Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - med Skoda på kamp

I høst var Brannmann i Vilnius, Litauen. Selvsagt måtte det sjekkes opp om det var kamp i byen. Sammen med en hybridkompis (en som heier på to lag - Viking og AaFK) havnet vi på nasjonalarenaen i landet. Det skulle være kamp mellom et av topplagene i landet og en middelhavsfarer fra nord-vest i det baltiske landet. Trakai var laget som hadde hjemmebane.

I tussmørket, i yr og skodde var det 1,5 time før kamp ingen tegn til kamp for oss to fra Sunnmøre. Stadion var lukket etter alle Øst-Europeiske regler, men så - en time før kamp skjedde det ting. En kar med sneip i hånda dukket opp. På spørsmål om hvor man kunne få billetter, ble vi henvist til baksetet i en Skoda på parkeringsplassen. Der satt en dame med en printer på fanget, og for 25,- var vi klar for toppkamp i Litauen. Med alkoholfritt øl og et beger med brune brødskalker tusla vi oss inn på nasjonalstadion i påvente av fulle tribuner og full støtte for byens kjære Trakai. Men den gang ei. 75 tilskuere på en stadion som rommer 5000 var beholdningen. Vi kjøpte Trakai-skjerf i sympati og satt blant spillerfruer og brisne svensker på storbyweekend. 3-1 endte det. Laget hadde EN proff - fra Ukraina. Hvor vil jeg med dette? Forrige torsdag spilte Trakai bortekamp i kvalifiseringen til Europacup. Borte mot St. Johnstone i Skottland vant Litaulendingene 2-1!! Med en mann utvist!! Siden sist har laget fått påfyll fra Hviterussland, Russland og Nigeria. Trakai er en slotts-by med 6000 innbyggere utenfor Vilnius. Et lite Brattvåg? Likhetstrekkene er bla gule drakter. Får Brattvåg på plass en Skoda så er E-cup rett rundt hjørne for havgaplaget.

Vi registrerer ellers at Brann sine potensielle motstandere spilte 2-1. Voivodina-Ruzomberok for interesserte. Haugesund vant greit 7-0 og Odd 3-0 mot sine irske motstandere. Så til ukens norske kamper.

Eliteserien
Min gamle klassekamerat Geir Steinar Vik kan vitne om mange sprell fra Brannmann i tenårene. Om Vik har jeg bare godt å si. En ordentlig gutt på alle måter, og nå er han i gang med sin jobb som Hoff-erstatter i AaFK. Lykke til på ferda - "Ingen er så trygg på ferda" som vi lærte på Vestborg! Selve fotballaget tapte borte mot Sogndal på lørdagskvelden. Kjekt for sogningene som hadde fulle tribuner pga Lerumcup. Brann spilte 0-0 i en artig match i regnet på Brann stadion søndag. VIF var en verdig motstander, og uavgjort gav et riktig bilde av kampen synes Brannmann. Etter en ulykksalig vår unner Brannmann Viking litt mer flaks til høsten. Molde derimot avgjorde på overtid av overtid, og smartingen som scoret mål dro av seg trøya og fikk komplett kortsamling før kampens slutt. Det var vel verdt det sikkert? Så til slutt må man bare klippe seg i gresset av beundring for Boing-laget fra Kristiansund. Tegneserielaget snudde 0-2 mot RBK til 3-2, før trønderstyret utlignet til 3-3 på overtid - UTEN å få straffespark av dommeren!

I Osloborettslagsserien er Brannmann nesegrus imponert av skarregutta fra Florø!! 2-0 seier BORTE mot RANHEIM er supersterkt! "Mitt" andre lag Tromsdalen måtte denne gangen akseptere tap 1-2 borte mot Fredrikstad. Start fortsetter å snuble, og selv Bodø måtte ta til takke med et poeng i helgen. Jerv feiret sommeren med 6-2 hjemme mot Ullvarefabrikken Kisa. Nytter ikke med Ull i sola!

