Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om både e-poster og tilskuere på avveie

Svein Erik Edvardsen er en kar Brannmann alltid har hatt sansen for som dommer. Han er uhøytidelig, har glimt i øyet og tilsynelatende en god tone med alle involverte på stadion. Han er en av få som kan trekke på smilebåndet når de sjarmerende hissigproppene på felt L på Color Line letter på stumpen for å synge ut sin frustrasjon. Men dersom det er sant at han har skrevet fordelaktige e-poster om seg selv, i sin arbeidsgivers navn, da er han i tillegg kreativ. Mulig den gode dommeren sliter med nynorsk og har feiltolket P1 sangen - "God nok": "For eg har både vett nok, mot nok og ro nok. Og eg er både bra nok, sterk nok og god nok - eg er den domaren de sku ha...". Ydmykhet er en vanskelig øvelse, men Brannmann håper Svein Erik finner ut av opplegget sitt, og blir å finne med dommerfløyte på en stadion nær deg.

Nok en gang ruller debatten om hvordan en kan gjøre kvinnefotballen mer attraktiv? Brannmann har svaret! Beholde 11 på hver lag, men gjør banen mindre. Bruk sjuermål på en nierbane. Da får vi tettere dueller, kvinnene blir tvunget til å utvikle et raskere spill, og det blir slutt på de uverdige langskuddene som går over keeper fordi at keeper ikke rekker opp. Høyden på et 11'er mål er 244 cm. Gjennomsnittshøyden på en norsk mann er 177,2 cm, og snitthøyden på en kvinne er 159,2 cm. Det betyr at en snittkvinne må hoppe 84,8 cm for å nå opp!!! Bestenotering i Norge på spenst for en kvinne er nesten 60 cm. Det betyra tfor en snittkvinne gjenstår det fortsatt ca 24 cm før en når opp til tverra! Hvor vanskelig og urimelig er ikke dette da for en kvinne? Det grenser til diskriminering at kvinner og menn skal ha samme størrelse på fotballmålet! Sånn, så enkelt var det Semb!

I april regnet Brannmann ut en sluttabell på 4 divisjon (Twitterliga 1) basert på resultatene i treningskampene. Nå gjenstår 5 runder av årets serie, og det kan det være artig å se hvordan det ligger an. Norborg vant vintertabellen, men har som ventet hatt store problem med å holde koken. Ligger nå på nestsisteplass, og kjemper om å beholde plassen i divisjonen. Rollon var nr 2, og er også plantet godt inn i nedrykkskampen. Bergsøy, Hødd og Volda er de tre neste, og her finner vi også topplagene. Sykkylven, Emblem, Larsnes følger så, og her er det Emblem som skiller seg ut med en høyere plassering enn ventet etter treningskampene. SIF har også gjort serien bedre enn treningskampene, for ikke å snakke om Hareid. Hareid stinket i vinter, men har lagt seg på en vakker fjerdeplass pr dags dato. Langevåg slet, og sliter, selv om et par seiere nå gir håp!

Så til runden

Eliteserien:
Hele Norges Rosenborg (HNR) tapte heldigvis i Spania i E-cup. Mot VIF ble det dessverre også seier, og O'store HNR ble tildelt straffespark helt i tråd med statuttene. Brann knuste Sandefjord 1-0, og før RBK skulle møte VIF var det bare 4 poeng til seriegull. Men kl 2150 er avstanden igjen sju poeng, og Norges Pyongyang troner fortsatt høyest selvfølgelig. Jeg satser på at vi nå kan sikre inn sølvet til Bergen. AaFK tapte ikke på søndag, og Brannmann undres om de faktisk kan klare å unngå å tape mandag også. Ellers så vinner TIL 13-0 mot Sarpsborg (5+08=13). Imponerende av Alfheims konger. Viking tapte og har laaangt opp til trygg grunn nå. Ellers er det kanonspennende i bunnen. Ballsund, saftkokere, isbjørner, østkantfolk og Fiskelandsbyen er alle godt med i nedrykksstriden. Saft og suse for en artig høst det blir!

Borettslaget:
Start gjør det spennende for seg selv når du presterer å tape i Fredrikstad. Det betyr at Ranheim og ULF har fått heng igjen i toppen! Florø har sagt takk for seg, og må bruke resten av sesongen til å finne formelen for videre suksess i Norsk fotball. I bunnen er det blodig kamp mellom Åsane, Tromsdalen, F.stad og K.vinger om ikke bli frankert ned i Postenligaen.

Posten:
Hødd har våknet, sent men godt. Nå stikker de kjepper i hjulene for topplag etter topplag. Denne gangen er det bluesbyen som "bare" får med seg ett poeng hjem. Når Nest Sotra også bare kaprer et poeng benyttet Bryne seg av muligheten til å hente igjen toppen.

