Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - det er fortsatt en viss forskjell .....

For noen år siden hadde jeg gleden av å besøke Camp Nou. Vi gikk en guidet tur på stadion, og når vi kom inn på selve stadion fikk vi sitte på innbytterbenken. Deilige stoler for Barcas støtteapparat, og et mareritt for de som gjerne skulle vært blant de 11. Denne uken har en nyhetssak fra Aker Stadion gått sin seiersgang i media. Damelaget til MFK får ikke tilgang til Recaro-stolene på fasjonable Røkke-løkka. Stolene hører ikke med til leieavtalen med Aker Stadion.

Hva er grunnen til at hundretusener som besøker Barcelonas storstue får sitte i deres innbytterstresslesser, mens damelaget til MFK ikke får tilgang til Recaro-stolene i Molde? Er man redd for at lukten av kvinneparfyme skal sette i skinnet? Kanskje stiletthælene til støtteapparatet kan lage hull? Eller kanskje det kan komme rød leppestift på nakkeputene når jentene på rad to lener seg frem for å si noe til de som sitter på rad en? Ikke vet Brannmann, men lang livserfaring har lært meg at å slippe kvinner til kan være lurt. Det blir mindre svettelukt, rengjøring oftere, og sinte kvinner sparker og slår mye mindre enn sinte menn. Sånn sett så burde det være kvinnene på MFK som hadde tilgang til Recaro-stolene, og ikke mennene? For alt handler vel om at stolene ikke skal bli utslitt?
Så Kjell Inge, innføre i statuttene at gutta skal ha plast og jentene skinn. Da får hele saken en logisk og fornuftig ende.

Videre må jeg dessverre få gratulere RBK med avansement til Europa. Det hele blir litt slitsomt for en Brannsupporter, men en ting vil jeg skryte av. Under trekningen på fredag ble vi vitne til et herrevelde uten like fra de nest største klubbene i Europa. Alle klubbene hadde sendt representanter, og det var stort sett menn med dress og brede slips. Men når RBK ble dratt opp av bøtta var det jammen en dame som representerte RBK! Utradisjonelt og hyggelig av trønderne!

På tidlig åttitall hadde vi lokal serie mellom byggefelta på Skøye. Atteleger og lekeplasser ble gjort om til fotballbane på et par minutt, og kampene ble gjennomført med det største alvor. Det skulle mer til enn et besteforeldrebesøk eller en skoleprøve for å avlyse en kamp! I lys av vår seriøse bygdeserie på åttitallet er det med sjokk Brannmann leser at trønderdamene fra TrånhjemsØrn2 ikke stiller på kamp på Sunnmøre på landets tredje øverste nivå på damesiden. Amatørmessig, skandaløst og respektløst. Hadde det skjedd i bygdeserien på skøye hadde vi blitt bundet til et tre på Ørnekula. For Fortuna betyr det gratis poeng, samtidig som opprykksrival Molde snublet mot Tynset og fikk 1-1. Det blir vanskelig å ta dameserien alvorlig når slikt skjer.

Ellers registreres det at lokalpressen fokuserer på AaFK2 sitt trolig kommende nedrykk fra Tippeligaen. "Katastrofe" og "tragedie" er ord som går igjen. I 2017 har ca 10 spillere under 20 år forlatt Color Line. De fleste har gått til andre lokale klubber. Derfor blir stallen tynnere og tynnere for andrelaget til AaFK. Brannmann lurer på hvorfor de unge talentene på Sunnmøre velger vekk Sunnmøres beste lag - og hvorfor hentes det ikke inn nye? Han lar spørsmålet henge i luften og etterlater et håp om at AaFK får til å forvalte sine talenter på best mulig måte i fremtiden. NB! Søndag vant AaFK G16 mot Molde i NM G16. Da er det håp på Sunnmøre også!

Så til helgens kamper.

NM i fotball
To elvelag møttes på Nedre Eiker lørdag. Glomma er Norges lengste elv, og knuste Drammenselva 2-1. Lillestrøm drømmer om cupfinale igjen, og etter 3-1 mot Stabæk er det fortsatt håp! Molde flakset seg videre med 2-1 mot Ballsund på søndag. Men på Lerkendal kom sjokket og skuffelsen. RBK er hele Norges fotballflaggskip. Hele Norge må finne seg i å beundre og forgude Norges Pyongyang. Da er det veldig merkelig at ikke NFF fører flaggskipet gjennom en kvartfinale i cupen!! Her har systemet sviktet totalt! Brannmann gråter med med trønderne. Her må noen ta sin hatt å gå!

