Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om proaktivt talentarbeid

Danskene har skjønt det. Nylig var det uttak til Danmarks G16 landslag. Samtlige som ble tatt ut er født i første halvdel av året. Nok en gang får vi bekreftet fordelen ved å være eldst i klassen. Ja, jeg vet at Martin Ødegaard er født i desember, men han spiller tross alt kun i Heerenveen. Lignende tall finner vi overalt der det er snakk om uttak til talentsamlinger for ulike årskull. Hvilke løsninger skulle en hatt for å unngått dette? En kunne selvsagt hatt halvårs-landslag eller halvårs-talentsamlinger. En kunne tatt ut på grunnlag av far og mors fysikk. Men det beste ville nok være at å løse det hele med et kryss. I vielseattesten kunne det stått en rute der ektepar krysser på at de forstår at dersom de skal ha et landslagsbarn må forplantning skje mellom 1. april og 1. september. Utfordringen er jo selvsagt alle barn som ikke blir født i ekteskap, men med litt folkeopplysning og bussreklame får de fleste med seg den statlige informasjonen.

Denne uka har høydepunktene stått i kø for en fotballgal Brannmann. Tirsdag spilte The Son for Folkets Lag mot AaFK. Det var høylytt knising på Color Line når Patrik scoret 1-0 til Folkets Lag etter 2. min. Konklusjon til Brannmann er at dette neppe ble en kamp der elitelaget gikk i garderoben med forhøyet selvtillit. Gyasi og Riise viste en høyere klasse, men jevnt over må jeg si at ut fra hvor mye tid guttene på banen legger ned i fotball, var forskjellen liten.

Onsdag var Brannmann speaker i årets nabooppjør på Emblem. I 6. div møttes Emblem og Blindheim sine 2.lag, og i disse oppgjørene kjempes det om Rolf Østrems vandretrofè. Dette er en hederspris for å takke en kar som skulle hatt alt som fantes av frivillighetspriser i Norge. Han er så lettrørt og beskjeden at han liker seg best i bakgrunnen sammen med gode fotballvenner. Men i disse andrelagsduellene mellom solbrune Emblemsgutter og RBK-lookalikene får Rolf den fortjente heder og ære. Så kan han felle sine tårer i ro og fred opp i skogkanten på Emblem. Hyll hyll! Resultatet av "Mind the gap" duellen kommer i TW3 gjennomgangen.

Før kampgjennomgangen må jeg bare få grave meg ned i støvet av beundring over Islands bragd. Her vinner de VM-kvalik gruppen sin med et innbyggertall på ca 350 000. Møre og Romsdal har ca 250 000 og Hordaland har ca 550 000 innbyggere. Vest Europas mest folkerike land, Tyskland har ca 80 mill. Dvs at på 1 islending går det 225 tyskere! 1 Islending på 225 tyskere! Imponerende! Kanskje kan Møre og Romsdal få til noe lignende? Norges G19 landslag vant 7-1 mot Albania tirsdag. 5 mål ble scoret av MFK spillere! Nå er det på tide å gå til ukens runde.

Eliteserien
Vålerenga har hatt litt av en uke! I sin egen betongkloss på Valle Hovin moser de både Haugesund og AaFK 8-1 til sammen. Trist å se på AaFK, men Fredriksen har tydeligvis lest mitt tips forrige uke. "Guttene må bli flinkere til å rose hverandre...." sa han i pauseintervjuet. Ellers må jeg nok en gang få uttrykke min begeistring for Gyasi. Han har et trøkk i angrepsspillet jeg gjerne skulle sett i en rød drakt i Hordaland! Brann taper nok en gang i Molde. En gammel søndagsskolesang minner meg om sitasjonen vi er i - "sølv eller gull har jeg ei...". Nå er det slik at et Brann-hjerte overlever slike tap, og vi vinner garantert seriegull neste gang vi vinner - slik som i 2007. Ellers kan vi bare konstantere at Eliteserien leverer i spenning nok en gang, og de siste rundene blir alt annet enn kjedelig!

Borettslaget
Bombetrussel mot Aspmyra var ufint. Sikkert en gambler som satt månedslønna si på hjemmeseier som måtte få ut frustrasjonene. Håper vedkommende blir oppsøkt og fratatt friheten for en tid. Sandnes trodde nok de skulle få lett match mot badeballene fra Arendal, men den gang ei. Start fikk en kjærkommen gave fra nabobyen da Ulf bare klarte 2-2 i toppstriden. Det er forsatt håp for både Arendal og Elverum i bunnen. Det laget som kommer tredje siste må ut i kvalik mot et av toerlagene i Postenserien, og pr dags dato er det Raymond & co som har den plassen. Ull/Kisa smadret Jerv 7-1, og med det ser det ut til at kampen om kvalik til Eliteserien står mellom Ull, RBK3, Mjøndalen, og DBS-byen eller Start.

Posten
I Postkassa 1 er HamKam for lengst klar for borettslaget. Alta ligger på den spennende andreplassen som skal ut mot andreplassen i den andre Postkassa. Men her er også et løsmagelaget Raufoss og pannebåndgutta fra Asker med.

I Postkassa 2 er det gør-spennende før siste kamp. Nest og BluesOdden ligger helt likt, men Nest har best målforskjell. Nest skal møte Hønsefoss borte i siste kamp, og Notodden møter RBK 4 i siste kamp. Grøss og gru sier Brannmann!!

