Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - en linjemann i livet sku alle ha

"En linjemann i livet sku alle ha
En flaggmann å springe ne til
Som alltid har lyst på en kaffikopp
og tid å kaste bort på en fotballkropp
Ja, en linjemann i livet sku alle ha"

En lett omskriving av en kjær sang for mange. Men slik føltes det for en fotballglad Brannmann å studere linjemann Jan Helge Lund under kampen mellom Emblem og Sykkylven på torsdag. Når trykkokeren på Emblemsbenken og slaghammern på Sykkylvsbenken kranglet som verst, inviterte Lund til trivelig lag på sidelinja, og jammen fungerte det godt. Inn i mellom var Lund så trivelig at kamp fikk være kamp. Slikt kan vi like! Det er lett å trekke paralleller til både skolegårder og storpolitikk når en følger en fotballkamp. Tror jammen jeg skal spandere på Lund en skillingsbolle neste gang jeg ser han!

Så en liten lignelse:
Det var en gang en jente som hadde det ufseleg godt med seg selv. Hun gjorde som hun ville og var best i alt, og var godt fornøyd med det. Så var det slik at noen som bestemte over landet ikke ville høre på henne mer . De behandlet henne ufint, og da ble jenta lei seg. Hun sa hun ville bryte opp og gå sine egne veier, selv om hun da måtte vende ryggen til de som hadde fått henne opp og frem. Etter en stund i sus og dus ute i den store verden kom hun til seg selv og tenkte, er det dette som er livet? Hva med de som var glad i meg og ville meg vel? La meg stå opp og vende tilbake. Det er jo ikke sikkert de som bestemmer i landet vil ta imot meg, men kanskje jeg kan be om å pusse sko eller vaske garderoben. Lenge før flyet landet, sto sjefen selv og ventet på henne, og når hun landet ble hun tatt imot med stor glede. Sjefen sjølv forlangte at jenta skulle spille på beste plass og at alle skulle være greie med henne. Slik kom både jenta og de som bestemte til den erkjennelsen at sammen er vi best, og alene er det ensomt.

Ellers synes jeg Riise og Carew har fått urettferdig mye kritikk i den nye boken "Landslaget". Det påstås blant annet at spillere har satt igjen PlayStation-maskiner på hotellrommet når de har vært på bortekamper. Brannmann synes at dette var en god tanke. Mange av bortekampen Norge spilte på starten av 2000 tallet var i lutfattige Øst Europeiske land, og jeg er sikker på at Riise og Carew tenkte at nå blir de fattige barna glad. Æres den som æres bør.

Så til ukens kamper:

EM-kvalik
Luxembourg stod for ukens meste sjarmerende da de slo Belarus 1-0! Herlig når småputtene kliner til!. Så vant Norge på Ullevål mot Azerbaijan. Ingen bombe, men det hadde heller ikke vært en stor overraskelse om gutta fra Baku nok en gang tok skalpen på vikingene fra nord. Så gleder alle hjerter seg med Åge og Danmark. Tenk at vi har en kar fra Hareid som gjør det stort på kontinentet! Åge var grunnen til at Brannmann fikk øynene opp for sennepsgutta fra Norwich på åttitallet.

Borettslaget
LIte nytt her. Topplagene vinner og bunnlagene taper. Eneste må være at Mjøndalen byttet plass med Ulla og er på kvalikplass.

Posten
Hødd fant ingen fotballbane i Fremmerholen på Nardo, og måtte helt til Trondheim for å spille 1-1. Greit nok med tanke på å holde bunnstriden unna.

Tippeligaen
Brattvåg veltet over AaFKs nest beste og er dermed på riktig spor igjen. Herd og Vika delte broderlig poengene med lagene lengst sør i avdelingen.

Twitterliga 1
Skikkelig mannfolk-kamp på Ebbemyra på torsdag. Ikke stygt, men tett. Vanskelig å få til godspillet, men heldigvis ble det seier til Emblem. "The son" fikk rent treff fra ca 20 meter og ballen gjorde som den fikk beskjed om. Synd at ikke nabohynen fikk godkjent scoringen på overtid. Ellers fikk Brannmann introdusert pølse i vaffel i kiosken. Løp og kjøp! Lugern var usedvanlig stille torsdagkvelden. Kun en gang ble han observert i lett passiar med dommer - selv om han benektet at han åpnet munnen. Brannmann bodde sitt første leveår i Long Bay City. Om det er grunnet til at jeg ble varm om hjertet når ultraunderdog Langevåg slo Bergsøy fredagskvelden vet jeg ikke, men det var som om tårene trillet på twitter. Grattis gul/blå. Eneste skåret i gleden er at Hødd2 har fått Atlanterhavet i luke ned til Herøyværingene. Hareid og Volda vant oppskriftsmessig, og SIF tok en deilig skalp borte mot Rollon. Det skal bli meg et styr utover høsten i Twitterliga 1! Hvert poeng kommer til å telle. Jammen godt at Emblem snart er ferdig med lagene på nedre halvdel!

Twitterliga 2
Brannmann imponeres av BH gutta. Nå er det 1 poeng opp til Ørsta!! Ørsta tapte riktignok mot det suverent beste laget i ligaen, men her er det spenning igjen! Volda 2 doper laget sitt med førstelagsspillere og Kalle på Stranda fikk tøft besøk når gutta fra Kvivsvegen var på besøk. I lørdagens smp var Kalle fint kledd i sin en gul og kul trøye, tungt oppgitt over Voldas utskremte tyngde. Trener Evebø parerer at de brukte en 14 åring - ingen trøst for den rettsafne Hjelle at Volda bruker barnearbeidere.

Twitterliga 3
Fjørtoft har to poeng på Guard nå, men artig at Emblem 2 har etablert seg på tredjeplass. Denne uken spilte E2 en sjelden 0-0 kamp mot Aksla. HaNo fikk en fantastisk opptur med 7-1 mot Sykkylven 2. SISTE! Fjørtoft spilte 3-3 mot naboøya! Et skår i planene om opprykk. I avdeling 2 snublet Sæbø med U mot Bergsøy 2. Dermed har Åmdal en deilig luke til den andre dalen.

Da trykkes send i god tid før Norge blir ydmyket på bortebane mot Tyskland. Grøss og gru!!
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 91 gjester her nå