Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - 8-0, 9-0, 0-9 det kan gå litt i ball

Starter ukens Brannmann med et lite dikt av en Vikingkompis.

"Når gresset virker grønnere
på den andre siden
kan det være lurt
å sjekke om det
er kunstgress"

Nu ja, visdomsord eller ikke, fotballpraten ruller og går som aldri før. Både media og hvermansen samles om dette viktige uviktige temaet fotball. Akkurat nå er det den ufyselige situasjonen Ålesunds stolthet har havnet i. Det skrives og snakkes opp og ned om hvor umulig alt er, om trenere som er udugelig, om spillere som er for dårlig, om et lag som aldri i livet vil klare det. Brannmann leser seg grønn på negativ omtale. Men hva med å gripe fatt i de 3% som faktisk kan snu alt? Jeg er jo ganske sikker på at at Sunnmørsposten, NRK, Nytt i uka, og alle mennene som sitter på kafe rundt om i byen vil at AaFK skal være i Eliteserien.
Hva om alle satt fokus på hva som faktisk kan snu situasjonen? Brannmann har noen tips.
• Få speaker ned på sidelinjen. Så ofte som mulig så bør det hjalle ut: "Nå trenger vi liv her folkens! Det er nå vi skal vise at vi støtter klubben!!" - hjelp publikum med heiaropene!
• La Mannskoret Varde synge hymnen i resten av hjemmekampene. Da vinner AaFK som regel.
• Hyr inn Veben på matchdagene slik at hans blide åsyn kan spre sikkerhet og glede på stadion - noe gjenkjennbart.
• Fortell guttene som spiller kampen at de har bedre kondis enn motstanderen. De kan løpe mer, og raskere enn de andre. Dere skyter hardere, dere hopper høyere og dere brøler høyere når de scorer.
• Tillatt KUN skryt blant spillerne. Premie i garderoben til alle som fremsnakker en medspiller under kampen slik at publikum hører det.
• Tilby breddeklubbene på Sunnmøre billetter til 50,- stk resten av sesongen. De klubbene som kjøper mer enn 100 billetter til hver kamp som gjenstår, får sesongkort til 500,- stk neste år dersom AaFK beholder plassen. Plassene står tomme uansett, så her er det bare å kjøre på!
Brannmann håper på orange i neste års Elite slik at vi kan får Brann på besøk på ferja i Voldsdalen.

Norges landslag brøt en uskreven italiensk regel i torsdagens herlige 8-0 seier. Det sies at når italienske lag leder med 5 mål, så stopper man der. Det er grunnen til at du sjelden ser at italiensk lag vinner mer enn 5-0. Nå er vi vikinger og bryr oss lite om gentlemen's agreement. Derfor føler jeg meg litt som Hårek i dag - vill av begeistring, og med et ørlite håp om bedre tider for vår stolthet i rødt. 8-0 er faktisk tidenes største borteseier for Norge, og det kommer som etter sjokk etter en formrekke vi ikke har hatt siden 80 tallet. Litt barnslig av Fortuna og Sverige å også vinne 8-0, men men.

Posten
Notodden benyttet lørdagen til å ta opprykksplassen. Meget spennende i denne avdelingen! I skrivende stund er det 1-1 for Hødd borte mot Byåsen. Denne kampen betyr jo ingen ting, men det bør jo alltid være gøy å vinne i Rosenland. Nest Sotra leder også, så nå er det plutselig de som leder divisjonen.

Tippeligaen
Rød stemning på Color Line lørdag. Et rødt kort til hvert av lagene. Herd var gjest og vant komfortabelt 4-1. Ingen overraskelse der i gården altså. I Spjelkavika var det også spenning, men Norges styggeste by fikk med seg ett poeng hjem til Sunnfjord. Mine unggutter fra Kniksens Plass 1 gjorde livet vanskelig for laget fra tåkelandet. Men Brattvåg viste klasse på tampen og tok en fryktelig viktig seier. Munkene vant også, og dermed er det små marginer som skiller nr 1 og 2.

Twitterliga 1
Emblem møtte Liverpool fredag. Men etter ca 20 minutt ble brått Liverpool til Bergsøy igjen. Ex LFC-spiller Mendy ble utvist etter en stygg stempling av Emblems gratis-proff fra Romania. Likevel viste topplaget klasse og vinner 4-2. The Son og Elias scorer Emblems mål - en kamp vi selvsagt skulle vunnet. Av andre viktige hendelse må vi nevne Godøy sin seier mot Hareid. Skal øy-kameratene berge plassen på tampen? Neste uke kommer Dypene, Austneskarane og co til Emblem. Jeg aner full rulle! Norborg er i fritt fall, og det ser ut til at orange is the new black i divisjonen. Men til gjengjeld har juniorlaget tatt tak i 1.div jr. Så noe bra kan de få med seg fra sesongen 2017.

Twitterliga 2
I kampen om å unngå nedrykk herjet Stranda med Herd2 denne runden. Laget som har lagt seg på den utsatte 10 plassen er nå Giske. Men det er så jevnt at her blir det avgjort i siste runde. To kamper igjen nå... I opprykket er det fortsatt ett poeng som skiller Ørsta og BH. Trener Elde sier takk for seg nå etter sesongen, men dobbelt opprykk må være alle treneres drøm. Skal det skje må BH slå Valder neste runde. Det gjør de IKKE! Men det er heller ikke sikkert at Ørsta slår Herd2.

Twitterliga 3
Et vanvittig drama utspilte seg denne uken i vår laveste divisjon. På CL møttes Guard-Fjørtoft. Guard gav aldri opp, men til slutt var det øyingane som drog storlaksen på land og sikret med stor sannsynlighet opprykk til Twitterliga 2. Emblem2 er kanskje høstens lag, og slo Harøy lett 7-2! I tillegg vant både Fjørtoft og Guard sine kamper i helgen, så opprykket er veldig nært et faktum for Fjørtoft.

I avd 2 sørget vittige sjeler for at fans av breddefotballen på Sunnmøre satt storsilda i halsen i midtuka. På fotball.no ble det først meldt om 9-0 seier til Stadtlandet over serieleder Sæbø. Det ble stor-styr i sosiale medie om et Sæbølag som stilte med kjæringane i forsvar, og sauer, kyr og andre husdyr ble brukt som både spiss og angrep. Arild Riise var keeper. Heldigvis var alt oppspinn, og resultatet ble raskt korrigert til 9-0 til Sæbø. Dermed gikk livet sin vante gang igjen - også på Sunnmøre. Åmdal vant også sin kamp i helgen, men det er altså Sæbø som ser ut til å bli divisjonens vinner!

Ellers vant Emblem jr hjemme mot Ørsta og har los på noe stort i høst. Topp 4 er et mål med det unge laget som ikke har sisteårs juniorer i sine rekker. Brannmann tipper at 2018 sesongen blir historiens beste for et juniorlag fra Emblem! Fortuna vant sin avdeling etter 8-0 mot Nidelv. Nå gjenstår spennende kvalik kamper til opprykk 1.div. Lykke til sunnmørsdamer og sunnfjordstrener! Tirsdag skal AaFK møte Folkets Lag, og Brannmann håper på gode opplevelser for alle parter.

Da var en ny fotballuke over, og landslagsfotball tok det meste av oppmerksomheten der ute, men Brannmann trives best med det kjente og nære. Da trykkes send med en litt rampete følelsen etter vårt tokt i San Marino.

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 86 gjester her nå