Tippeligaen
Brattvåg vant selvfølgelig igjen, og det samme gjorde munkene fra Lysekloster. Det betyr at lagene ligger likt, men laget fra tåkelandet har suveren målforskjell. I siste kamp skal gultrøyene til naboen til Lysekloster, Os. Hvilket forhold Os har til Lysekloster er jeg ikke sikkert på, men tøft skal det blir for Brattvåg å vinne! Lysekloster skal møte Brann2 borte, heller ikke noen lett kamp! Tipper det blir egen kjeledresstur fra Brattvåg neste helg! Lykke på reisa! AaFK 2 fikk poeng mot Trollmannen fra Oz med 2-2 på hjemmebane. Herd gruset Vika 1-0 i en ubetydelig kamp, og ellers er det fred og ro i Tippeligaen inntil lørdagens grusomt spennende kamper i Norges "beste" fotballfylke, Hordaland - etter Brannmanns mening da..

Twitterliga 1
Emblem skuffet hjemme mot Gøya. 2-4 står ikke i stil med resten av høsten, og nå håper jeg Rollon får smake revansjens safter fra Knudsens menn!
Langevåg vinner mot Norborg, og sender Grytastranda ned en divisjon. Velkommen opp igjen! Langevåg kan ikke styre sin egen skjebne, men må håpe at Godøy taper i siste kamp mot ferdigspilte FKS. Godøy minner om Island, og kommer nok til å svømme over Breisundet både til og fra kamp! Langevåg til Twitterliga 2 i 2018? Brannmann ønsker ingen ned, men slik er nå engang systemet.

Twitterliga 2
Alle kampene startet samtidig torsdag kl 1900. Giske klagde over ballbingelys i Volda, men samtidig kan vi reflektere over hvor rivende utviklingen har vært på anleggene på Sunnmøre de siste årene. Det er smått utrolig at alle kamper i 5.div denne runden kan spilles i flomlys. Alternativet er 22 hodelykter og en skikkelig maglite til dommeren. Kunne blitt underholdende det også. Men nå til kampene. Det mest tulne dramaet fant nok sted på Blindheim. Topplaget Valder ledet 2-0, men ungguttene til Magne evnet å snu kampen til 4-2 seier på overtid! Uten dette underet av en seier hadde det vært takk og god natt med tanke på opprykk i Ålesunds mest folkerike bydel. Men Ørsta vant også, mot Herd 2. Ørsta møter gode Ellingsøy i siste kamp - på hjemmebane, og Blindheim skal til Volda. Skal vi for første gang i år se Volda 3 i kamp? Nu ja, nabofeidene har det vært mange av i indre fjordstrøk, men jeg tror nå helst at Dagmund & co ønsker Ørsta velkomme til Twitterliga 1. Brannmann er ganske sikker på at Ørsta gjester Ebbemyra neste år. I nedrykksdramaet kan Skodje og Ellingsøy puste lettet ut etter seierne denne uken. Stranda og Giske går en tøff uke i vente. Arnungane skal til Skodje og Stranda får besøk av Hakkalestranda. Her kan alt skje!

Twitterlag 3
I kampen Rolf Østrems vandrepokal var det Blindheim 2 som tok første stikk. I en jevn og fartsfylt kamp på Ebbemyra var det nok med et mål til bortelaget. Og jubelen etter seieren sto ikke tilbake for den vi ser hver høst på Ullevål. Nå må Emblem 2 stå æresvakt når lagene møtes til våren! Så kan vi endelig gratulere Sæbø og Fjørtoft med opprykket. Åmdal og Guard skal møtes til duell om den siste opprykksplassen. Internasjonal presse skal få sitt å stri med når kamprapportene fra neste års 5.div skal skrives. Saeboe-Fjoertoft next up! En kuriositet denne runden var at Karl Oscar var iført samme stilongs som han hadde i en Champions League kamp for Rosenborg. Greit å vite!

Mandag var det dobbelt høydepunkt på Emblem stadion. Husker du laget som ble landskjent for sine gode holdninger tross stortap etter stortap? Sesongen 2017 har alt snudd! Mandag var det toppkamp på Emblem stadion da Ørskog kom på besøk. Vinneren ville vinne 2. div 7'er J16 på Sunnmøre! A small step for Herd og Fortuna, a big step for Emblem!! Vi vant 8-6 godt hjulpet av et rekordstort publikum!

Samtidig spilte Emblem jr. 1. div mot Spjelkavik. Også en viktig kamp, for med seier ville Emblem ta et langt steg mot den viktige 4.plassen som gir NM plass i 2018. Det gikk som smurt, 5-2 i en hard batalje mot ungguttene fra skyggevika. De får utfordre emblemsguttene i laghopp skihopp ut på vinteren. Der bør vikaguttene være overlegne med sine tre vakre hoppbakker! Når i tillegg meldingene tikket inn fra Sykkylven om at Bergsøy kun klarte 2-2, så er fjerdeplassen i boks! Da blir siste kamp mot Blindheim bare en kamp om hvilket byggefelt i indre bydel som er best. Gøy blir det i allefall neste mandag på en av de 3-4 banene til RBK-lookalikene!

Da trykkes send med gull i blikket, og et ørlite sår i mitt røde Brannhjerte.

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 107 gjester her nå