Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om fremsnakking og verdiskaping

Juventusstjernen Sami Khedira skal få min skillingsbolle denne uken. For dere som ikke skjønner dette med skillingsbolle, så er det Bergens variant av kanel i svingene. Det pågår en kamp i Bergen om å ha byens beste skillingsbolle, så når Brannmann deler ut skillingsboller er det av beste sort! Sami kjente sin besøkelsestid når han kjøpte ettusentohundre billetter til landskampen mellom Tyskland og Norge. Billettene gikk til barn med ulike utfordringer. Nå ble jo ikke resultatet av kampen særlig lystig for oss nordmenn. Men la oss håpe at Lagerfrakken og hans menn kan glede seg over at på tribunene satt det 1200 barn som trolig var på sin første landskamp, og fikk se sitt kjære Vaterland nedsable vikingene 6-0! PS! Khedira selv spilte ikke pga en kneskade.

Så leser vi i Sunnmørsposten at AaFK talenter forlater klubben på rekke og rad. Og det er neppe dårlig bussforbindelse til Voldsdalsberga som gjør det. Nyansatte Vik har tatt tak for verdiskaping fra første dag. Det er lurt. Et Color Line gjennomsyret av trivsel og gode verdier, fremsnakking og positivitet tror jeg vil føre til det gode for fremtidens unggutter. Et signal om at her bygges lag og ikke enkeltpersoner må bli viktig. Da vil de lokale A-lagsspillerne også komme. Et miljø som ikke snakker ned men snakker frem! Brannmann hadde en kort samtale med evigunge Reidar Vågnes for en god stund siden. Mannen er stinn av erfaring med unge fotballtalent, og dette var sulamittens budskap: Først menneskebygging - så fotballspiller. Slik tror jeg AaFK kan bygge seg opp til å bli nesten like gode som Brann.

Litt mer AaFK. Gyasi har nok en gang fått trening- og kampforbud pga en eller annen uakseptabel grunn. Det har ikke kommet frem hva han har gjort, men Brannmann tillater seg å spekulere litt.
• Glemt igjen sure sokker i garderoben.
• Slått treneren i FIFA.
• Sluppet igjennom for mange tunneller på firkanttrening.

Registrerer at passelig straff er kapteinsbind for AaFK2 i tillegg til utestengelse fra A-laget.

Så til helgens runde!

Eliteserien
O Brannglede stor for seier mot Sogndal! Alltid vanskelig å møte fjordgutane, men denne gangen holdt det! HNR (Hele Norges Rosenborg) vant suverent borte mot Godset. Viktig at HNR vinner mest mulig slik at hele Norge kan kjenne stoltheten over at vi har et lag som viser vei i Europa. Alle som ikke bøyer seg for HNR risikerer evig ståplass på vestsida av Nordøy Gras. Ellers tapte VIF sin første kamp på ny stadion. Da hjalp det ikke med ny stadion heller. Kanskje VIF må prøve å skifte draktfarge og gjøre seg pene for vestkantfolket? 08 er på gulltokt i allefall! 1-2 er gøy borte mot VIF! AaFK fikk et poeng mot Stabæk. Artig at vatneguten Hatlehol fikk sin debut! Sjarmørene fra Ballsund vant herlige 4-1. Ny kontrakt i sikte?

Borettslaget
Florø skuffet hjemme mot Arendal. Laget fra vest røk da ut av kvalikplass. Videre venter vi spent på BG-Start - selveste toppoppgjøret! Som vanlig grøssende spennende i denne serien, både om opprykk og nedrykk

Posten
Hødd overrasket stort borte mot Nest og klarte U. Når både Nest og Bryne rotet bort poengene er det Bluesbyen som kommer opp på andreplass med saftige 4-1 mot Fana.

Tippeligaen
Igjen slår sjel penger når Vika scorer 1-0 på Brattvåg på overtid. Kjedelig å kjøre Brusdalen etter NOK et tap i byen. AaFK2 vant endelig igjen. Tror Gyasi bør blir fast kaptein fremover, selv om det er en dyr løsning for klubben. Ellers imponerende av AaFK2 som stilte et rekordungt lag. Herd gav en hjelpende hånd til Brattvåg med 1-1 mot Lysekloster, samtidig som Sotra kommer susende bakfra og inn i tetkampen.

Twitterliga 1
Brannmann satt på Orreneset og fulgte Gullars-Emblem på torsdag. Telefonen ble etterhvert varm å holde i når Twittermeldingene fløy inn. Det ble faktisk så hett at jeg såg utvisningen av The Son før jeg såg scoringen til samme gut. Og så kommer Sindres utvisning på toppen av det hele! Du verden for et drama. Kjekt at også nabohynen var sterkt involvert i scoringen som gav 2-1. På torsdag regner jeg med at Sindre må gå runden å selge billetter. Ellers er det vel ingen overraskelser i runden. Den store spenningen er vel om Emblem nå kan raske med seg sin sjette strake seier mot sterke Hødd2 på torsdag!

Twitterliga 2
"Halve" Herd2 var ex-AaFK spillere i bortemøtet mot BH forrige uke. Det gikk bra for Herd2 som vant. Synd for Blindheim som kunne gått rett opp på direkte opprykk siden Volda2 slo Ørsta. Fullt kaos i TWL2 mao. Brannmann tipper at det er Herd2 som nå stikker av med opprykksplassen sammen med Valder. Herd har fått så mange spillere fra AaFK nå at for å finne en arena må de spille med Herd2. Skodje slo Stranda i en rysare, og de to er nå à poeng.

Twitterliga 3
Emblem 2 imponerer og går fra seier etter seier. Det samme gjelder Fjørtoft og Guard som vinner og vinner, og den store opprykkskampen vil bli den interne kampen 4.oktober når lagene møtes. MEN Emblem 2 kan stikke kjeppene i beina for Guard allerede i kommende kamp på onsdag på Ebbemyra.

I avd2 måtte Åmdal avgi poeng borte mot Vartdal. Men ledelsen er vel så stor at det ikke er fare på fære.

Mitt eget jentelag var på Valder og suste inn ti mål. "The Sun" scoret to!! Fantastisk artig å være trener for en slik gjeng! I kveld skal vi til Nøre Vartdal og karnøfle tausene der inne. Vi tapte så inni granskauen mye i ni år, at nå er det kjekt å få litt tilbake.

En plystrende Brannmann trykker nå send!

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 105 gjester her nå