Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Emblem vant fortjent i Langevågen 0-3 (0-2)

Etter en svak åpning på sesongen for begge lag var det utrolig viktig å få med seg et godt resultat for oss idag borte mot Langevåg. Vi var enig i at skulle vi ha noen mulighet så måtte innsatsen opp på maks fra samtlige - og det kan jeg allerede nå avsløre. Topp innsats var det. Gutta var motivert og gjorde manns jobb. Vi var kompakte i bakre firer, vi turde å spille ball, vi produserte en del målsjanser og hele 3 scoringer.

De første 15 minuttene ble litt ta-og-føle-på fra begge lag. Langevåg var ivrige etter å sette opp sine kanter 1-1 mot våre backer, men heldigvis stod vi godt i mot, så dem skapte ikke all verden. Heller ikke vi maktet å skape noen gode sjanser første 15-20 minutt. Den første gode sjansen fikk de på corner etter 25 minutt. Fra god posisjon headet Hurlen over.

Det var som nevnt ikke all verden av sjanser, og det gikk 34 minutt før vi treffer innenfor stengene til motstander. Et flott spill ender med et godt innlegg til Gjøsund. Han får til et liggende volley skudd og ballen stusser i tverrliggeren og over. Det hadde vært en fantastisk scoring hvis den hadde sneket seg under tverrliggeren. Men vi skulle allikevel få en ny mulighet da vi får frispark i det 42. minutt. Det tar Gjøsund. Det harde frisparket må keeper gi retur på, og den returen ekspederer vår 00-gutt Åsmund Østrem i mål på mesterlig vis. Åsmund måtte erstatte en skadet Sondre Follesø etter 20 minutt og spilte meget bra som stopper. Han hadde full kontroll på Langevåg spissen hele kampen. Uansett, 1-0 til Emblem og bare få minutter til pause. Men det skulle komme mer. I det 44. minutt kommer Jim Tore seg forbi stopper og blir felt. Soleklar straffe. Elias Dalhberg tar ansvar og setter sikkert inn 2-0. Og det stod seg også det siste minuttet og dermed gikk bortelaget til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

Vi fokuserte kun på en ting i pausen. Det var å fortsette i samme spor. Være disiplinerte, kloke, jobbe hardt og spille ballen til en medspiller. Det klarte vi i store perioder.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel da Sondre Hamnøy kunne økt til 3-0. Han befant seg plutselig alene med keeper, men treffer for dårlig og ballen triller utenfor. Den burde du satt, Sondre. Men heldigvis gikk det ikke mange minuttene før Sondre fikk sin revansj. Først setter han et godt skudd mot lengste, men keeper redder mesterlig. Deretter ender det i scoring. En ball slås i bakrom og Sondre havner i duell med stopper. Stopper tupper ballen mot egen keeper. Denne kommer for nær og header baller opp i lufta. Sondre oppfatter situasjonen og header ballen flott i mål. Utrolig viktig å få denne som mer eller mindre var med på å avgjøre kampen. Lufta gikk forståelig nok litt ut av Langevåg, som de siste 30 minuttene stort sett slo lange krossere fra stopperne til kantene. Vi la oss nok litt ubevisst bakpå, og ga Langevåg noen muligheter det neste kvarteret. Med unntak av en stor mulighet skapte de forøvrig ingenting og vi hadde stort sett kontroll.

De siste 10 minuttene burde vi faktisk satt flere mål og økt ledelsen. Først er det Bjørnar som er først på en innlegg mot første stolpe, men tupper ballen like til side for mål. Så var det Kristian som fra 10 meter bare kan sette ballen i mål, men tåer den utenfor på nærmeste stolpe. Der bør du score, Kristian. Like før slutt er det vår andre 00-spiller Erik Dahlberg som kommer alene med keeper litt skrått. Han tupper ballen forbi keeper, men dessverre snek den seg så vidt utenfor stolpen. Flere mål ble det ikke og vi vinner selvsagt helt fortjent når det blir hele 3-0. Derom ingen tvil.

I dag var det samtlige som presterte fra øverste hylle, men jeg må få utnevne Markus Lund som kampens gigant. Han lekte seg med spissene til Langevåg og tapte ikke en eneste duell. Meget bra! Og så må vi dele ut ros til Åsmund Østrem som får sin første "nesten" hele A-kamp. Det så ikke ut som om han hadde gjort noe annet enn å kle av 4. divisjon spisser. Utrolig artig at vi er i ferd med å få frem den ene gode gutte/junior spilleren etter den andre. Det gror godt på Emblem om dagen. Heldigvis. Ekstra moro var det også at Åsmund ble premiert med en scoring. Så hadde vi også en debutant idag. Hans Skovly fikk 45 minutter som kant og gjorde en god figur. Vi får nok god bruk får Hans etterhvert.

Til slutt må jeg si at jeg omtrent aldri, uansett hvem Langevåg møter, leser noe annet enn at Langevåg domimerer. Jeg tror at dagens LIL-twittrer må jobbe med seg selv og prøve å være litt troverdig. Det er faktisk på grensen til det flaue og smakløse. Det er lov å være sjåvinistisk, men det finnes en grense for alt. Jeg har ingenting imot at dere twittrer bare egne sjanser, det er naturlig og det gjør de fleste (oss selv inkludert). Men alle så jo at det er en forholdsvis jevn første omgang, med få sjanser begge veier. Ingen enveiskjøring. Og straffen, den var alt annet enn filming. Men men. Fotball engasjerer og det er bra. Uansett tok vi alle poengene med oss hjem til Emblem og det til tross for at Langevåg på Facebook nærmest garanterte hjemmepublikumet en seier. Slikt motiverer - i alle fall oss.

Idag var det en Emblemgjeng som jobbet for hverandre og virkelig ville vinne. Innsatsen var på topp i dag. Nå handler det bare om å gjenskape prestasjonen neste torsdag borte mot Sykkylven.

Ha en god helg!

- Sindre -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 122 gjester her nå