Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - YEA!

Presten på Skodje på åttitallet, Helge Schistad var den første som dro meg inn i en organisert form for fotball. Gjennom sin unike idrettsinteresse var han en foregangsmann for kreativt kirkelig arbeid. Og Brannmann fikk for første gang spille på et lag - Prestelaget! Trene gjorde vi av og til, men ikke for ofte. Presten skulle jo rekke å få folk i jorda og i døpevannet. På lørdager giftet folk seg på formiddagen, og så var det Tippekamp på NRK på ettermiddagen. Men vi spilte hele to kamper med Prestelaget. Mot Ørskog på gamle idrettsbana oppe i Skog og Lund vant vi 2-1. Tror ikke Ørskogbygderne ble mer religiøs av den grunn! Verre var det mot Stordal. Stordal har jo TO kirker, så da ble det tap for Prestelaget fra Skodje, for vi hadde jo bare en kirke. Men gøy var det, og tiltaket var populært. Det var presten og oss. Alder var ingen opptatt av. En prest vil sikkert mest bli husket for alt som skjedde i det hellige rom, men for meg ble Helge-prest den positive fotballtreneren på Prestelaget.

Det er deilig når viktige kamper spilles hele uken. Enten det er ute i verden eller her oppe på bjerget. Og når Liverpool tangerer verdensrekorden i borteseier i Champions League, er det akkurat som om alle vandrer sammen - uansett hvilket lag vi heier på. Liverpool er akkurat så ufarlig at de er lett å like, litt slik som Brann. Gratulerer til alle LFC supportere med 0-7 seieren.

Som stolt abonnent av Sunnmørsposten's papirutgave, er det morgenens høydepunkt å lese hvilken vinkling journalistene har på AaFK i dag. De siste ukene letes det etter syndebukker etter tidenes annus horribilis ute i Voldsdalen. Som leser tenker man at det synges "You always walk alone" i gangene på Color Line. Men Brannmann har aldri skjønt dette med å sparke trenere pga motgang. Særlig ikke trenere som har vist at de kan få det til. Og når det slås på stortrommer, og både sosiale og usosiale medie stormer som verst, er det at Geir og Stefan trer frem. Stefan minner folk om at Trond har familie og bor i Ålesund og trolig handler på en Kiwi i nærheten, og Geir minner folk om at "we don't want to walk alone". Vi er ikke større her i nordvest enn at vi må stå sammen. Aller helst skulle vi hatt forsikring i Gjenstridige mot slike tider, men da hadde det heller ikke vært så spennende å være fotballsupporter. Da Brann tok heisen ned for et par år siden, ble det sølv på første forsøk året etter. Stå på godtfolk and don't give up!

Da setter vi i gang ukens runde

Eliteserien
Rosenstyret var visstnok en tur i Leningrad på torsdag. Hva de gjorde der vet jeg ikke, men de fikk ingenting med seg hjem. Samtidig har visst russerne benyttet anledningen til å se litt på Svalbard. De kan ikke være stødig på geografi der borte i øst. Huff så vondt jeg fikk av AaFK på lørdag. Når Ballsund scoret etter lillebrors balltap ble det mørkt på Color Line. Jeg synes de orange virkelig viste at de ville gjøre alt for å rette på tabellsituasjonen. Det var faktisk tendenser til elektrisk stemning lørdagskvelden - mye takket være det taktfaste "De e VI som E Kristiansund". Og når BHR redder AaFK fra 0-2, så blir Vebjørns 1-1 på overtid som et seiersmål å regne. Hele Norges Rosenborg vinner selvsagt som de vil på Stadion. Ingen over og ingen ved siden for tiden. Gidder ikke bruke krefter på dette. Enormt sterkt av gutan å slå pannebåndsguttene fra Bærum. Det som skjedde på Viking stadion er grenseløst svakt. Alle mine tanker går til de som prøver å være supportere i en slik situasjon. Foreslår at de justerer billettprisen rett under Rollons nivå til neste kamp. 90,- er grei pris for arbeidsledige siddiser.

Borettslaget
Ting begynner å sette seg i Borettslaget. Den største spenningen ligger i hvem som får de fire forskjellige kvalikplassene. Her er det på forhånd bestemt hvem som får hjemmebane ut fra resultater, så taktisk spill må påregnes fremover. Forresten greit at ikke Strømmen blander seg i toppen. Ivar Hoff sa på TV2 at der i gården møter det flere på årsmøte enn på kamp.

Posten
Drama i siste runde i Posten også! I Postboks 1 var det klart at HamKam ville rykke opp, men kampen om kvalik til Borettslaget var ikke avgjort. Alta tok i mot Tom Nordli's Skeid i Finnmark. Tom så, spilte og vant. Og dermed smatt Magesjauet fra Toten forbi og skal spille kvalik om kampen om opprykk

I Postboks 2 var det Nest Sotra som vant til slutt. Ingen bomber i siste runde mao. Notodden vant også, men må ta til takke å møte Magesjauet til dyst om å møte tredje sisteplass i Borettslaget? Dersom du nå har falt av opprykks-kabalen er du tilgitt!

