Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - noen liker best ketchup.

Sykkel-VM fra Bergen har vært en fryd å følge med på. Tidlig i mesterskapet viste en undersøkelse viser at 7 av 10 bergensere som står gatelangs og heier på syklistene, tror at dette er et tiltak for å lage mer liv i byen. At det er sykkel-VM er helt i det blå! Når det er slikt fatt med bergenserne er det ikke rart at vi synger "Gullet ska hem" bare Brann scorer et mål. Samtidig er det noe herlig bekymringsløst over denne tilstanden. Bergen er Norges Gallerlandsby med Asterix (Lars Arne Nilsen), Godemine (Trude Dreveland) og Trubadurix (Tor Endresen). Brannmann feller en tåre over sin andre by, og tror på under i slaget mot Romerlaget RBK! Trylledrikken er klar! Gullet ska hem!!!

AaFK tapte borte mot Odd. Det var ingen bombe, men den store snakkisen var Fredriksens vraking av Gyasi. Mange undrer seg over at et lag som sliter så tungt som AaFK gjør, vraker - etter mitt syn en av Eliteseriens beste spillere. Brannmann tenker at her er det noe som er større enn det sportslige. Da kommer vi tilbake til verdier. Dersom AaFK bygger et verdigrunnlag som står stødig i den sterkeste motgang, har det tross alt skjedd noe veldig positiv med AaFK i 2017.
Dette synes jeg dere supportere må lovprise ved å møte på kamp og støtte klubben deres! Som Brannsupporter ser vi en Nilsen som har innført dette i Brann. Mennesket først, så får resultatene komme etter. Brannmann skulle gjerne sett Gyasi i rød drakt under far Nilsens oppdragelse!
Søndag var Gyasi tilbake på CL, og det ble fart i AaFK når nederlenderen kom inn. Men dessverre ble det for sent, og nok et tap ble lagt til statistikken.

Ellers, Brannmann lanserte forrige uke sin egen blogg og facebookside. Innleggene blir lagt ut både på outzide.com og på https://brannmannen.blogspot.no/
 På Facebook vil gladsaker fra fotballverden bli delt.

Så til ukens kamper.

NM
Nå står jo Ullevål i fare får å gro igjen når VIF har fått seg fin ny stadion. Derfor er det jo bra at NFF legger cupfinalen til kontorbygget ved Ring 3.
For en sunnmøring kan det være en prøvelse å se mange glade romsdalinger på en gang. Derfor var det greit at kanarifuglene fikk med seg solide 3-0 fra Molde på torsdag. VIF har enda ikke vunnet på sin nye stadion, og 08 fikk det greit onsdagen da de tok seg videre til nasjonalarenaen.
Cupfinale i desember blir bra. Satser på 15 km fra Val de Flemme kl 11.00, 1.omg slalom fra Cortina kl 12 og Cupfinale fra Ullevål kl 13.15.

Eliteserien
Brannmann lo seg gjennom fredagskvelden sammen med Dagfinn Lyngbø. "Du kan bli hva du vil" harselerte komikeren med. "Eg kan ikkje bli ka eg vil" sa Dagfinn, "EG kan ikkje bli spiss på Brann!! Se på meg!" " Men på AaFK derimot....". Lite visste Dagfinn om at Mos sat i salen og lo med. Det hadde nok blitt ENDA morsommere om Lyngbø visste at Mos sat i salen!!
Nå ble det ikke særlig morsomt når Brann ble første lag som tapte på VIFs nye innhengning. Og siden Hele Norges Rosenborg smadret et LSK i cup-rus, så ser gullkampen avgjort ut. AaFK har nå snart gått stigen helt ned, og er helt nede på tredje siste trinn etter en trøstesløs høst. Brannmann håper han får beholde et elitelag fra Ålesund slik at det blir kort vei til Brannkamp en gang i året. Ballsund mobiliserte mesterlig med 1-0 mot Stabæk. Ble nok for mye sjøluft for bæringene. Viking fikk knock out nok en gang i sluttsekundene, og speaker i Haugesund hylte så høyt at Boknafjorden åpnet seg. Vikingfansen kunne kjøre tørrskodd hjem!

Borettslaget
Et aldri så lite drama utspiller seg nå på mange nivå i borettslaget. Det er ikke boligprisene som går ned, men det er tett kamp om direkte opprykk, kvalik og nedrykk. Det er kun Bodø og Arendal som er "ferdigspilt". Dermed har NFF nok en gang lykkes med å skape en divisjon som har action helt inn. Det er helt umulig å spå utfallet av dette. Kampene er jevne og resultatene uforutsigbar. Brannmann tror likevel at det er storegutta som haler i land de viktigste poengene på slutten. Start (direkte opp), Sandnes (Kvalik), Mjøndalen (kvalik) Kongsvinger og Fredrikstad (ståplass) kan mobilisere inn til trygg havn tipper jeg.

Posten
I Posten har nå blueslaget fra Notodden tatt føringen. Nest ble beseiret lørdag, og søndag klarte Bryne å snuble borte mot Hønsefoss. Hødd slo bruttern 3-0 borte! Imponerende!

