Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om fjern og nær

Vojvodina ligger vakkert til på den pannoniske sletten nord for elven Donau i Serbia. Dit skal kanskje Brann på tur i sommer. Ikke på treningsleir, men på tokt. Dersom Vojvodina finner på tape mot Ruzemberok, går turen istede til det idylliske fjellområdet Store Fatra nord i Slovakia. Det er europacup det er snakk om, og man kan bli helt varm om hjertet når en leser hvor de norske fotballagene skal reise.

Et tips til reiselederne i Odd, Haugesund, Rosenborg og Brann er å bruke flittig TripAdvisor. Feks kan Odds reiseleder meske seg i spennende fakta rundt sin motstander Ballymena fra Nord Irland. Ballymena ligger i det Nord Irske biblebeltet (Nord Irlands svar på Start?), og byen er kjent for sin linindustri. Dessuten er byens befolkning kjent for å være gjerrig. Alle spillerne på Ballymena har kun et fornavn, og hele seks spillere har McD.... som etternavn. Parkerer de bussen mot Odd? Mest trolig. Rosenborg må lenger sør på øya i sin Champion League kvalik. Hva i all verden de skal i Champions League, lurer jo Brannmann på, men lykke på reisen til Dundalk. Har alltid lurt på hvorfor nordmenn som IKKE er Rosenborg-supportere heier på RBK i Europa. Det gjør jo bare RBK-supportere enda mer uspiselig og klubben enda rikere. Nei, er du supporter så må du nesten se stort på det og håpe at en dag blir det DITT lag sin tur.

Denne uken avsluttes stort sett den lokale fotballen for dette semesteret. En velfortjent ferie venter. For noen lag venter opprykkskamp til høsten, og for andre er det ryggen mot veggen og alle mann til pumpene. Men et lokalt fotballag kan være ET om våren og et helt annet om høsten. Studenter, fiskere, innvandrere og utvandrere kan bety mye for en fotball-tropp. Til ære for lærerferien begynner Brannmann i dag på grunnfjellet i fotballnorge, 6.div. Her kommer det...

Twitterliga 3
I avd 1 ligger Guard og Fjørtoft side om side på toppen av tabellen. Du kommer nesten ikke lengre fra hverandre i sunnmørsgeografien. Fra tykkeste Ålesund til fraflyttingstruede Fjørtoft. Men så smører vi ironien tykt på når vi vet at om ei lita ri tilhører begge samme by! Fjørtofta kommer til å bli et eldorado når broer og tunneller skal knytte øya sammen med oss inne på land. Høsten blir uansett spennende for disse to. Mitt tips er at Guard tar opprykket. På store Color Line kan det avgjøres til deres fordel. Men man skal aldri si aldri når høststormene setter inn ute i havgapet. Emblem 2 har gjort en god vårsesong og ligger på 6.plass. På bunnen danner HaNo den nederste grunnsteinen sammen med Moltustranda i Avd 2. I avd 2 er det Åmdal som topper foran Bergsøy 2. Sjarmerende at alpelaget på Legene topper! Brannmann blir ellers rørt av Blindheim 2 sitt meget gode tiltak for å hedre breddefotballmannen Rolf Østrem fra Emblem. En vandrepokal er satt opp i Rolf sitt navn, og i kampene i fremtiden mellom Blindheim og Emblem skal det tas stikk i denne pokalen. Hyll hyll til naboen!! Første kamp endt forresten 1-1. De fantastiske statuttene for vandrepokalen kan du lese bl.a. på Emblem Fotball sin Facebookside.

Twitterliga 2
Denne ligaen hadde TV-kamp denne uken. Blindheim - Valder endte 2-5 og Valder topper sammen med Ørsta. De har en så klar ledelse foran BH og Stranda at mye skal skje om ikke de to store sunnmørsbygdene rykker opp til 4.div. I bunnen finner vi Vigra og Volda 2. Et pussig poeng fra denne runden er at alle giskelagene vant. Vigra, Valder, Giske og dessverre Godøy. Dette må dere feire med et fellesbad på Blimsanden øy-folk!

