspedalen. Dette gjorde at Hareid kom inn i kampen igjen, og fikk etter hvert litt trykk på oss. Spesielt i sluttfasen ble vi for opptatt av å verne om ledelsen og ble litt feige, men vi skapte noen gode sjanser allikevel. Den ene da Gjøsund ble spilt gjennom alene med keeper. Men i stedet for å gå litt til for å skyte under/rundt keeper valgte han å lobbe. Det gikk ikke og keeper fikk fingertuppene på ballen. Den andre var da Robin og Henrik kommer 2 mot 1. Her burde Robin spilt Henrik som da ville ha vært alene med keeper.

Litt senere kom Stian på ekte '"Stianvis" med finter mot støtte, for så å dra med seg ballen på utsiden av høyre foten. Vipps så var to stoppere borte, men skuddet fra 12 meter og litt skrått snek seg utenfor den bortre stolpen. Hareid trykket på for utligning og hadde en del cornere, innlegg og halvsjanser de siste 10 minuttene. I den perioden ble vi veldig baktunge og kun megabra stopperspill hindret Hareid i å få gode avslutninger. De hadde også en stor mulighet da spissen fikk klokkerent treff på volley fra 15 meter, men heldigvis greide han ikke å styre ballen under tverrliggeren. Dommeren la til 4 minutt og heldigvis greide vi å ri av stormen på slutten og kunne ta med oss 3 poeng inn i garderoben.

Hareid var bedre enn oss i første omgang, men den perioden vi hadde første 25 minuttene av andre omgang var vi meget gode og burde punktert kampen. Det greide vi ikke og Hareid kom sterkt tilbake siste 20 minuttene. Jeg er overbevist om at Hareid ikke rykker ned, i alle fall ikke om de viser samme gløden som idag i kampene som kommer.

I dag var det noen spillere som var hakket bedre enn de andre. Jeg vil nevne brødrene Fellows som var fantastiske i midtforsvaret, Jan Olav som jobbet iherdig og produserte mye offensivt, Knut Arne som kom inn til andre omgang og som satte standarden meg tøffhet i duellene og Stian Mauren som viste oss alle hvilken klok spiller han er. Til slutt var det viktig at vi fikk Gjøsund opp på topp i en slik type kamp.

Neste kamp er borte mot Ørsta. Da møter vi et Ørstalag som er i poengtrøbbel og som må vinne mange kamper fremover om de skal beholde plassen i divisjonen. Det blir knalltøft. Vi må jobbe godt neste uke for å kunne ha håp om poeng der inne. Heldigvis så har de fått seg en ny flott kunstgressbane. Så jeg har tro på en god kamp. Nå har vi tatt 16 av 18 poeng i høst. Med en seier til så føler jeg meg ganske trygg på at vi beholder plassen i divisjonen. Den håper jeg kommer i Ørsta, men da må vi være på stasjonen i 90 minutter og ikke bare i 25 minutt som idag.

Ha en fortreffelig helg!

- Sindre -

Sist oppdatert torsdag 15. september 2016 22:55

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 22 gjester her nå