Tippeligaen
Trollmannen fra Oz hadde en dårlig dag på jobb på lørdag. Først lar han Os tape mot Brattvåg, samtidig som D vant 5-1 borte mot Haugesund2. 5-1 var akkurat nok til at poengene mellom Os og D ble lik, og som om ikke det er nok var målforskjellen lik også. Og da må man telle antall scorede mål. Etter opptelling har da D scoret 3 mål mer enn Os. Det er NESTEN så close som det er mulig å få det. For Brattvåg sin del skal all takk sendes til Grytastranda. Torbjørn var mannen som reddet Brattvåg på målstreken. Munkene vant 2-1 mot mitt andrelag, men når Grytten setter ballen i nota i det 81 minutt i Terje Søviknes land, da ble det varmt i kjeledressene på de langveisfarende supporterne! Vika parkerte i Tippeligaen med å slå AaFK 2. God og trygg sesong av Spjelkavik! Herd var snill med Fjøra og sa adjø til sogningene som skal spille i Kretsligaen (4.div i Sogn og Fjordane) neste år. AaFK2 sparer mye penger på nedrykket, og kan ta Timeekspressen både hit og dit på bortekamp i 2018. Når guttene skal på Ebbemyra kan vi sikkert ta en dugnad og hente dem på Moa siden bussforbindelsene ikke er de beste inn til indre bydel.
Sammen med Brattvåg finner vi følgende lag som rykker opp til en av de to Postboksene på nivå 3 i Norge:
• Moss
• Stabæk 2 (snøt Lyn i siste liten!)
• Flekkerøy
• Stjørdals Blink
• Mjølner
Mange gode gamle navn her! Apropos Moss prøver Brannmann å få innført tradisjonskosten fra Melløs Stadion til Ebbemyra. Vaffel med pølse er en suveren kombinasjon som du nå får på stadionkiosken på Emblem! Men dropp ketchup og syltetøy!

Twitterliga 1
Så var det over! Sesong 2017 er ferdigspilt, og vinterens store treningskamplag, Norborg, må ta turen til Twitterland 2. Sammen med det gamle storlaget Langevåg skal de pryde sunnmøres ur-divisjon i 2018. Gøya kuppet høsten med en enorm klatring på tabellen. Imponerende avslutning. Nå kan dere bare køye og hvile i fred i påvente av at tunnelen åpner igjen. Brannmann var på Rollonbana og var vitne til at Emblem gikk fra å være byens fjerde beste lag, til å bli det sjette beste laget. SIF la seg pent til rette på 4.plass, foran Rollon og Emblem. Jeg har vært på en del kamper i mitt liv, men jeg må si at det var mer travelt å høre på to Rollon-supportere enn mange tusen Brann-supportere. Det er greit med mye liv, men fotballkamp skal være et snev av barnevennlig også. En av emblemssupporterene mente at det burde følge med hørselsvern på den stive inngangsprisen. Bonusen er selvsagt artige kommentarer og et helhjertet engasjement. Uansett, takk for i år Twitterliga 1, og dere på søreluten (Hødd2, Bergsøy og Volda) grattis med totaldominans! Hadde Sunnmøre vært eget land hadde europacup blinket i det fjerne!

Twitterliga 2
BH kjempet desperat i Volda og fikk med seg ett poeng. Men det ble tidlig klart at Kjellen, Vassendgutane og Ivar Aasen får opprykk neste år. Nedrykk ble det på Emblemsdraktene fra Giske. Takk og lov berget Skodje plassen. Da håper jeg at det blir nye Pizza-tips fra Skodje neste år også.

Twitterliga 3
Vi venter nå på den spennende kampen mellom Åmdal og Guard om den siste opprykksplassen. Ellers takker Brannmann for følge, og utfordrer laget med det lange navnet å slenge på et navn til neste år. Gå for verdensrekord! Gjerdsvika/Larsnes/Gursken/Moltustranda/Tjørvåg/Haddal/Hasundgot/Flø. Hadde vært litt stilig, særlig om de også stiller et toerlag. Søndag spilte Sæbø og Fjørtoft kamp om å bli kretsmester i Twitterliga 3. Inne i Hjørundfjorden ble fjellene veeeldig høye for holmegutta. Hele 6-2 ble det til hjemmelaget! Men når fjordingene skal spille bortekamp, risikerer de å stille spygrønn til start etter den lange båtturen fra Brattvåg. Sjøsykktabletter anbefales.

Brannmann har i kveld sett den viktige ubetydelige juniorkampen mellom Blindheim og Emblem. "Mind the Gap" gjelder her også. Emblem har vært suverent best i år, men tabell betyr ingenting i disse oppgjørene. Som en viss sønn sa det: "Dette er selve definisjonen på fotball. Kampen har ingen betydning på tabellen, men den betyr alt likevel". Omtrent slik som når Berge møtte Lia til dyst i byggefeltserien på på Skøye på 70/80 tallet.
Hvordan det gikk? Blindheim har veldig fine tribuner og en kjempefin pizzavogn, men Emblem scoret fire og Blindheim null. Så da får stoler være stoler og pizza være godt. Takk for en kjempesesong juniorgutter!

Da trykkes det send, men neste Brannmann er allerede påbegynt!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 118 gjester her nå