Twitterliga 1
Så kom første poengtap for Hødd 2. Borte på Tueneset ble SIF første lag som tok poeng mot Ulsteingutane. Men Hødd2 leder solid fem poeng foran Bergsøy. Brannmann lot sjøluft og møkkalukt leke i luktesansene da han overvåket Godøy-Emblem. Først en honnør til dommer Tandstad. Meget godt dømt og du hadde en glimrende kjemi med spillere og trenere. Sindre eksploderte et par ganger, men du såg sjarmen - slik vi andre lar oss sjarmerende av den karismatiske Sørneskaren! Emblem tapte frustrerende nok 1-0, etter å ha spilt en god kamp. Men målet har vært for lite for de blå-hvite i vår. Jeg har imidlertid tro på endring i høst, og at Emblem berger plassen med glans! Det er jevnt i bunnen. Fra 6. til 12. plass skiller det 5 poeng!

I Tippeligaen
ble Brattvåg altfor sterk mot mitt kjære Brann (2). Mulig at Nilsen var misfornøyd med geografikarakteren til skoleguttene i Brann G16/G19, og ville sende ungguttene på langtur for å lære om geografien på Nordvestlandet, i alle fall var det et ungt lag vi stilte med i tåkelandet. Brattvåg henger med dette på i toppen, og Brannmann håper de biter seg fast og rykker opp! Spjelkavik vant sterkt og viktig 1-0 borte i mot C (Før D). Herd og AaFK 2 møtes til krig mandag kl 19. Det blir litt av et oppgjør!! Halve Herd er unggutter som har forlatt AaFK 2 siste året. Aner vi en kamp som får ettermæle?

I Post Nord ligaen
er nå Hødd nærmere nedrykk enn opprykk. Med to kamper igjen før ferien gjelder det rett og slett å få nedrykkstanken på avstand. Det passer da godt å møte Hønefoss og Egersund i de to kampene, to lag som ligger på bunnen. Byåsen var underdog så det holdt på Høddvoll men vant likevel 3-1 mot et tannløst Hødd. Engesetdalingen Sondre Beite kom inn som innbytter og scoret målet - men dessverre til ingen nytte.

I Osloboligbyggelagsforeningserien
såg det lenge ille ut i Saltstraumen. Strømmen fra sør ledet solid på Bodø/Glimt, men serielederen fikk snudd strømmen og vant 4-3 på overtid. "Mine" lag for tiden, vant begge to, tross underdogstempel. Tromsdalen og Florø har tatt OBOS med storm! Ranheim har også etablert seg på topp to, og Start skal møte Arendal i morgen. Blir ikke lett å ta poeng mot nabobyen der i sør! Artig utvikling!

Eliteserien
I Tromsø fikk vi se et fantastisk forsøk på å stå på vannski i en fotballkamp. Det var kun skiene som manglet da en hår-pen Sandefjordspiller hang på en Tromsøspiller ca 20 meter i et forsøk på å stoppe angrepet. Klart gult kort, men også et lite postkort fra Brannmann for underholdningens del. AaFK imponerte stort på CLS, og RBK viste bedre takter enn på lenge da de slo gode Sogndal på hjemmebane. Brann skal være fornøyd med ett poeng mot 08, og det er veldig close i toppen av Eliteserien nå. Men Brannmann ser at RBK har et snyta vanskelig program i høst, der de skal på bortebane mot mange av de beste. I tillegg påstås det at de skal inn i CL. Da blir programmet for tøft til å vinne Eliteserien. På åttitallet las Brannmann fotballbladet Boing. Det Kristiansund holder på med for tiden hadde fått plass som en eventyrhistorie i Boing! Vanvittig bra med 4-1 seier på Nadderud!!

Ellers kan jeg rapportere fra en dramatisk juniorkamp på Emblem forrige mandag. Blindheim ledet 2-0 etter 74 minutt. Da reduserer vi til 1-2. På overtid scorer Emblem to mål på og vinner kampen. Mye glede og frustrasjon i Emblemsbygda da. I ettertid har Emblem fått beskjed om å forklare kretsen en klage om at en spiller angivelig hadde for mange kort. Dette stemmer selvfølgelig ikke. Kurt har full kontroll på slikt. Brannmann registrer da altså at Blindheim ville ta en "Kosovo-seier" mot Emblem. I historiebøkene vil det stå 3-2 til Emblem i 1.div junior!!! Lenge siden Emblem har hatt et så godt lag på juniornivå!

Da pakker Brannmann sammen for idag. Om noen timer møtes Herd - AaFK2. Får håpe kampen får gå i sømmelige former selv om den er viktig på mange måter! Send!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 107 gjester her nå