Posten
Hødd tok en livsviktig seier hjemme mot Fana søndag. Dermed er avstand til nedrykk hele 9 poeng. La oss tro det er Warholm-effekten som har slått inn ute i kystbyen.

Tippeligaen
Ringside på Color Line fikk Brannmann se et forsterket AaFK2 møte et araberlag som også er i poengnød. Seieren gikk til hjemmelaget med 3-1. Det sies at AaFK 2 er et lag som har fokus på spillerutvikling. LItt vanskelig å se samkvem mellom ord og handling når ungguttene må vente helt til det 85 minutt før de slipper til. Da mistenker jeg at det tross alt er viktigere å vinne enn å utvikle. Veien fra Color Line til Herdbanen er ikke lang, og jammen ble det 2*45 minutt på Herdbana også. Det ble Herd-bananas etter en fantastisk kamp mot proffe Brattvåg. Brattvågsupporterne hadde kastet kjeledressen i varmen, og var samstemt kampen igjennom. Men lørdag vant klubbsjel over penger, og kjøpesenterlaget kjempet heroisk og vant. Lysekloster klarte bare U, så Brattvåg har fortsatt en koselig ledelse, men to tap på rad er bak skjema. I Spjelkavik ble det poengdeling mot Brann 2. Jonas Grønner og Co holder Branns nest beste midt på tabellen. I motsetning til AaFK2 stilte Brann med kun juniorer, bortsett fra Grønner! Brannmann håper det hjelper på utviklingen av spillerne for fremtidens Brann.

Twitterliga 1
Emblem snappet sin tredje seier på rad. Denne gang mot Langevåg. 2-0 var helt greit, men jammen var gultrøyene også nær mål! Så skjer det altså at Gullars taper hjemme mot Norborg, noe som betyr at fjerdeplassen er innen rekkevidde for laget som lå nest sist før sommerferien! Vil tro at det også hjelper på at en spiller som Finn Alvestad har dratt på seg sunnmøres Porto-drakt. Ellers var det gøy at Bergsøy fikk heng på Hødd2. En knepen seier borte mot Volda var supert! SIF ødelegger Godøy med 6-1, og hele ligaen fortsetter med høy dramatikk både på topp og bunn. NB. underveis i Norborgkampen kunne vi lese at en spiller måtte bytte fordi han måtte "drite". Kjekt å bli tett oppdatert, men husk at det er byfolk som er på Twitter også!

Twitterliga 2
På direktesendt TV vant BH imponerende 2-1 mot Ørsta. Med det er laget med tre baner på skuddhold på opprykksplass. Brannmann registrerer at de har gjort banen som ligger nærmest Emblem til sin hovedbane der ute på Blindheim. De henter sikkert gode vibber fra øst.

Twitterliga 3
I avd 1 måtte det et selvmål til for at Guard skulle klare å slå Ørskog/Stordal. Det betyr at bygutta fortsatt leder. Fjørtoft vant suverent mot HaNo.
Lørdag var det Emblem 2 sin tur å slå HaNo. HaNo disponerer to øyer, og Brannmann håper på nye glanstider der ute i havet. Ellers er det imponerende at det er 11'er lag på alle øyer fra Godøy i sør til Harøy i nord! Nå mangler vi bare Ona så er kjedet komplett!

I avd 2 er Sæbø skummel nær nabo Åmdal. Blir spennende i dalane i Ørsta i høst!

For mitt eget lag Emblem J16 fikk vi en kjempestart på høsten med heftige 11-9 mot VanKam. Med på laget hadde vi en J13 spiller som scoret 3-4 mål! Artig å se at hospitering gir resultater!

Da trykkes det send samtidig som Emblem ønsker Luger og co velkommen over fjorden på torsdag!

ps: Whitehawk FC tok lørdag sitt første poeng. 1-1 hjemme mot Braintree Town!!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 145 gjester her nå