Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om talenter både her og der

Brann skal til Slovakia i E-cup kvalifisering på torsdag. Der får vi et «trivelig» gjensyn med Marek Sapara. Marek var tøff motstander i RBK, og nå må vi til pers igjen. Om vi er god nok får vi svar på de to neste ukene. Trakai er også klar for neste runde, og møter vanskelig motstand i Norrkøping. Haugesund er nok ferdig med E-cup eventyret siden de skal møte Lech Poznan over to kamper. Odd har fått det litt lettere med motstand i Vaduz. Vaduz er hovedstad i Liechtenstein, men spiller i Sveitsisk serie siden det er vanskelig å stable på bena veldig mange lag i mikrostaten.

Ellers registrere jeg at Langevågs Vegard Riise Eikrem gjør et interessant tilsvar på Koteng i Rosenborg. Koteng går til angrep på NFF sitt talentarbeid, og Eikrem ber Koteng/RBK/Toppfotballen studere sin egen navle før en kritiserer NFF sitt talentarbeid. Brannmann har hatt det privilegiet å få følge talentarbeid fra sidelinjen i flere år nå. AaFK og Brann spilte i 2015 den første kampen i den nasjonale serien for Eliteseriens G16 lag, og Brannmann var selvsagt på plass. I tur og orden har juniorlagene fått sin egen landsomfattende serie, og lignende tiltak er i gang i yngre aldersgrupper. I kretsene begynner man med såkalte satelittsamlinger for de mest motiverte 12 åringene.

Det er lettest å følge med på det som skjer i AaFK siden Brannmann bor i byen. Mange av de unge spillerne som har vært i AaFK sitt gutte og juniorsystem finner veien raskt ut i 3, 4 og 5 divisjon etter noen år i elitelagets spillerutvikling - selv om de i AaFK kan reise landet rundt å få matche seg mot de beste juniorlagene. Dersom en skal tillate seg litt kvalifisert synsing kan det se ut til at det er mer attraktivt å spille i en serie som betyr noe, en i de nasjonale tiltakene. De nasjonale tiltakene har ingen mål utover det å få matching på et høyt nivå. Det er ingen opprykk eller nedrykk eller premiering. Hvorfor vil de unge heller spille i 3, 4 og 5 divisjon enn å møte RBK, Brann og VIF sine juniorlag? Jeg tenker det handler om at i 3, 4 og 5 divisjon er lagfølelsen og "det ekte" i fotballen mer tilstede enn i "Broilersystemet" til NFF.

I kampen for å bli best i elitelagene kan det fort bli slik at en spiller ikke finner glede i å vinne fordi egenprestasjonen har vært for dårlig i en kamp. I det normale seriesystemet taper man og vinner sammen. Det handler ikke om å gjøre seg fortjent til hverken andrelag eller førstelag, men om opprykk, nedrykk og titler. Så vet vi også at både 3, 4 og 5 divisjon kan være en god arena for en ung spiller, men Brannmann er helt sikker på at den beste arenaen er under en dyktig trener i en eliteklubb der man føler seg verdsatt, viktig, og får utfordringer i takt med utviklingen.

Ellers er det kunstig at små nasjoner som Norge og Island skal være blant verdens beste fotballnasjoner. Blaffet til Drillos på 90-tallet skyldes de ekstreme ferdigheter vi hadde, det samme gjelder Islands enorme prestasjon i forrige mesterskap. Nå dyrker vi fotballspillere som skal ligne på Messi og andre stjerner på kontinentet, og der skal Norge komme altfor kort med sine få spillere. Et siste argument for at Norge ikke får frem talent kan være at de fleste unge i dag ser verdien i utdanning. Å gå fremtiden i møte uten utdanning er risikosport i dag. Og med alle de muligheten som finnes for utdanning i verden i dag er dette en smart vei å gå fremfor å sette alt inn på å tjene til livets opphold gjennom fotballen.

Her hjemme har de glade amatører i Twitterligaene tatt ferie. Men heldigvis spilles det fotball i noen av våre sponsede ligaer. I skrivende stund ligger Brann utrolig nok under med 0-1 mot Blaaskjortene på Stabæk. Selvfølgelig skulle Stabæk vært avblåst for offside, men siden NFF har bestemt seg for at RBK skal vinne serien så blir målet godkjent. Ellers sitter jeg smårystet etter å ha sett hodeskaden til Kristiansunds Mendy. Tanken går tilbake til Kristiansand og Enerlys tragiske kveld for noen år siden. Håper det går bra med Mendy! Godset vant 4-2, noe som var meget viktig for Buskeruds stolthet. Molde suste over AaFK på Color Line i lørdagskampen. Kort sagt skal fotball spilles rett frem og ikke til sides. Det var forskjellen på lagene lørdag. RBK vant knepent 5-1 over hvalfangerne, og Viking fikk ikke tre poeng denne helgen heller.

OBOS har ferie, men Posten tar aldri fri. Hødd vant endelig igjen mot Trollpikkens gutter fra Egersund. Nest Sotra og Bryne vinner også og befester sin stilling på toppen. I Tippeligaen surfet Brattvåg inn 3-1 seier og gullfeberen herjer i tåkeheimen. (Nå er Stabæk såååå nær å øke ledelsen.... hoi hoi!!!) Herd tøyser seg inn til 7-1 mot tarekameratene fra Fjøra. Imponerende synes Brannmann. AaFK2 og Spjelkavik spiller mot hverandre mandag. Kan bli et interessant oppgjør. AaFK2 må vinne for å holde håpet levende om overlevelse i divisjonen, og Vika kan ta et langt steg vekk fra nedrykksplass. Stabæk scorer nesten igjen. Nå må det skjerpings til gutter!

Da trykker Brannmann send og satser på fullt trøkk og seier på Nadderud innen 2150.

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 106 gjester her nå