Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Sterk Emblemsseier mot et godt Larsnes/Gursken 3-1 (2-0)

I dag var vi helt nødt til å gå for en 3 poenger for ikke å bli værende i bunnen av tabellen. Det er så tett i bunnen at det er livsviktig å få med seg 3 poengere mot lag som vi i utgangspunktet skal kunne matche. Uansett i dag var vi tydelige på hvordan vi ønsket å opptre. Vi visste også at motstanderen hadde kvalitet i laget med mange gode enkeltspillere. Så at vi stod opp for hverandre kollektivt var et must. Heldigvis hadde vi ork til å gjennomføre store deler av kampen med høy intensivitet.

Kampen åpnet med stort tempo og gode forsøk fra begge lag. Allerede etter 4 minutt lager vi et unødvendig frispark på 18 meter, men heldigvis for oss hadde L/G spilleren ikke stilt inn kanonen og traff muren og ballen gikk til corner. En corner som det ikke ble noe av. I det 11 minutt bør vi ta ledelsen. Gjøsund spiller Sondre H flott gjennom. Sondre kommer alene med keeper og velger å skyte, men keeper får slått til corner. Her burde den godeste Sondre tatt en skuddfinte og spasert forbi keeper og satt ballen i mål, men neste gang gjør han nok det. Kun tre minutter senere er vi i føringen. Jim-Tore kommer forbi backen og slår inn mot Gjøsund som hopper over ballen og på bakre stolpe er Jan-Olav. Han tar imot ballen kontrollert og setter den forbi keeper og inn i nettet. 1-0 til Emblem.

I det 24. minutt dobler vi ledelsen. Gjøsund spilles gjennom av Eivind og alene med keeper trenger han to forsøk. Det første redder keeper, men på det andre setter han ballen i det åpne buret. At de sier at 2-0 er en farlig ledelse fikk vi bevis på bare minutter senere. Vi er ukonsentrerte i forsvar og plutselig kommer L/G alene med Filip. Filip redder mesterlig, og heldigvis ble det ikke en hurtig redusering. I stedet er det vi som får sjansen til å sette det tredje målet. Et godt raid fra Eivind fører han alene med keeper fra litt skrått hold. Han banker til, men treffer stolpen. Returen får Sondre H, men skyter rett på keeper. Som om ikke det var nok, så får vi nok en storsjanse kun minutter senere. Sondre H brenner til fra god posisjon 16 meter fra mål. Ballen har god retning men treffer dessverre i metallet. Denne gang i krysset og ut. Tre kjempesjanser i løet av to tre minutter. Nå var vi virkelig i flyten. I det 40. minutt får Jim Tore en megasjanse. Han snapper ballen fra stopper og suser mot mål. Keeper kommer ut på 25 meter og Jim Tore velger å lobbe over keeper. Dessverre strøk ballen på oppsiden av tverrliggeren. Her burde den godeste Jim Tore enkelt rundet keeper og trillet den i det åpne målet, men lett å være etterpåklok.

Omgangen ebber ut med 2-0 ledelse til hjemmelaget. Det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde satt fem før pause. For i sjanser var vi overlegne L/G. Men L/G var meget gode med ballen i laget, og til tider drev de opp tempoet i kampen som var meget høyt. Men de skapte for lite, eller rettere sagt så var vi solide defensivt. Vi passet på å minne gutta på at det fort kunne snu i pausen hvis vi ikke gjorde det vi var enig om. Det var fortsatt å være kompakte, nekte L/G å komme til i vår 16 meter, samt å være smarte offensivt. Det ville være enorm forskjell på å få 3-0 eller at de reduserte til 2-1. Da ville det garantert blitt '"fyr i teltet" igjen.

Heldigvis er det vi som starter andreomgangen best. Vi kjører på og kun 3 minutter ut i omgangen kommer Sondre H forbi backen, titter opp og kipper ball på bakre stolpe. Der kommer virvelvinden Jim-Tore og heldigvis er han tålmodig og venter på at ballen nærmer seg bakken. Da banker han i 3-0 på en fantastisk utført volley fra 6-7 meter. Herlig!

De neste 20 minuttene kontrollerer vi kampen uten å skape allverden, men heller ikke bortelaget er hvasse i denne perioden. De siste 15-20 minuttene ble det mye Hawaii. L/G gamblet litt og sendte mye folk opp i bane og yppet seg litt, mens vi innimellom fikk noen gedigne overgangsmuligheter som vi ikke var nøyaktige på. I så fall ville vi nok ha punktert kampen. I det 80. minutt får vi muligheten. Gjøsund spilles gjennom, men skuddet blir blokkert. Gjestene setter i gang en kontring av ypperste klasse. Denne blir i siste ledd tredd gjennom til kant som prikker inn målet fra motsatt kant. Dermed 3-1. En fantastisk flott scoring. Heldigvis så greide ikke L/G å score flere mål denne kvelden og hjemmelaget kunne juble for tre fortjente poeng.

Idag var jeg godt fornøyd med 3 poeng og prestasjonene i store deler av kampen. Vi var solide defensivt, bra på overganger og prøvde å spille god fotball. At vi er såpass bra som vi er i dag er gledelig. For vi må ikke glemme at vi møtte et meget godt L/G lag. Dem var solide og hadde god plan over spillet sitt, men heldigvis var de ikke skarpe nok i siste delen av banen.

I dag vil jeg gi ros til samtlige som bidrar. Markus Lund fikk bestemannsprisen, og det var fortjent. Han var rett og slett outstanding idag. Men de andre var ikke langt unna de heller. Å se Stian Mauren spille back får meg til å innse at fotball er "enkelt". Det ser ihvertfall slik ut når Stian har ballen. Og Sondre Follesø og Stig-Tore tapte ikke en eneste duell. Sterkt defensift over hele fjøla.

Og treeren vår sentralt jobbet utrettelig. Etter en middels omgang av Elias i første omgang, tar han megatak i andre. Fantastisk vinnervilje. Jan-Olav, Sondre og Eivind løp alle som de var gale. Husk at Eivind er midtstopper/back til vanlig, men spiller på midtbanen som han ikke skulle gjort annet. Og når jeg skal beskrive Jim-Tore så mangler jeg superlativer. Ikke for at han briljerer hele tiden, men for at han løper hele tiden, og det uten kondisjon. Han løper utrettelig på ren og skjær vilje. Imponerende. I dag gjorde han det i 70 min, men da var han også fullstendig tom. Gjøsund på topp ble bare bedre og bedre jo lenger kampen varte. Han tok og ansvar siste 7-8 minuttene med noen sugne returløp. I mål stod vår 98-keeper nok en solid kamp. Filip var god i feltet og vartet opp med en praktredning på stillingen 2-0. Og både Bjørnar og Kristian fikk sine innhopp, men de var for korte til at de satte sitt preg på kampen offensivt, men jobbet godt de også. Oppsummert god innsats fra samtlige idag!

Da får vi suge på karamellen og lade opp til gode treninger fremover. Neste kamp blir nok en stor utfordring, da vi skal møte Hødd2 på bortebane. Men jobber vi som idag og har god struktur så har jeg troa på at vi vil vise oss fra en god side. Ha en fortreffelig helg!

- Sindre -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 91 gjester her nå