Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Emblem-Langevåg 2-0 (1-0)

Det endte godt og vi kunne innkassere en fortjent og viktig seier over Langevåg.

Idag var det klart for et viktig oppgjør på Emblem. Seier ville gitt oss en 10 poengs luke ned til Langevåg, mens med tap ville avstanden krympet inn til 4 poeng. Så det eneste som vi fokuserte på idag var å skaffe oss 3 poeng - og det klarte vi. Så får vi heller tåle at det var en heller varierende forestilling som ble servert av to lag som måtte vinne.

Det var ganske rotete i starten av kampen, ingen av lagene greide å holde ballen i lagene i mer enn 3-4 trekk. Det ble ofte med en lang løsning som ikke førte til noe som helst. Men etter 11 minutt tar vi ledelsen. Elias er følsom på labben og det samme må vi si om Steven. Ikke akkurat labben, men en perfekt stuss havnet elegant i motstanderens mål. 1-0 så tidlig smakte meget godt. Etter scoringen sovner vi litt og Langevåg fikk låne ballen litt mer enn ønskelig i de neste 15 minuttene uten å skape sjanser. I det 24. minutt er det bare tilfeldigheter som gjør at vi ikke øker ledelsen. Thomas Gjøsund er først på et innlegg og planter ballen i stolpen, ballen spretter ut til Jim Tore som fra 13 meter presterer å banke ballen utenfor. Her burde vi fått vårt andre mål og dermed kunne ha senket skuldrene - men den gang ei.

Isteden for dobling av ledelsen får Langevåg etter 32 minutt et frispark i gunstig posisjon, men vår eminente keeper Alex redder mesterlig, og på returen får vi kommet nok i veien til at ballen blir satt over. Nær utligning der. Nå virket vi ukonsentrerte og ikke mange minuttene etter kunne det stått 1-1 etter en mølje i Emblem sin 16 meter. Men vi ofret oss en etter en og fikk blokkert de største sjansene. Og den siste avslutningen strøk heldigvis stolpen.

Men det skifter fort - to minutter senere burde vi økt ledelsen. Langevåg sin gode keeper gjør en fatal tabbe da han skal spille ballen langt på et tilbake spill. Ballen treffer Steffensen på 20 meter, men Steffensen greide ikke å score alene med keeper. Flere muligheter skapte ikke lagene og dermed står det 1-0 til hjemmelaget til pause.

Andre omgang åpnet dårlig for vår del. Etter 48 minutt er vi heldig at det ikke står 1-1. Et innlegg blir stusset videre og traff stolpen før vi fikk feid ballen til corner. I det 52. minutt fikk vi en mulighet til å doble. Men Sander blåser ballen over etter flott forarbeid av Finn. I det 55. minutt var vi utrolig nære på å sette vårt andre for dagen. Vi jublet for scoring etter mølje i feltet, men en Langevågspiller fikk renset ballen unna like før den var over streken. I denne perioden lå vi litt lavt og Langevåg jobbet for å komme til sjanser. Men det ble mye nesten. Heller ikke vi skapte allverden. Til det var det for mye unøyaktighet i den avgjørende pasningen.

Vi gikk inn i kampens siste 15 minutter og i det det lå en scoring i luften den ene eller andre veien, fikk vi en overgang. Vår kant legger ball igjen til vår back Åsmund som svinger ballen inn i feltet. Ballen detter ned i feltet og treffer en Langevåg spiller. Ballen spretter bort til Elias som tar den på volley og presser den ned i bakken og bort i lengste hjørnet. En nydelig scoring og matchavgjørende.

Selv om Langevåg prøvde så maktet dem ikke å score og da dommeren blåste for full tid kunne hjemmelaget juble. Det var en fortjent seier utifra antall sjanser, men jeg var ikke fornøyd med måten vi spilte på. Vi virket litt nervøst, men vi står meget godt defensivt og holdt unna. Vi har nå spilt tre høstkamper og har 10-1 i målforskjell. Så det viser at vi er i siget. Nå må vi bare jobbe knallhard fremover og sørge for at vi får nok poeng til å stå i divisjonen.

I dag gir jeg honnør til hele laget, med ett lite pluss til Alex som er sikker som banken i alt han gjør. Han plukker alt Langevåg sender inn i feltet med den største selvfølge. Solid rett og slett. Alex var best men rett bak han fulgte Elias og Steven som begge var meget gode i dag. Og så vil vi ønske Finn Alvestad velkommen til oss. Regner med at han etter hvert blir godt kjent med gutta slik at relasjonene vil sitte bedre og bedre. Det er lenge siden den siste hele kampen for Finn, men absolutt en godkjent debut. Men det kommer helt sikkert mye mer fra den kampen etter hvert. Kanskje allerede neste uke når Sykkylven kommer på besøk. Det blir garantert en utrolig vanskelig kamp med mye fysikk. Men vi gleder oss.

Avslutningvis.
Jeg har lenge fulgt litt med på den fantastiske uoffisielle siden til Langevåg og har undret meg på hvem i all verden som kan sitte å skrive så mye svada. Og det verste av alt er at de kaller seg supportere. Jeg har lagt merke til at etter hvert som Langevåg ikke har fått resultater så har innleggene visnet hen. Og her forleden så jeg at de skulle legge ned siden hvis dem rykker ned i 5 div. At det er mulig. Fantastiske supportere, eller kanskje er medgangssupportere mer riktig å kalle dem. Jeg har også merket meg at de alltid har syntes det har vært fantastisk å rakke ned på Emblem. I deres øyne så mangler vi alt, men dem om det. Vi trives på Emblem og har en fantastisk gjeng som jobber for klubben i tykt og tynt. En gjeng som er like positive og oppmuntrende selv om det innimellom går dårlig. En gjeng som bruker det meste av fritiden sin for at laget og spillerne skal ha det godt på trening og i kamp. En gjeng som er positive isteden for å rakke ned på sine egne, noe som fort kan gi dårlig selvtillit og dårlige opplevelser. Jeg må nesten le når dem skryter av alle de nevner som støtter laget og hvor mange tilskuere dem har på kampene. I dag spilte de en skjebnekamp borte mot oss. Jeg kunne ikke se så mange som hadde tatt turen. Hvor er de blitt av? Ble det for langt å reise? Og så er det fantastisk at dem idag FØR innlegget mitt har konkludert med at jeg bare ville tilgodese Langevåg med 1 sjanse i dagens kamp, men jeg er litt rausere enn som så, det kan dere bare lese. Det hadde vært mye bedre om dere hadde støttet opp om laget og de to trenere (Hoem og Moldvær) som gjør en god jobb. Nei, i manges øyne er dere bare noen feiginger som skjuler dere bak en side. Stå frem med navn og stå inne for det dere skriver og mener. Husk at de fleste ler av dere og ikke med dere. Ha en god kveld i Langevågen. Ikke for sent å komme ut av hula.

En riktig god helg til alle ekte supportere av fotballen. Vi har mye å glede oss til i tiden som kommer. Det vil garantert bli både seier og tap, men uansett er det viktig å bygge hverandre opp. Fotball er lagspill og det betyr at vi vinner og taper i sammen, både spillere, trenere, frivillige og supportere.

Ha en god helg!

- Sindre -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 87 gjester her nå