Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - Go yellow!

Go YELLOW!!! Lørdag fikk Brannmann den store æren av å være til stede på Madeiski stadion i Reading. Etter ca 35 år med supporterhjerte for Norwich fikk jeg endelig bivåne the yellow live! Og for en kamp det ble! Rundens mål i England, Alexander Tettey, Jaap Stam, direkte rødt kort og et tvers igjennom sjarmerende engelsk publikum – og sist men ikke minst! 2-1 seier. Vi har nå los på playoff – Go yellow!!

Brannmann elsker nasjonalsanger. Jeg kan få tekster, men er en racer til å nynne! Den fineste av dem alle er den russiske. I USA er de også glad i nasjonalsangen sin. Den er noe av det meste hellige en amerikaner kan lire ut av seg. Derfor har det i det siste blitt ville tilstander "over there" når fotballspillere og andre idrettsutøvere har latt være å synge «The Star-Spangled Banner» på div. idrettsarrangement. Grunnen for denne boikotten er Donald sine uttalelser som tendenserer til det rasistiske. Donald svarer på protesten med at de som ikke synger helligheten bør bli kastet ut av landet. I stedet for å synge har spillere "all over America" gått ned på kne når sangen synges, i sympati med de som Donald ikke liker. Brannmann kneler sammen med dem, og håper Donald blir en av folket han også.

Lagerfrakken har fått tyn for å ikke ta med Drammens stolthet på landslaget. MØ er selvsagt såret og vonbråten over å ikke blir regnet med. Å kjempe om plassen på et lag bringer minner til midten av 80 tallet. Super-Kanarifan Jostein Valde og undertegnede kjempet om plassen mellom stengene på guttelaget til Nisse på Skodje. Det var en durabelig spenning hver uke når laguttaket kom opp på den røde garasjeveggen til Kalle opp i Berget. Av og til var det Josteins navn, og av og til mitt. Skuffelsene måtte vi bare bite i oss, og gleden over å tatt med var berusende. Derfor er det lett å sette seg inn i MØ sine følelser i disse dager. Lagerfrakken er kanskje genial, men Brannmann synes det hadde vært gøy å se MØ leke seg med ballen når vårt kjære landslag møter den italiensk feriebyen til dyst.

Så til runden

I Europa så presterte Rosenstyret å vinne en kamp denne uken. Vardar (trolig ikke fra Haugesund) ble enkelt beseiret 3-1.

Eliteserien
For å sitere en Vikingsupporter. Det er bedre å tape èn kamp 0-4 enn fire kamper 0-1. I så måte er Brannmann storfornøyd med helgens Brannprestasjon. Men fy og fy så trist! Her henger vi med i medaljekampen, og så tapes det FIRENULL mot en liten fiskerlandsby på Nordmøre! Trøsten får være at 08 og hårbåndguttene fra Roseby bare tok ett poeng. Hvalfangst ble aldri noen stor greie i Ålesund, men det hjelper ikke å dra på poengfangst i harpunbyen med sildegarn! For å sitere Dagbladet før kampen. AaFK er nå underdog samme hvilken bane og motstander de har. Hvem er byens beste psykolog?

Borettslaget
Bodø er ferdigspilt for sesongen og Brannmann ønsker dem velkommen til Upper Class neste år! Start kvittet seg med treneren og vant endelig en kamp igjen. Men Ulf har los så det holder på Start, så her blir det kamp hele veien. I bunnen har det blitt en firepoengs luke mellom Plankebyen og Skogbyen. Det er kritisk for aristokratene!!

Posten
Det er utrolig spennende i toppen her. Hødd vant men er ikke med i det gode selskap. Siden Notodden og Bryne trynet skikkelig i sine kamper, er nå bordet dekket for Nest Best fra Sotra!

Tippeligaen
Herd er solid og vinner borte mot Trollmannen fra Oz. Magisk hjemtur for amfigutta. Spjelkavik vant borte mot bakgårdslaget Fyllingsdalen, men Brattvåg presterte å «kun» hente ett poeng hjemme mot Sotra. Nå skal det sies at Sotra ikke er noen kasteball. Brannmann spår to lag fra Sotra i OBOS om noen år! Men for kjeledresskarane i Brattvågen blir dette vel spennende vil jeg tro. Særlig siden munkene fra Lyskloster kom seg til en seier i sin kamp. AaFK2 tapte med et veldig ungt lag borte mot Førde. Men 0-1 ser bra ut tross tap.

Twitterliga 1
Så ble det stopp på seiersrekka til Emblem. Volda har vært on-fire i høst, og vant nok en gang 1-0 mot Emblem. Med det passerer også Volda Bergsøy på tabellen. Emblem beholder den viktige fjerdeplassen og skal ut i herøylandet å spille kamp på fredag. Godøy vant den viktige nedrykkskampen mot Norborg, og det spørs om ikke Søvika må belage seg på besøk av Skodje og Ellingsøy neste år. Det trenger ikke være noen nedtur, bortsett fra at orange og gult ikke er en fin fargekombinasjon. Langevåg har nå startet klatringen, og sammen med et forsterket Godøy har de bare 4 og 5 poeng opp til et haltende Rolling Stones. Kan det bli slik at Rollon må slå Emblem i siste kamp?

Twitterliga 2
Valder er nå klar for Twitterliga 1! Gratulerer! Herd2 jager fryktelig bak for å snappe den siste opprykksplassen, men Brannmann tror spurten startet for sent.
Stranda tapte sjokkerende 5-1 borte mot Flyplassen. Det betyr at Stranda taper terreng på Skodje, Volda1 og Ellingsøy. Skal laget som spilte NM mot VIF rykke ned til laveste nivå på Sunnmøre? Tre kamper igjen før vi kan konkludere.

Twitterliga 3
Onsdag spilles kampen som trolig avgjør opprykk i avd 1. Fjørtoft møter Guard. Kan Color Line endelig bli fullsatt? Emblem 2 fikk bråstopp i seiersrekken med 2-2 mot de grønne naboene på Sula. I avdeling to har Sæbø passert Åmdal etter 2-1 på Legene. Drama i begge avdelinger mao!

Ellers så gledes det over Fortunas seier over Molde. Det betyr at Sunnmøre nok en gang KAN få et damelag i nest øverste divisjon. Skulle Fortuna lykkes med dette har vi i området opp til flere landslagsspillere i aldersbestemt klasse som trolig finner veien til satsningsklubben på Sunnmøre. Brannmann krysser fingrene for at det blir tur til Bossekopp, Tromsø og Kristiansand neste år!

Emblem Junior spiller god fotball om dagen, og vant mandag sin viktige kamp mot Ørsta. Laget kjemper i toppen, og med en ung tropp er dette imponerende. Topp 4 er målet, og Brannmann følger med videre. Emblem J16 gikk på en liten blemme borte på Solsida mandag, men når Ørskog kommer på besøk skal alle jenter til pumpene for å vinne 2. div sjuer på Sunnmøre!!

Brannmann trykker med dette send, litt skuffet men, men sennepsgul av glede for lørdagens opplevelse i sjarmerende Reading!


- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 104 gjester her nå