Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - om bisarre nisser på fotballkamp.

alt

hits

Søndag 27.11, siste serierunde i Eliteserien. På Sunnmøre er det full vinter i fjellet og i lavlandet kryper gradestokken ned mot 0 grader. Brannmann er kledd i tre lag på hele kroppen, toppet med en en Brann-buff rundt halsen. Jeg ankommer Color Line 17.45, og kl 17.50 kjenner jeg en bisarr stemning dirre på stadion. Pølsene i kiosken er tykkere og saftigere enn noen gang, og over stadion henger en drone med to grønne lys som minner om besøk fra andre planeter. På tribunene har en sponsor delt ut en knørva plastikkbit som bråkere verre en vuvuzelaen fra VM i Sør Afrika. Det er godt oppmøte på benkeradene, og på feltet i nordøst har Jonas Fjeld og co fylt opp hele bortefeltet. Når lagene samles i ring for en siste pep-talk før pipeblåserene setter i gang, ser jeg at hele AaFK-benken samles sammen med spillerne. Her er det noe stort på gang!

Når kampen starter er AaFK foran Sogndal på tabellen. Men før vi får sukk for oss har Sogndal scoret, og for første gang i kveld har lagene byttet plass på tabellen. Men etter 11 minutt scorer PotetMos, og lagene bytter plass på tabellen for andre gang. Så går det en liten stund, så skjer det som må skje. Godset scorer, og Sogndal smetter nok en gang forbi på tabellen. Så scorer VIF i Sogndal, og ting ser enda lysere ut for AaFK. Men før pause har Sogndal scoret nok et mål, og for tredje gang bytter lagene plass på tabellen.

I pausen blir det grøss og gru og den bisarre stemningen bare tiltar. Speaker introduserer noen nisser som skal synge, og synge gjør de, men hvor var de? Ingen såg nissene, men de sang så høyt og nissete at vi stod å grøsset av frykt til slutt. Når de var ferdig var det som å ufrivillig være en del av en Hitchcock film - grøss og gru. Jeg trodde kanskje de skulle komme opp som vetter fra kunstgresset, slik som på OL i Lillehammer, men ingen såg nissene! Hvor var de?

I andre omgang scorer Gyasi tidlig i omgangen, og for fjerde gang denne kvelden bytter saft og orange plass. Rene appelsinsaften hele bunnstriden! Og når VIF utligner til 2-2 såg det virkelig lyst ut! Men så starter VIFs flaueste minutter i moderne tid. På 6 minutt lager Sogndal husholdningssaft av Oslogutta, og scorer 3 mål!! Samtidig scorer Godset to mål på AaFK og for femte gang bytter lagene plass! Men denne gangen var det for siste gang. For selv om AaFK maktet å score to mål på slutten, var VIF for svak i dag.

Men tro nå ikke at bisarre hendelser var over. Når Mos scoret 4-3 målet så jublet ha!. Han brukte tid på å juble!! AaFK måtte ha to mål, og Mos brukte tid på seg selv… Mulig han sliter med hoderegning, men heldigvis gjorde lagkameratene hans han oppmerksom på virkelighetens teater. Alt dette skjedde samtidig som banens minst fornøyde gutt, Marcus Pedersen kastet alle løse gjenstander han hadde på seg i frustrasjon. Han var stort sett opptatt med å fortelle hvordan andre skulle gjøre jobben sin, fremfor å gjøre sin egen jobb. Men det kan jo være at det er det som er jobben hans, å fortelle andre hva de skal gjøre? Jeg tror Pedersen kan ha en lysende lærerkarriere, men da må han være litt mer sjarmerende enn han var i dag.

Mens Brannmann sitter i sin sosialantropologiske verden og observerer, så har det etter pause plumpet ned en herremann i nabostolen på tribunen. Og det bisarre når nye høyder!

Hvor mange bommer kan man gjøre som tilskuer:
1 - Han kom til andre omgang i årets viktigste kamp

2 - Det første han gjør er å høvle over sidemannen som har heiet kampen igjennom. Han bråke nemlig for mye med det grønne knørvede plastiskstykke - sammen med tusenvis av andre. “E får så vondt i øret!!!”. klager han og er truer med både det ene og andre. Hold deg hjemme om du får vondt i ørene på fotballkamp, sier Brannmann!

