Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - utgått på dato?

Den første fotballkampen Brannmann kan huske var 14. november 1979. Da var jeg ni år, og en av de viktigste scoringene i norsk fotballhistorie fant sted på Parkstadion i Vest Tyskland. Det var kvalifisering for OL i Moskva, og Norge var slettes ikke favoritter når vi entret gresset i den demokratiske delen av Tyskland. Men i det 78. minutt ble en pasning sendt fra høyre midtbane, og på bakerste stolpe suste en krøllete Arne Larsen Økland inn kampens eneste mål. På radio hylte Børge Lillelien "Altså, kamerat Bresjnev, pass på, her kommer vi!". Med dette var Norge klar for OL! Dolly Dimple`s grunderen`s scoring brant seg inn i en ung skøyegut! Året etter skulle OL i Moskva arrangeres, men dit kom aldri Norge. Pga de politiske forholdene rundt Generalsekretær Leonid Iljitsj Bresjnev i Sovjetunionen, som førte en politikk som den vestlige verden ikke kunne stille seg bak, ble en boikott av OL gjennomført - også av Norge.I lys av dette så har vi de siste ukene fått med oss at Hele Norges Rosenborg skulle til Dubai på treningsleir. Men slik ble det ikke etter at supporterne til trønderklubben, Kjernen, mente at det ikke var på sin plass. I Dubai er mange av menneskerettene heller dårlig ivaretatt, og når Kjernen gjør opprop mot brakkefolket på Lerkendal, er det flott at klubben lytter og tar konsekvensen av protestene. Men hvor går grensen? Molde feks sier at de drar til Dubai og ser ikke betenkeligheter med det. Slik sett så kan man problematisere mye rundt dette temaet. Det er mange land som bryter grove menneskeretter, men som nyter godt av vestlig besøk. USA, Egypt, Tyrkia og Kina for å nevne noen. Ja til og med Norge bryter menneskeretter i følge Amnesty. Men la det være sagt, Brannmann kjenner det er godt at idretten kan bruke sin makt til å vise regimer i verden som ikke vil alle vel at nok er nok.

Det store paradokset kommer når vi kommer til VM i 2022 i Qatar. Tør fotballelskende europeiske menneskrettighetsforkjempere da å boikotte? Tør RBK og Kjernen da å nekte sine spillere å reise til VM? Lever Brannmanns blogg i 4 år til får vi se!

I mellomsesongen i den norske fotballen skjer det mye interessant. Brettspillet Mil kan lett sammenlignes med spillet som pågår i de mange klubbhus på Sunnmøre nå. Spillere er på prøvespill, gjerne godt kamuflert slik at ikke naboklubbene ser at her er det overgang på gang. Trenere må mer eller mindre frivillig avslutte sitt engasjement, og nye koster kommer til. Som i Mil flyttes brikker rundt. Fotballag på Sunnmøre gjør sin flid med å styrke sitt lag og sin posisjon. Klubber pynter seg og gjør seg pen og attraktiv. Luftige mål og høye ambisjoner blir publisert, og lokalbefolkning elsker det! På verdens nordligste høyskole, Høyskolen i Molde utdannes faktisk fremtidens idrettslagsledere. Flere og flere idrettslag tilsetter folk for å få driften til å gå rundt. På lille Emblem er to mennesker ansatt. I en bygd som omtrent er blottet for næringsliv er det tøff satsing. Vi har en brusautomat, en campingvognbutikk og en melkebonde. Men likevel går det rundt her inn i indre bydel. Naboen vår Blindheim har fem ansatte etter siste telling, men så har de også en egen Porschebutikk i nabolaget. Brannmann storkoser seg med Sunnmørsposten for tiden iallefall. Mon tro om noen får sku-mil av all denne flyttingen?