Tippeligaen
AaFK2 hadde hengekamp tirsdag borte mot Klosteret. Sjarmerende reservebenk med grand old Frank Mathisen som reservekeeper. Tipper han fortsatt har både spenst og grep på plass. "Kun" 0-1 mot ett av topplagene er bra!
Lørdag stilte AaFK et rent junior/guttelag mot bakgårdsgjengen fra Fyllingsdalen. det ble "kun" 2-3 tap, og det viser vel at ungfolene til orangetrøyene klarer seg godt uten umotiverte A-lagsspillere. Vika skuffet mot Klosteret. Mulig at inntak av Munkholm ble for høyt før det høykirkelige møtet. Herd skuffet også med kun 2-2 mot C. Sesongen fra og med nå handler kun om å trene på ting som kan brukes til å ta steget opp neste år. Uansett er Tippeligaen en tøff arena for alle breddelag, men Herd bør ha muskler til å utfordre til opprykk neste år.

Twitterliga 1
Det ble en jevn affære på Siffen torsdag. 60 minutt med fotball og de siste 30 minuttene var Brannmann tilbake på 90 tallet med Drillos i EM og VM kvalik. Men Emblem sto han av og vant 2-1. Flytsone så det holder for tiden!! Neste kamp er mot Volda hjemme. Går DET bra, så har Sindre lovd å slå en araber flikk flakk i midtsirkelen etter kampen! The Son og Markus Steffensen tvang hver sin ball i mål på Siffen.
Selvskryt kan være kleine greier, men Brannmann må bare få sagt at i fjor høst var han i kontakt med Radio Sunnmøre om at nå var interessen for lokalfotballen så stor at Victor Haram og hans team i Vikakroken må benytte sitt fantastiske domene til å streame kamper fra 3-6 divisjon på Sunnmøre. Nå ble det ikke slik, men heldigvis skjønte også Sunnmørsposten potensiale, og nå håper jeg de holder på helt til Kristian Stenerud blåser ned fra ett eller annet stillas i en høststorm i oktober!
Ellers ble det vondt for en del av lagene i Twitterliga 1. Bergsøy og Volda vant med 9 og 8 mot Hareid og Norborg. Slitasje og motivasjon blir nok tynnslitt nå utover høsten, og slike resultat får vi nok se mer av. Rollon tok en utrolig viktig seier mot Godøy, og kan med den ta farvel til nedrykksmobben. Nå må Godøy, Norborg og Langevåg gjøre opp seg imellom. Godøy hadde med Joakim Austnes på benken. Kan han redde sesongen for øyagutane?

Twitterliga 2
Det bygger seg opp til et vanvittig opprykksdrama i TW2. Valder er ferdig opphøyet, men nå når Herd2 også har meldt seg på skal BH, Herd2 og Ørsta utkjempe dueller om opprykket. BH har mange spillere i 99 årgangen. Denne årgangen skal neste høst ut i studier etter VGS. Spørsmålet er om BH klarer å fylle opp alle de tomme plassene som vil komme neste år? BH har noe stor pågang i yngre rekker, og på sikt er Brannmann sikker på at det blir årvisse dueller mellom Emblem og BH. Herd har en så bred stall at det kan kanskje forsvares å ha et lag både i Tippeligaen og i TW1. Det går nok på bekostning av Junior og Guttelag. Blir ikke kretsmesterskap hvert år på de yngre Herdguttene da mao.
Ørsta vil alltid være å regne med, og er kanskje det laget som akkurat nå har mest å komme med i TW1.
Når det gjelder nedrykk er det seks lag mellom 20-23 poeng. Et av desse må ned. DRAMA med andre ord!

Twitterliga 3
Emblem 2 har samme flytsone som Emblem 1 og vant på nytt. Guard vant knepet 6-5 mot MSIL og er à poeng med Fjørtoft som har en kamp til gode.
I den andre avdelingen har Sæbø nå passert Åmdal med en kamp mer spilt.

2. div kvinner
Det drar seg til i andre divisjon kvinner. Fortuna og Molde er kandidatene til å freiste lykken med opprykk til nivå 2 i Norge. Molde gikk på en lei smell i Trondheim i helgen, noe som gjør Fortunas drøm enda mer realistisk. Skulle nå Fortuna klare å vinne divisjonen, må de likevel ta kampen med hele seks 2. div avdelingsvinnere om den ENE plassen i 1. div kvinner. Brannmann skal følge prosessene fremover, og håper at den ender med at Sunnmøre igjen kan være med der de "store" jentene spiller. Samtidig må jeg melde at skal vi ha noe å gjøre på et høyere nivå, så tror jeg sunnmørsklubbene må bli enig i å samle alle de beste spillerne i en klubb, og ikke spre dem på Fortuna, Herd, Volda osv...Trolig vil et opprykk for Fortuna automatisere denne prosessen. Men OM Fortuna er den rette klubben til å ta dette ansvaret, se det er ikke sikkert. Det kan godt være at Herd har apparatet som skal til? Eller sluker gutta for mye oppmerksomhet? Ikke vet Brannmann, men å være kvalifisert synser har alle lov til å være.

Neste helg skal Brannmann se sitt kjære Norwich for første gang! Bortekamp på Madejski Stadion i Reading er arenaen, og Brannmann skal spise hotdog med masse sennep før kampen! Mulig jeg kommer litt sent på banen med neste skråblikk.

Ellers får jentelaget besøk av laget som har valgt seg et navn som kan minne om et blandakor - GIGO. Som fotballag kan Giske&Godøy gi oss god kamp på mandag!
Juniorlaget kjemper om topp 4 for å bli best mulig seedet til Vinterkvaliken. Seier 3-1 mot sterke Herd og borteseier 3-2 mot Sykkylven på en og samme uke er mycke bra av Nicklas och Co!

Da trykkes send med sølv og sennep i siktet!!
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 137 gjester her nå