I PostNord serien ligger skylaget tungt over Høddsteinvik. Laget som i følge spillerne skulle vinne sine tre neste, startet med mot tap mot bunnlaget Hønsefoss. Det betyr at de må ta 9 poeng på de to neste kampene. Det går ikke an, selv ikke der ute i vest. Nest Sotra og Bryne har siktet seg inn på noe stort, så får vi se om høsten bringer håp om bedring for Hødd. Akkurat nå er det 4 poeng til nedrykk, noe som får oss til å tenke på oppgjør som Bergsøy-Hødd og Hødd-Herd som hyperaktuelle. Eller dersom Emblem får en superhøst, så....

Så Tippeligaen
AaFK 2 imponerte Brannmann da de kjørte over Herd med to mann mindre forrige mandag. Brannmann var selv vitne til hendelsen. I den halvtimen det var 11 mot 11 var Herd best og ledet fortjent 2-0 til pause. Men i andre omgang la guttene i orange ned en enorm innsats. Særlig Jørgen Fylling løp som om faren stod med fjernkontroll og styrte han. Det ble 1-3 tap, men well done! I dag tapte AaFK2 borte på Kuventræ i Os, og Twitterliga 1 er nærliggende å sikte seg inn på. Herd vant heldig 2-0 nede i Vika. Spjelkavik har både scoret og sluppet inn få mål i vår, og klarer de til høsten å finne veien oftere til målmaskene kan det bli en god høst for bohemene ved Lillevannet. Så er Brattvåg endelig på tabelltopp etter seier borte mot Haugesund 2. Brannmann tror det blir vanskelig å vippe Brattvåg ned fra tronen nå. Brattvåg har ressurser de andre lagene i Tippeligaen ikke har, og vil ha en stor og god tropp sesongen gjennom.

Twitterliga 1
Emblem imponerte Brannmann da de kriget seg til 0-0 mot Rollon. Med litt hell kunne vi vunnet også. Men det som står igjen etter kampen er alt det morsomme som skjer på benkene. Brannmann stod midt i mellom Knudsen og Løvensprung. På Stortinget har de stenografer som skriver alt som blir sagt og ledd av på talerstolen. Det hadde vært gøy å loggført alt som kommer ut av munnene til de to engasjerte trenerne. Høydepunktet var kanskje da Niclas på Emblem ba sønnen Erik å ofte livet i en duell. Da gikk tankene til den tidligere søndagsskolelæreren til en viss Abraham og Isak. Erik overlevde slik som Isak gjorde det!
Hødd2 sikret tabelltopp med seier mot Volda, samtidig som Besjøy spilte U mot Larsnes/Gursken. Så sant ikke Hødd1 rykker ned, ser det lyst ut nå for de nestbeste i småbyen ut i havet. Ellers vant Norborg en viktig kamp mot sterke Hareid. Det betyr at lagene på tabellen fra bunnen og opp har den vakre tallrekka 7, 8, 9, 10, 11, 12. De fem nederste lagene har vunnet 2 kamper hver, og alt ligger tilrette for en dramatisk høst i Twitterliga 1, der to lag ligger an til å rykke ned.

Twitterliga 2
Valder har fått et forsprang på Ørsta etter at de sort/hvite bare klarte 1-1 på Nes stadion. Blindheim og Stranda vant, og er med det utfordrer til opprykk før høstsesongen. Vigra ligger nederst, men laget har mange gode unggutter som fort kan bli varm i trøya og vinne nok kamper i høst til å beholde plassen.

Twitterlag 3
Avd 1. Guard og Fjørtoft tar ferie med 27 poeng hver. Emblem 2 vant 4-1 i siste kamp og er nr 4.
Avd 2. På Moltustranda har treneren sagt takk for seg etter kun 1 poeng i vår. Om det hjelper med trenerskifte er Brannmann spent på. Ikke er det så farlig med heller kanskje? Tipper at gutta på bunnen koser seg med fotball uansett resultat. Åmdal fortsatt på topp.

Dett var dett. Brannmann tar snart ferie, men regner med at det blir litt knoteri etter neste helg også. I sommer skal Norway Cup gjøres, med Emblem G19 som hovedmål. Men klubben har mange lag på sletta, så her er det bare å studere Rutertabellen.

Da trykker jeg send og er dypt spent på om Trakai kan følge opp hjemme, og om Ruzomberok kan ta igjen 2-1 og gjøre seg fortjent til en tur til Brann stadion! Torsdag får vi svaret!
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 137 gjester her nå