Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Hareid-Emblem 1-2 (0-1)

Vi leverte en sterk borteseier idag når vi slo Hareid 2-1. Faktisk var dette første gang vi reiser fra Hareid med tre poeng i seriesammenheng. På en gressbane som utover i kampen ble blytung å bevege seg på, viste våre gutter en formidabel innsatsvilje. Det betalte seg i tre viktige poeng.

Etter forrige rundes storseier ventet nå et gjerrig lag på bortebane. Et lag som nesten ikke har sluppet inn mål ble garantert ingen lett oppgave. Vi ble litt overrasket over at kampen som var terminfestet på kunstgress plutselig ble flyttet til naturgress kvelden før, under 20 timer før den skulle spilles. At et lag har den muligheten må Sunnmøre fotballkrets ta på sin kappe. Vi kunne fortstått det om kampen ble flyttet fra naturgress til kunstgress, da dette trolig ville skjedd som en følge av vær og dårlige baneforhold, men motsatt vei finner vi underlig med på så kort varsel. Regelverket er utydelig på dette feltet og det bør SFK ta tak i. Hadde vi visst at kampen skulle gått på gress hadde vi nok trent på gress denne uken. Men, men, nå var det bare å jobbe knallhardt å være lojale ovenfor opplegget som ble lagt og bidra kollektivt.

Det var en jevnspilt første omgang med mye langt i starten fra begge lag. Hareid prøvde å sette oss hurtig under press med å slå langt å flytte mye folk etter. Men vi stod veldig bra og hindret dem i å skape en eneste stor sjanse i første omgang. De fikk tre frispark fra god posisjon i første omgang, men ingen av de skapte problemer for vår bakre skanse. Heller ikke på cornere skapte de sjanser. Vi stod med andre ord solid og støtt bakover. Selv hadde vi en del gode overganger i første omgang. Og halvspilt i omgangen raidet Sondre seg fremover og vippet ballen forbi bakerste mann hos Hareid før han blir klippet ned. Et soleklart frispark og kort. Vi var spent på fargen, men det ble ikke gjort antydning til å gi kort engang. Nesten utrolig når vår spiller blir tatt av bakerste mann som ikke går etter ball. Vi fikk frispark, men det var alt.

Når vi nærmet oss halvtimen spilt kom omgangens eneste mål. Etter en god overgang ble ballen slått inn på bakre stolpe. Der kom Sondre Hamnøy fra motsatt kant og headet ballen sikkert i nota. 0-1 til bortelaget til enorm jubel. Flere mål ble det ikke i denne omgangen, en omgang som var veldig jevnspilt, men uten mange målsjanser.

I pausen ble vi enig om å fortsette det gode kollektivet, skulle vi bli for baktunge måtte vi prøve å legge om til 4-3-3 slik at vi fikk høyere kanter og 2 defensive sentrale og en sentral spiller bak spissen. Men med mindre Hareid skrudde opp innsats og intensivitet var vi fortrolig med å fortsette i 4-4-2.

2. omgang ble tyngre for oss. Mange ble stive i beina på det uvante underlaget og vi greide ikke å prege presset like bra som i første. Det førte til at Hareid fikk styre litt mer en tenkt. Vi ble baktunge og Hareid trykte på i de første 20-25 minuttene, men uten en eneste stor sjanse. Vi stod fremdeles godt i mot. Da det så som mørkest ut burde vi ha økt ledelsen. Sondre Hamnøy burde blitt tomålsscorer da han var alene med keeper, men fra 5 meter maktet han ikke å få ballen forbi keeperen til Hareid. Isteden fikk Hareid sin utligning etter ca halvspilt omgang. Etter å ha hindret alt som kom, var vi ubesluttsomme da Hareidspissen snurret rundt med 2-3 Emblemspillere i 16 meteren og fikk strømpetreff når ballen traff stolpe inn. Dermed var vi like langt og nå måtte alle mann til pumpene ellers ville vi tape. Hareid fikk energi av scoringen og prøvde hardt for å fa inn et ledermål. Men selv med et viss trykk greide de ikke å skape store sjanser. Jeg tror knapt nok at de hadde sjanser i det hele tatt i denne kampen med unntak av et tverrliggerskudd og scoringen som delvis kom ut av en halvsjanse.

I det 86. minutt fikk vi frispark da Sondre ble hengt opp av en Hareidspiller på kanten av 16 meteren. Ballen ble slått inn foran mål. Litt klabb og ball i klareringforsøkene før Steffensen snapper ballen, tar av backen og fra dødlinjen prikker han inn Jørgen på nærmeste stolpe. Jørgen gjør ingen feil og vi er igjen i ledelsen 4 minutt før slutt. Fire minutt på overtid blåser dommeren av kampen og bortelaget kunne juble for 3 sterke bortepoeng. Vi er faktisk det ene av kun 3 lag som har greid å score 2 eller flere mål på Hareid i år. De 2 andre er Hødd og Bergsøy. Det sier sitt om hvor gnien Hareid har vært i år.

Det å vinne idag gjør at vi er oppe i 14 poeng. Det er selvsagt veldig hyggelig. Men vi er langt unna å være i nærheten av å ha reddet plassen. Det er fremdeles vanvittig jevnt blant de 7 lagene som ligger i sonen for å unngå nedrykk. Eneste som er sikkert er at vi skal jobbe knallhardt for å unngå å havne i 5. divisjon neste år. Og jobber gutta like bra neste uke som det ble gjort denne og forrige uke har jeg tro på at vi kan kapre flere poeng fremover, men da må vi stille på trening og gi jernet slik vi har gjort de siste treningene og ikke minst den siste kampen.

Idag vil jeg gi mer enn godkjent til samtlige. Det var rett og slett en lagseier. Neste uke venter Langevåg. En utrolig viktig kamp for begge. Jeg håper vi forstår viktigheten av den kampen og at vi alle er innstilt på å gi jernet nok en gang. Det blir garantert en tøff kamp, men jeg har tro på at vi vil prestere. Så får vi bare håpe at vi fremdeles er ubeseiret etter tre kamper i høstsesongen når vi skriver neste torsdag kveld. Ønsker alle en fin Jugendhelg!

- Sindre -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 21 18 2 1 65 56
2 Bergsøy 21 14 4 3 42 46
3 Volda 21 13 6 2 28 45
4 Emblem 21 8 3 10 -3 27
5 Skarbøvik 21 6 8 7 3 26
6 Rollon 21 7 5 9 -6 26
7 Hareid 21 7 5 9 -20 26
8 Larsnes/Gursken 21 6 5 10 -9 23
9 Sykkylven 21 5 8 8 -10 23
10 Godøy 21 6 3 12 -22 21
11 Langevåg 21 6 1 14 -28 19
12 Norborg 21 3 4 14 -40 13

Neste kamp


4. divisjon 2017

Toppscorer 4. divisjon 2017 (per 14.10)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 18
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 16
3 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
- Franjo Tepuric Bergsøy 14
5 Daniel Reza Malakzadeh Skarbøvik 12

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 364 gjester her nå