Tippeligaen:
Brattvåg hadde hjemmekamp på lørdag, og selv om kampen startet på flo sjø, endte det hele på ekstrem fjøre. 8-0 måtte tarekameratene reise hjem med. Det var trolig så hett på lørdag i Brattvågen at signalene til kortautomaten på klubbhuset rakk til sørsiden av huset! Vika kriget til seg uavgjort mot Stord. Det var et viktig poeng! Herd fikk et brutalt møte bak fjellet i Bergen. Fyllingsdalen stoppet ikke bankingen før det stod 5-1. Heldigvis er kontrakten til begge lag som godt som sikret nå! AaFK2 skal i kloster på tirsdag, så det resultatet får vi vente med.

Twitterliga 1
Hett var det også på Ebbemyra torsdag. Brannmann var i Bossekopp/Alta denne uken, så Twitter var kjærkommen nok en gang. Det som ikke kom på Twitter, var hendelsen der dommer Tandstad viste bort en ivrig Emblemsupporter. Det ble rett for mye for supporteren og takle en situasjon, så Tandstad sendte karen 50 meter bort fra sin faste plass - i trygg avstand fra stridens kjerne. At Emblem klarte 1-1 mot Hødd2 viser at flytsonen på Portotrøyene er ekstrem for tiden. Ekstra gøy er det at unge lovende AAsmund Østrem scoret 1-1 målet! Flott mål av en flott fyr. Ellers ser det ut som om Bergsøy har gitt seg på hele opprykket. 1-3 mot Rollon er svakt av herøyværingene. Langevåg tok en ekstrem viktig seier mot Godøy, og Norborg senket garden mot Volda og måtte gi tapt med 1-6. Ellers skal det bli en spennende kamp om fjerdeplassen i serien. Denne plassen gir NM-kvalik, og Hareid, Sykkylven, Emblem, SIF er alle sterke kandidater. Gullars synker på tabellen som ei overvektig størje.

Twitterliga 2
Volda1 vant borte mot Vigra, og viser at de trolig klarer å beholde plassen til Volda 2. Skodje ble forstyrret at Widerøes stadige innflygning til Hovdebygda, og fikk åtte i sekken på veien hjem. BH henger fortsatt med i kampen om opprykk med 5-2 mot sterke fiskere fra Ellingsøy. En vakker historie utspant seg i kulissene før Valder og Herd2. Valder skulle møte Herd2. Valder oppdaget at en Herd spiller som var oppført til kampen, hadde for mange gule kort. Valder varslet Herd om denne feilen. Valder kunne latt kampen bli spilt, for så å klage og blitt tilkjent seier 3-0 og 3 poeng. Dette var redelig gjort av Valder! Tross alt kjekkere å spille fotball enn å vinne kamper på papiret. 1-1 var godkjent av begge lag, og Herd2 har fortsatt heng på teten. Vigra og Åram ser fortapt ut, og det blir stor spenning om hvem som blir det tredje laget som må ned på siste nivå.

Twitterliga 3
The Son fikk sin debut i TWL3 siden han hadde karantene fra TWL1. Det endte med to mål for Emblem2 mot topplaget Guard, og 4-1 seier. Det betyr at Fjørtoft nå har fått tre poeng forsprang til Guard.

I den andre avdelingen slo laget med det lange navnet Sæbø hele 6-1! Her kunne Sæbø kjent sin besøkelsestid siden Åmdal bare klarte 1-1 mot Hasundgot. Ellers merker vi oss at Stadlandet stadion fikk en massakre da hjemmelaget tapte 1-10 mot Vartdal!

Må også få nevne at Volda sitt damelag vant sin andre kamp uten å spille denne sesongen. Nok en gang er det trønderne som ikke orker å ta turen til Sunnmøre. Nidelv er håpløs fortapt på bunnen av tabellen, så på sett og vis kan en skjønne at det er billigere å ta boten på 3000,- enn en dyr reise... Volda har med sine seks gratispoeng sikret plassen sin (foreløpig). Volda har 14 og Tynset på nedrykk har 12. Ikke helt fair?
Dett var dett for denne uken. Sunnmørsposten skal nok en gang ha kamp mellom AaFK og et lokalt sammensatt lag i forbindelse med TV-aksjonen. Brannmann skal følge uttaket tett og håper at Frode Fagermo kan sette sammen et lag som kan matche Gyasi og co!

Da trykkes send uten i full visse om at fotball fortsatt er forrykende gøy å følge med på!!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 106 gjester her nå