Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann om lover og regler og smilet på lur

Forbundet som lager lover og regler for FIFA har den siste uken kommet frem til noen forslag til endringer for spillet vi er så glad i. Dette kan du lese deg til selv, men Brannmann har lyst til å komme med et par forslag som ikke har blitt foreslått for de høye herrer.

A. Erstatte innkast med innspark. Det er fotball som er spillet, ikke håndball. Dessuten vil det føre til mange flere situasjoner foran mål siden vi kan sparke lengre enn kaste. Dessuten vil det føre til flere mål, og det trenger fotballen mener jeg. Tresekundregel for å forhindre uthaling av tid.
B. Den mest idiotiske regelen jeg vet om er at når keeper tar 5meter utspark og en medspiller mottar ballen på INNSIDEN av 16 meter, får keeper ta utsparket en gang til! I alle andre faser av spillet blir det frispark når det begås feil, men ikke her! Her må det endring til!

Så får vi se om Brannmann blir hørt en vakker dag! I tillegg har jeg har et forslag angående dommere litt lengre nede i teksten.

Etter et par landskamper der vi deler broderlig poengene er vi i gang igjen med verdens koseligste - Eliteserien. AaFK fikk med seg poeng på bortebane igjen, og denne gangen var de nærmere 3 en 0 poeng. Well done! Litt sjarmerende at vi har Tre sundlag i Eliteserien. England har United og City osv -men Norge har Sund! Tenk om Eger, Hokk, Brønnøy, Far, Lange også melder seg på! Hadde vært gøy for oss som er interessert i geografi! Så ber jeg om alles oppmerksomhet! Motgangen til Rosenborg er fantastiske nyheter!! Med seier for Brann på mandag har vi en ny serieleder! Jeg liker ikke å ta gleden på forskudd, så Brannmann skal gå stille i dørene før kl 2045 i morgen kveld!

Jeg blir mer og mer glad i den lys gråe OBOS ligaen. Mine nye favoritter Florø og Tromsdalen plukker poeng jevnt, og i helgen ble det seier på Florø og uavgjort borte i sykkelbyen Grimstad for nordlendingene. Bodø sikret ledelsen sin ettersom at Start tapte og Ranheim berget uavgjort på tampen.

I PostNord såg det ut til å ende i tragedie igjen for Hødd. Men god moral tross utvisning og bakpå 0-2, sørget Hødd for to sene mål i bedehusbygda Vennesla. Langt både opp og ned på tabellen for Hødd.

I Tippeligaen ser vi et AaFK 2 som nå nærmer seg fast plass etter seier mot C (Før D). Vi ser også at karene fra skyggelandet Spjelkavik nærmer seg bunn 4. De ledet lenge mot Fyllingsdalen, men bergenserne fikk med seg et poeng hjem. Brattvåg viser at de mener alvor når de snakker opprykk. Med seier borte mot Sotra er karene fra tåkeheimen med helt der oppe! Til slutt på søndag registreres det at Herd er heldig som får med seg poeng mot gutta fra Osøyri.

I Twitterliga 1 (4.div) var det virkelig artig på Twitter på torsdag. Beskrivelse av kampen mellom Langevåg-Hødd2 to var kostelig lesning. Kampen endte med et tegneserieresultat (5-6 til Hødd2), og beskrivelse av dommerens jakt på riktig spiller å vise ut etter kampen - i klubbhuset - høres ut som rene røverhistorien. Men igjen, fotball er underholdning, og Brannmann lar seg underholde! Fredag var Brannmann på Haddal med Emblem J16. Derfor ble Twitter løsningen når Emblem møtte Bergsøy hjemme. Men med Twitter er det lett å følge fotballkamper i Twitterliga 1, og til slutt ble det kringkastet på veven at Bergsøy ble for sterke og vant 2-1. Siste 30 minuttene fikk Brannmann med seg fra sidelinjen, og jeg må få komme med et lite innspill til de som plukker ut dommere - og til de som dømmer. Fokuserer på dette med å lage en god tone på banen mellom spillere og trenere. Med et glimt i øyet kan dommer avvæpne mange gryende konflikter. Når det koker som verst kan faktisk dommeren være den som løser en konflikt med et godt blikk eller en god kommentar. Ikke en lett øvelser dette med å dømme, så dette er bare et godt råd fra Brannmann! Dette er kanskje de yngste dommerne flinkest til, og de som sliter mest med dette er assistentdommerne i Eliteserien. I løpet av en Eliteseriekamp hagler det med utrolig morsomme (og mye som ikke er morsomt) kommentarer mot dommerteamet, og svært sjelden ser jeg assistentdommer dra på smilebåndet. Da tar de jobben sin for høytidelig! Kanskje bør FIFA innføre en ironi-test før man får utdelt fløyta.

Nok om dommere!

I Twitterliga 2 følger vi med argusøyne Stranda. Argus er forresten et monster fra gresk mytologli med hundre øyner på kroppen, så det er kun billedlig talt (i tilfelle en dommer uten ironi leser dette:-) De klatrer og klatrer og vinner sterkt 2-0 borte mot Herd2. Ørsta kruser videre på toppen etter 5-1 borte mot Vigra. Charterfly fra Hovden til Vigra? Blindheim avgjorde på overtid mot Hovdebygda. Bildet av trener Elde etter kampen sier alt om gleden etter seiren.

I Twitterliga 3 avd. 1 har Fjørtoft tatt tabelledelsen. Vårt eget Emblem 2 slo Harøy 3-2 ute på øya. I avd. 2 styre Åmdal mot opprykk etter nok en seier. Bak truer Bergsøy 2.

Mitt eget Emblem J16 dro fra Solsida med 7-1 seier. Som coach gjorde jeg alt jeg kunne for å forvirre jentene med nye posisjoner osv, men storseier ble det likevel. Nå har jentene scoret 41 mål på 4 kamper. Det holdt til 2.plass i 2.div J16 7'er. Sykkylven rykker opp i 1.div. Vi ønsker nok å være i 2.div. der vi har funnet vårt nivå, men jeg tror vi kunne bitt godt fra oss i 1.div om alle gode krefter i jentefotballen på Emblem hadde gått sammen. Det er mange jenter J13 og J14 på Emblem som kunne dominert i J16. Men i den store J16 gruppen er det det sosiale som er viktigst. To treninger i uken og ikke for mange kamper. Vi trenere støtter opp og synes det er kjekt jentene vil trene og være med. Emblem J13 skal på Norway Cup, og mitt tips er at de kommer veldig langt i A-sluttspillet, kanskje helt til topps...?

Litt kjedelig å trykke send i dag siden Brann spiller senere i dag. Håper vi kan innta tabelltopp og bli der ut sesongen!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 99 gjester her nå