Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - toget går!

Toget går!

Min norsklærer Stig Nesset på lærerskolen i Bergen prentet inn noen viktige ord i oss studentene. "Det er for sent å komme på stasjonen i Bergen når toget har kommet til Voss". Han mente selvsagt at med Brannmanns tvilsomme innsats i norskfaget var det lite håp for den framfusne sunnmøringen. Norsklærerens bilde kan brukes på mange områder i livet. Blant annet i fotballen. For noen var 2017 sesongen der toget gikk, og perrongen ble siste stoppested. Men noen lag er det enda håp for. AaFK for eksempel. Akkurat nå løper de for livet langs Lille Lungegårdsvannet, vel vitende om at konduktøren i dette øyeblikk blåser i fløyta, klar til avgang. 20 meter foran dem løper noen forfrossne nordlendinger, og rett foran dem kjenner vi klippfisklukta etter Ballsundets stolthet. Nesten fremme ved perrongen kvittrer noen kanariefugler, men farene lurer for de små gule. Heldigvis sitter mine Brannmenn godt og trygt i første klasse. Helt fremst finner vi en vogn full av bartemenn, i full gang med å bli oppvartet av menn med sorte drakter og fløyte rundt halsen. Nu ja, det er veldig fristende å terge trønderfolket med NFF's utskremte hver helg, men litt for ofte faller fordelene ned på Rosenstyret sitt bord. Nå har faktisk en av dommerne fått en pause i bakerste vogn. I oppgjøret Brann-RBK gikk det faktisk så langt at RBK supporterne selv sang "Dommern er fra Trondhjem"!

Så håper jeg at kondisjonstreningen i vinter fører de oransje frem til perrongen før toget forlater 2017. Viking finner vi dessverre på bunnen av Lille Lungegårdsvann. Håper ikke oljesølet lager for mye skade.

Pause

For lokale fotballspillere er det stort sett ferie nå. Noen drøyer lenge, og andre skal i gang med oppkjøring til 2018 sesongen så raskt som mulig. Brannmann skal på Otta-cup med jentelaget, så her er det ingen hvile. I de sunnmørske bygder går nå mange rundt og sparker småstein og undres på hva man skal nå fylle tiden med. De unge er vant med å spille ball uten at 4-5 trenere er til stede. Brannmann foreslår to tiltak for deg som nå rammes av denne tids-tomheten i påvente av neste melding på facebook oppstart av trening.

1. Stikk ut

I vårt ganske land ligger turmålene og venter på deg. Invitere med deg lagkamerater til fjellet eller fjørelangs. Ta med noen vedaskiver og et par grillpølser fra Hellesylt og nyt den luftige høsten.

2. Stikk inn

For en stund siden besøkte jeg min gode pensjonerte venn Sigmund Måseide i Torvikbukt. På husveggen hans hang "Stikk ut" skiltet - trodde jeg. Når jeg kom nærmere sto det "Stikk inn". I fotballferien kan man besøke hverandre og se hverandre inn i øynene. Ta frem et Stiga Fotballspill og kjør turnering, eller er du så heldig å Tippeligaspillet til Jan Åge Fjørtoft så er det nydelig nostalgi. Husker enda Jan Åge med hockyesveis på tv-reklamen - "Yeeea, 2-1 over Alta borte!!!"

Så til runden

Eliteserien
For et år siden var jeg tilstede da Brann ledet 2-0 mot Haugsund i araberland. Det hele endte med 2-3 tap! I år var alt snudd på hodet! Vi vant 3-2 og er fortsatt med i medaljekampen. Måtte dette gi inspirasjon til en super sesongavslutning i Bergen! AaFK ble buret inne i kanariland, og de gjenværende kampene i Eliteserien kan se ut som treningskamper til OBOS ligaen 2018. Men det er enda håp, så svartmalingen skal få stå å hvile litt til. Viking er det ikke håp for, men de rykket ned i winter wonder land, så da skal jeg ikke male situasjonen deres svart heller. Sogndal, Sandefjord og Kristiansund lever også farlig. Trener til Ballsund sa at det er gøyer å ha noe spille for en å være på trygg plass.... Tøffing er han!

Borettslaget
Først til bunnen. Elverums spillere har nok gode relasjoner til Sørlandet. Mulig laget var i Dyreparken før kampen og fikk inspirasjon fra politimester Bastian og co. I allefall klarte de kunststykket å vinne i Kristiansand, noe som førte hedemarkingene opp på kvalik.plass. Fredrikstad er like svak i snøballkrig som fotball, og tapte så det sang mot Tromsdalen, og dermed ligger Raymonds gutter på direkte nedrykk. Kvalikkplassen til Eliteserien er nå bankers, men de ulike posisjonene er usikker. Plasseringene er ikke uvesentlig. Reglene er slik. Nr. 3 møter nr.6 og nr 4 mot nr 5. Vinner av disse møtes hjemmebanen til det laget som ligger høyest på tabellen. Derfor er tredje og fjerdeplassen viktig. Akkurat nå er det Sandnes og Mjøndalen, men Ranheim og Ulla ligger omtrent likt bak. Spenning helt inn her mao!

Posten
Magesjauet og Bluesbyen møttes til dyst i kampen om å få møte Borettslagets 14.beste lag. Raufoss vant 2-1, men Notodden fikk en utrolig viktig mål på slutten. Returoppgjør til helgen på Tinfos Arena.

Twitterliga 3
Brannmann gratulerer Sæbø med kretsmesterskapet!! 7-3 totalt over Fjørtoft er knallsterkt! Så gratulerer vi Color Lines neste beste lag med opprykk til Twitterliga 2! Guard vant dobbeltkampen mot Åmdal og da blir det toppfotball på Color Line neste år også!

Fortuna sikter mot stjernene med sine opprykkskamper i disse dager. Søndag ble Innstranden fra Bodøs utkant knut hele 5-0 på Ålesunds tak, Aksla Stadion. Brannmann håper Magne Elde og jentene kan føre sunnmørsk kvinnefotball til toppen igjen. Siste hinder er Nanset fra Larvik. Tvi tvi!

Ellers legger jeg inn en sjelden annonse denne uken. En nabo av meg går nye veier i barneoppdragelsen, og ønsker litt kunstgress til grunnleggende ballbehandling hjemme. Er det noen som sitter på noen kvadratmeter så gi beskjed!

En sjelden optimistisk Brannmann trykker dermed send, og minner om at fra nå av er ull obligatorisk kamptøy på Sunnmøre!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 83 gjester her nå