Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om twitring og den slags

Mistet fatningen
Brannmann er lærer. Forleden var jeg på et kurs med overnatting på hotell. Kursdeltakerne var fra hele landet, og på festmiddagen var Brannmann i hyggelig selskap med både kongens menn og skoleverkets fotfolk. Etterhvert ble det kveld, og de lærerne som ikke deler Brannmanns avholdsidè gikk etterhvert ut av sitt gode skinn. Borte var formaninger om "stille i timen", "inn på rekke" og "rekk opp hånda"! Nå var plutselig alt lov. Rope, gaule, snakke i munnen på programleder, le når det ikke passet seg osv.. En tankevekker for en enkel lærersjel fra pietistiske fjordstrøk.
Den godeste John Arne Riise fikk trolig også for mye her forleden. For mye av hva vites ikke, men oppfordring til vold på fotballbanen skuffet nok en del av hans beundrere. Mulig han har hørt for mye på usunn bakgårdsmusikk, men å twittre at AaFK skal sparke ned motstander (LSK) gjør jo ikke vondt bedre? Så vidt jeg vet ville det bety rødt kort. Selvfølgelig, dersom nok spillere blir utvist hadde vel kampen stoppet og resultatet satt til 3-0, noe som er bedre enn 4-0. Så sånn sett hadde kanskje Riise et poeng? Enda verre er det med pampene i idrettsforbundet som mesker seg i mat og alkohol for å feire utøvernes gull - uten utøveren selv! Da hadde Brannmann følt seg snytt, selv om jeg er avholdsmann. Nei, vi har vel alle våre svin på bana. Men stille i fjøset blir det sjelden på denne måten.

Sosial fotball
I tiden som kommer skal Brannmann sette seg ned å evaluere sesongen. Ikke lag og spillere, men den fantastiske innsatsen som gjøres av alle formidlere av lokalfotballen på sosiale medie. Som den observante leser sikkert har registrert har jeg dedikert våre lokale serier til den sosiale delingstjenesten Twitter. Alle lag med ørliten respekt for seg selv er mer eller mindre aktiv på Twitter.
I tillegg finner vi noen klubber som er aktiv på Facebook.

Så har vi noen tjenester som er flink til å samle opp aktiviteten som skjer, slik at vi lettere kan følge med på det som skjer - når det skjer.
- @matchdaysunnmore samler tweets fra alle livekamper i Twitterligaene samt en del kamper høyere oppe i systemet.
- www.livesenter.no er Sunnmørspostens livetjeneste fra Twitterliga 1 og Tippeligaen
- På www.voldasupporter.com/ får du vite hva bestefar til målscorer heter når en voldaspiller scorer. En suveren oppsamling av dagens kamper fra både fjern og nær
- www.fotball.no er selveste moren til all fotballaktivitet på Sunnmøre (og i Norge). Har hatt noen forsøk på livescore fra kampene, men Brannmann har ikke benyttet disse mulighetene.

I den kommende perioden vil du finne Brannmans EKTE Twitterliga. 52 klubber fra Eliteserien til Twitterliga 3 skal plukkes fra hverandre og plasseres i 5 divisjoner ut fra hvor flink de er på primært Twitter, men Facebook gir også poeng i Brannmanns Twitterdivisjoner.

Jeg kommer til å presentere divisjonene i følgende rekkefølge:
Papyrusrullserien
Telefaxligaen 4
Twitterliga 3
Twitterliga 2
Twitterliga 1
Mange av klubbene er jevngode så her blir det hårfine nyanser som vil telle!

Så får målet være at klubbene kan forbedre og utbedre sine tjenester til 2018 sesongen. Nesten alt er gjort på frivillig basis, men når mange følger med er det en gøy frivillig jobb å gjøre. Særlig utover høsten kan man fryse av seg fingrer i iveren etter å melde inn om motstanderens horrible takling!