#Meeto-kampanjen har gått som en varm vind over landet, og kvinner har fått mot til å fortelle at nok er nok. Mange menn har måttet gå i seg selv for så å oppdage at deres sjargong og humor er utgått på dato. Norge 2017 står i respektens tegn, og det er på tide synes Brannmann! En av de som har fått kjenne datostemplingens svie er Davy Wathne. Jeg har alltid hatt sans for denne frittalende tjuagutten. Ikke bare for at han deler mitt supporterskap, men han er dristig og frittalende løskanon som gjør det underholdene å se sport. Mannen er vanskelig å målbinde, men Brannmann ble vitne til en gang det skjedde. Det året Brann var nede på huskjøp i Borettslaget var vi gjester på Høddvoll. Brannmann tok turen over fjorden, kun for å bli ydmyket 0-3. Davyen var der også med TV2, og på ferja fra Hareid ble jeg sittende i samme salong som journalisten. Han var veldig høyttalende og skrønet i vei med de andre passasjerene. Så kom den unge billettøren inn i salongen. Da bryter Davy ut: "Ka e de for slags ferje! Hakje dokkor svele engang?". Folk lo, og billettøren ble svar skyldig. På sunnmørsk vis svarte den kjekke matrosen: "De e akkurat som med Brann. Det går rett til bunns". En enda høyere latter runget i salongen og Davy ble fullstendig målbundet.

Og nå er altså Davyen fratatt både munn og mæle, og ifølge seg selv utgått på dato. Men Brannmann håper at Davy Wathne kan finne ut av dette og komme tilbake - med en mer ydmyk holdning til damene rundt seg. Jeg tror han er menneskekjenner nok til å kunne klare det. Fotballnorge trenger Davy!. Husk at alle butikker har sin egen ?utgått på dato? disk. Det er tross alt håp for alle - også en utgått Davy! 

Da skal det hele avgjøres. Sunnmøres Twitterlag blir herved kåret av Brannmann, og jeg vil gratulerer Fjørtoft med førsteplass! En frisk pust i sunnmørsfotballen, snerten humor og aldri vondsinnet i sine bemerkninger om motstandere og dommere! Skryter og gratulerer andre lag og spillere, og krydrer det hele med fine og artige fotballbilder. Jeg gleder meg til neste sesong allerede!

1

Fjørtoft

Årets vinner på Twitter. Med sine 264 følgere har de dobbelt så mange følgere som innbyggere. Meldingene fra sjettedivisjonsklubben treffer Brannmann midt i hjertet. Varm og lun humor! Gratulerer til Fjørtoft og lykke til med 2018 sesongen i Twitterliga 2!

2

Hødd

Her skjer det noe hele tiden. Alle klubbens lag for omtale, og dette er helt klart Sunnmøres mest pulserende Twitterkonto. Får av og til lyst til å ta turen til lagets kafe 1919 bare pga de deilige matbildene!

3

Bergsøy

Bergsøy er som en maskin. Tyngde og gjennomslagskraft til 1000. Videoklipp fra kampene og stor bredde i innhold. Noe å strekke seg etter for alle!

4

Emblem

Emblem er nok Twitterligaens tyngste aktør og meste seriøse aktør.. Forutsigbarhet er viktig, og Emblem har hele fire faste poster til sine trofaste følgere. FØR kampen, Mr. Moles rundetips, Sindres kampanalyse og sleivsparkene til Brannmann. For sunnmøringer som liker forutsigbarhet er dette veldig bra. Saklighet tror jeg også klubben vil påberope seg, men jeg har registrert et par klubber som vil si seg uenig i en del av Sindres analyser...

5

Godøy

Øya har nesten like mange følgere om innbyggere. På Twitter er det mye liv! Klubben er flink til å skryte av andre, og dokumentasjonstettheten er stor. Giskes beste twitterklubb!

6

Giske

Giske har nesten like mange følgere som folketall. Bilder, diskusjonstema og tett oppfølging gjør at totalbildet blir solid. Tross nedrykk holdes dampen opp der ute i havet!

7

Vigra

Her hagler det med emojis og humor. Bilder finnes også, og siden er rett og slett artig lesning. 1/4 av øya er på Twitter og med sine to vindfulle stadioner kan de skape mye liv for følgerne

8

Brattvåg

Brattvåg er ikke bedre en de bør være. Har "bare" 1600 følgere og såpass bør det være for det verdenskjente laget. Gir plass til andre lag en A-laget i klubben og det er veldig bra!

Den observante leser legger nok merke til at Fortuna ikke er nevnt Twitterligasystemet. Dameklubben er aktiv på Facebook, men for fotballfolket er det Twitter som gjelder. Jeg tipper Fortuna er på Twitter i 2018, og det skulle ikke forundre meg om klubben klatrer høyt opp på neste års kåring.

Da trykkes send tross ømhet i alle ledd grunnet massiv snømåking siste døger.

- Brannmann -


 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 99 gjester her nå