3 - Når Mos scorer 4-3 roper han til dommer “Nå må du blåse av”!!! Du mann ved siden av meg: Du regner like dårlig som Mos! AaFK måtte ha to mål til. Dommer måtte absolutt ikke blåse av!

4 - Så sier han til sidemannen: “Nei, vi må få tilbake Rekdal, eller kanskje Nordli. Vi må i allefall få noe nytt”! Hallo! Rekdal er ikke noe nytt - han var trener i AaFK for noen år siden.

(På dette tidspunktet var Brannmann på bristepunktet.)
Huff og lell. Brannmann har lyst å være positiv hele tiden, men det er mulig disse frustrasjonene kom samtidig som Tromsø scoret 2-2 på Brann. Men kjære sidemann. Sett deg inn i fakta, eller holdt stilt.

Men så det vakreste til slutt. Når kampen er over faller et banner over tribunen til Stormen - der det står: “Uansett divisjon!” Her snakker vi gode supportere.

Da har både AaFK 2 og AaFK falt en divisjon. Brannmann håper på Gyasi på Ebbemyra i 4.div neste år. Det hadde vært noen det. Men kjenner Lars Arne sin besøkelsestid må han få gutten til Brann så raskt som mulig. Gyasi er rett og slett for god for sine medspillere i AaFK. Mitt tips er at Vik kan fylle på kontoen med ca 20 mill i løpet av vinteren, og at vi ser Gyasi i en engelsk klubb ut på våren. Hva som skal til for å få AaFK opp igjen i det gode selskap skal andre få ta seg av. Jeg må uansett belage meg på et par turer til Molde og Kristiansund for å se mitt kjære Brann neste år.

Så er vi endelig kommet til Twitterliga 3 i Brannmanns ranking over sosial aktivitet i de lokale sunnmørsklubbene. Når har vi kommet til klubber som er flinke på Twitter og sosiale medie, og det var en vanskelig jobb å rangere de klubbene som nå er igjen. Men i Twitterliga 3 kommer de lagene som har få følgere men høy aktivitet, eller mange følgere og mindre aktivitet.

1

Volda

Solide Volda har nesten 1000 følgere. Såpass bør det være der inne i fjorden, men det er lite livescore å melde om. Mulig de overlater det til voldasupporter.com, men det holder ikke dette selskapet!

2

Blindheim

Veldig aktiv med lagoppstillingsbilder og videoer. Men har altfor få følgere! De holder til i Ålesunds største bydel og har omtrent like mange følgere som Giske! Her må det jobbes med identiteten!

3

Emblem 2

Herlige feiringsvideoer fra garderoben spriter opp denne siden. Har livescore også, og legger seg inn midt i Twitterland, hårfint foran BH2 pga flere følgere.

4

Ørsta

Giganten Ørsta har færre følgere en lille Skodje. Det er ikke bra nok, og Twitterliga 3 er rett nivå for nynorskbygda. Løft med opprykk? Tida får vise!

5

Blindheim 2

Få følgere og relativ liten aktivitet. Men kommer så høyt opp i ligasystemet pga sitt initiativ for Rolf Østrems vandrepokal. Emblem 2 skal stå æresvakt når lagene møtes til våren, og bare det vil generere nok tweets til en "gratis" plass i Twitterliga 3

6

Hasundgot

En av de få klubbene i Norge som kan havne i bakevja pga friidrett. Holder koken lett krydret av en viss ferjebillettør. Midt på treet av Dimnafolket.

7

Langevåg

Langevåg sin uoffisielle side KUNNE havnet i Twitterliga 1. Men siden er uoffisiell og de har varslet pause pga de ikke "gidder" å twitre om lag som Sæbø. Lite sjarmerende av en ellers superpatriotisk side. Gjør de alvor av truslene blir det Papyrusligaen neste år. Tar de opp igjen siden sin med sleivspark både hit og dit (særlig hit) blir det lett Twitterliga 1 på LIL!

8

MSIL

Enkelt og greit, men litt kjedelig uten bilder. Kan lett klatre!

9

Hovdebygda

Altfor sporadisk på twitter. Mulig sjefstwittrer går turnus, men da må man skaffe vikar!


Da trykker Brannmann send, i undring om OBOS har kontor i Ålesund?

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 129 gjester her nå