Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmanns tilbakeblikk på uka som gikk

I dag sitter en plystrende Brannmann og ser tilbake på en runde som var aldeles strålende sett med Brann-øyner. Jeg fikk sett Brann-Molde på Scotsman på Karl Johan. Der ble jeg sittende på bord med en eldre ferjematros fra Molde. Trivelig selskap med en sympatisk romsdaling. Han hadde stor sans for oss sunnmøringers gode jobbmentalitet. "Sunnmøringer er ikke ferdig før jobben er gjort. Kristansundere går hjem kl 16 - dem e organisert sjø; - AP-folk!"

Overfører vi det til fotballbanen kan dette vel stemme. Kristiansund gikk hjem før kampen mot Lillestrøm var ferdig og fikk et surt 1-1 mål helt på slutten. Viktig å fighte til dommer'n blåser av. Når det gjelder AaFK var ikke mannskapet godt nok denne gangen. Kan noen fortelle Gassy (gidder ikke å lære meg hvordan navnet på hollender'n skrives siden han ikke har lyst å være i ÅLESUND! Ærre mulig??) - sporet visst av her - kan noen fortelle Gissy at raskeste vei til målet er rett frem og ikke en finte til venstre så en finte til høyre og så en finte til venstre igjen? Blir ikke mål av slikt. Gussy hadde nok av sjanser, men gutten skyter jo ikke! Fortjent 0-1 tap og stallen til AaFK såg igjen tynn ut.

Så til Scotsman i Oslo! For en deilig kamp. To jevne lag i 60 minutt, men så ble Brann mannfolklag og Molde smågutter. Greit å gi unggutten Tobias Svendsen sjansen i Eliteserien, men ikke når det kreves erfaring og styrke. Brann har Azar til slike anledninger, men Lars Arne slapp å bruke han på lørdag. Nå tar vi gull!!

I Kjeldeligligaen er det publikumsmagneten Ranheim som leder, mens storhetene Kongsvinger og Fredrikstad ligger på bunnen.

I Post Nord ligaen tar Hødd en strålende seier borte mot Fana! Den var viktig for å få avstand til bunnen. Kjekt at ungguttene scorer målene for Hødd. Viktig for selvtilliten for Riise og co.

I Tippeligaen var det lokaloppgjør mellom Brattvåg og Herd. Karane i kjeledress i Brattvågen fikk mye å juble for. Hele 5-1 er ydmykende for Herd, og desto mer gledelig for Brattvåg. Vika gav fra seg 3-1 ledelse borte mot Brann2. 3-3 ble det til slutt, likevel godt gjort å ta poeng i Bergen synes Brannmann.

Så over til Twitterliga 1. Kranglingen på Twitter fortsatte langt inn i kampstart i denne runden. Det er Langevåg og Emblems twitterere som har hatt en verbal fight på Twitter de siste dagene. Langevåg påstår at Emblem aldri kan stille sitt beste lag, og Emblem mener at det ikke stemmer. Langevåg på sin side er også veldig flink å påpeke at de har mange ute, og der står saken. Uansett, på nivå fire vil det alltid være slik at spillere kommer og spillere går. Noen gifter seg, andre har kjøpt seg en okse, og noen får barn (Dette er også unnskyldninger vi finner i den hellige skrift). Uansett, slikt setter farge på Twitterligaene.
Langevåg ble veldig god på avspark etter 0-7 mot laget med fin tribune.

Emblem var på Ikornnes og spilte mot Sykkylvsveggen. Skulle tro det var Straumshorn de plasserte foran målet sitt, for makan til dominering er det lenge siden jeg har sett. Men ballen ville ikke i mål! Kampen døde ut i 2-1 til Sykkylven. Hvordan Sykkylven fikk de to målene vet jeg ikke. Mulig det var de to gangene jeg såg opp på de vakre fjellene rundt Sykkylven. Vel, av og til er det bare slik. Godt spill av Emblem i allefall! Bare å stå på videre slik. Ellers så ser vi en tendens til at noen av lagene begynner å falle av nå. Godøy, Langevåg og Norborg går på stygge smeller nå. Vi unnskylder Norborg litt siden de møtte Hødd 2. De fleste ser ut til å slite mot reservene i Ulsteinvik. Artig å se at det blåses stort opp når JAR kommer med EN kommentar. Til og med riksavisene noterte seg dette. Hadde osloavisene tatt med alle artige/sinte kommentarer til "Luger" i Sykkylven så kunne de gitt ut en egen avis!

I Twitterliga 2 troner Ørsta på topp alene med full pott, og så noterer vi at Åram/VanKam spilte 0-0 mot Ellingsøy. Et veldig sjelden resultat på dette nivået!

I Twitterliga 3 noterer vi oss at Fjørtoft har signet en gammel proff ved navn Fjørtoft. I tillegg ser vi med glede at vårt kjære Emblem 2 suser i vei på vei mot toppen etter seier mot Sykkylven 2!

Til slutt tar jeg et skråblikk på 2.div kvinner der Fortuna har havnet utpå etter tap borte mot Flåklypa, eller Tynset som noen kaller det. Det er faktisk Herd som har hatt føringen sammen med Molde. Skal Herd ta over tronen i sunnmørsk damefotball? I så fall vil det bety fallitt for toppsatsingen til Fortuna. Brannmann følger spent med. På Emblem har vi noen jenter som jeg vil tippe en dag vil entre banen for Sunnmøre sitt beste kvinnelag. Så får vi se hvilket lag det blir. Mitt eget jentelag tapte mot Ørskog forrige uke, og juniorlaget kopierte A-laget med 1-2 tap mot Rollon. Emblem styrte hele kampen, men nok en gang var bussen parkert.

Vel vel, da trykker jeg send og ser frem til 16 mai runden der Brann møter hvalene hjemme. Lett match!

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 109 gjester her nå