Brannmann er bare sporadisk aktiv utover vinteren. Hittil har målet vært å være klar med nye meldinger til etter mandagskampene. Men før 2018 sesongen kommer innleggene i takt med de urytmiske treningskampene.

Nå til helgens runde

Eliteserien
Lille Sandefjord valset over VIF fredag, og på lørdag hjalp Ole Gunnar barndomskompisene til ny kontrakt på øverste nivå. Samtidig ble Rosenborg seriemestere. Tipper DET var vondere for Molde enn selve tapet mot fogderinaboene i nord. Brann surfet inn herlige 2-0 mot Twitterklubben fra Romerike. Da har vi heng på medalje!
På Color Line viste nok en gang RBK slett moral når det gjelder å ta ansvar. Gang på gang har de vist at når de ikke har noe å spille for selv, da synker moralen til et bunnpunkt. Denne gangen var det AaFK som fikk gevinsten og Sogndal ble det store taperen. JA, en kan godt si at Sogndal må klare å ordne opp selv, men Brannmann er ikke veldig glad i Hele Norges Rosenborg, så da må man benytte enhver anledning til å pirke på såret. Selv om dommer Moen gjorde som dommerstanden ofte gjør - gir billige straffer til Rosenstyret, så hjalp det ikke mot et sprudlende AaFK. Mitt tips er at scoringen til Gyasi økte hans markedsverdi så mye at Vik kan telle gode penger i kassen før Rudolf kommer med reinsdyrene. Så kan man undre seg over hvorfor ikke vi har sett sklitakling på sklitakling i de 13 foregående kampene til AaFK? Nå har de all makt i egne føtter, så får de håpe at det ikke blir Mjøndalen som blir motstander i kvalikkampene. Brunt mot orange, blir som mors 70-talls gardiner!

Borettslaget
Borettslaget er ferdigspilt og nå gjenstår kun de viktigste kampene - kvalifiseringen.
Notodden vant med et ramaskrik mot Raufoss etter straffespark. Da blir det blues mot planker i kvalifisering om å stå OBOS 2018. For Fredrikstad vant når det gjaldt, hele 3-0 mot Ulf!
I kvalifiseringen om opprykk er de fire klare for lenge siden, men rekkefølgen er viktig når hjemmefordelen skal fordeles. Ulla får det ufattelig vanskelig langs Drammenselvens bredder, og Ulf skal opp til RBK 2 og møte Ranheim. Ulf er i en fryktelig form, så her blir det trøndersk jubel tror Brannmann. Da ender det hele med Mjøndalen mot Ranheim der Mjøndalen trekke det lengste strået.

Ellers var Fortuna en tur til Larvik og spilte mot Fritjof Nanset eller noe i den duren. Nanset var et snippe vertskap og stilte ikke med et lysanlegg som minnet om ekserseringsplassen på Evnemoen. I tillegg presterte Farrislaget å IKKE stille med hjørneflagg! Noen falmede småkjegler var satt opp på hjørnene og thats it! Hvilke lag i en sunnmørsk herredivisjon hadde godtatt det? Alt i 1978 fikk Gursken hjørneflagg som kunne reise seg opp selv. Riktignok en livsfarlig versjon, produsert på verftet i bygda av kraftig stål. Trolig ble noen neser knust i rekylen etter møtet med hjørneflagget. I Larvik må man ta til takke med kjegler! Brannmann anbefaler Elde og co og protestere på 1-6 tapet pga manglende hjørneflagg. Fortuna blir å finne i 2.div neste år også, og da spørs det hvilken form sunnmørsk talentutvikling vil ta på jentesiden. De beste må opp og frem, og da nytter det ikke å spille kamper mot trønderske lag som ikke møter på bortekampene. Brannmann foreslår at Fortuna og Herd spiller i 1.div junior gutter i stedet for 2.div. damer. Da får de matching og tempo som de fortjener og trenger!

Da trykkes send med litt dårlig samvittighet for trøndersk galleprat, men siden det kun er fotball så får det gå!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 144 gjester her nå