Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - heia bortelaget

alt

Julekvelden er over, og mange lokale idrettslag har nok solgt godt med sesongkort som julegave. På noen stadioner handler om det om å få fast plass på den fineste steinen, noen har klappstol inkludert i sesongkortet, og på Emblem får du en kopp kaffe på hver hjemmekamp. De som er så heldig å sitteplasser på plaststoler kan gå sesongen glad i møte. Sånn sett kunne det vært interessant å bli Blindheimssupporter. Brannmann har faktisk to Blindheimjakker, men det er i kraft av å være oppmann i volleyball. Der har vi tørr og varm tribune hele sesongen, så slik sett er det rart at ikke flere foreldre velger volleyball for barna sine. Nå ryktes det også at Blindheim skal få overbygg på tribunen, så da må RBK-skjortene se til å rykke opp til Twitterliga 1 raskere en svint! En så lenge skal vi kose oss på Bergsøy, Color Line, Rollonbana med plast under stumpen. Så får gjestene på Emblem tåle å stå å henge langs gjerdet ved russerskolen på Emblem.

I ukene før jul har terminlistene for 2018 ramlet inn sakte men sikkert. Lokaloppgjørene er det første man leter etter på disse listene, og flinke folk i fotballforbundet setter godbitene gjerne til 16. mai. Brannmann får ta seg en tur til Molde i august, og steller Brann seg riktig godt neste sesong kan det bli gullfeiring i Ballsund i november! I Borettslaget er det fryktelig langt mellom godbitene fra AaFK. Hele terminlisten minner om et av disse utforrennene fra Alpene der vi kun følger tøffingene fra toppen før kameraene mister dem, og så kommer de ut av skogen etter et minutt på en transportetappe på en traktorvei - en såkalt gli-etappe. En slik gli-etappe håper jeg det blir for AaFK, og at de kommer ut av skogen i slutten av november, klar for nye nederlag mot Brann i 2019! Posten har to ligaer i 2018 også, og i en av postkassene finner vi Hødd og Brattvåg. Spennende oppgjør mot to lag som begge vil være større en de er. Brannmann gleder seg! I en av de seks Tippeligaene skal skal Herd, Spjelkavik og Hødd 2 møtes til lokale dueller. Herd har allerede vist hva Hødd 2 møter i sitt nye selskap ved å ødelegge julekosen med 9-0 nå rett før jul. I de lokale ligaene er det go'biter hver uke, så der er det kun glede!

ALDRI i mitt liv hadde jeg trodd at Brannmann skulle bli oppringt av en avis på grunn av en blogg! Men så skjedde her forleden, og livet har lært meg at man må ta de sjanser man får. En onsdag i slutten av desember ble jeg avbildet i min nylig innkjøpte tømmerhuggerskjorte fra en kinesisk nettside. Lett dandert med et eldre Brannskjerf var jeg riktig så fin der jeg satt. Men der tok jeg skammelig feil! Min moteriktige nabo reagerte meget sterk på at det var MULIG å
stille opp i media i et slikt antrekk. "Var ikke det en kvinnelig journalist som kunne hjelpe deg", skrek han til meg! Jeg er jo en ydmyk kar, så jeg måtte vel si meg enig i at fargekombinasjonene ikke var helt heldig. Men samtidig så matchet det både AC Milan hjemmedrakter og Emblem's bortedrakter, så helt ille var det vel ikke. Jeg tolket derfor min kjære nabo sitt moteengasjement som ren misunnelse. Derfor var det stor glede da jeg fant en lignende skjorte på salg på Jula. Dermed var julegaven i boks til min oppfarende nabo. Det viste seg å være ren misunnelse, så han ble selvsagt glad. På dugnadene på Emblem regner jeg med det blir mye skotskruter å se fremover våren.

Selv om Premier League er et godt substitutt til vår lokale fotball, oppleves en avstand til det som skjer på skjermen på andre siden av Nordsjøen. Ringside på de lokale fotballbanene får man med seg kommentarer, latter og ikke minst alle glosene en søndagsskolegutt ikke bør besudles med. En av de artigste observasjonene jeg gjorde i 2017 sesongen hadde jeg aldri opplevd om jeg ikke var tilstede akkurat der og akkurat i det hjørne på stadion. Jeg velger å anonymisere både stadion og lag siden involverte parter nok ikke ville blitt takknemlig for å bli gjenkjent. Brannmann var ringside på en lokal stadion på Sunnmøre. Det var A-lagskamp, og oppgjøret var tett og jevnt. Jeg hadde funnet meg et rolig hjørne av banen, og stod noen meter fra en mor og datter som fulgte kampen der sønn til moren spilte. Mor var tydelig engasjert i kampen, og når sønnen ble tatt av banen på tampen av kampen, rant det helt over for mor. Hun ble så sint og arg at jeg ble en del av av et familiedrama uten sidestykke. Hun var lynings på trener, oppmann, saftblander, linjemann, medspillere til sønnen, speaker og sikkert også kona til treneren. Det gikk så langt at i sluttminuttene begynte hun heie på bortelaget! Brannmann stod og humret og koste seg over hele situasjonen, og tenkte at det er greit vi har fotballbanene der alt overskudd av elendighet vi har i oss kan få utspring. Håper på nye skittentøyvasker i 2018!

Brannmann har bestemt seg for å lage sin egen vinterserie i 2018. Voldasupporter er suveren på å sope med seg alt av treningskamper på Sunnmøre, og basert på informasjon fra denne siden skal Brannmann gjøre et tappert forsøk på å følge lagene i en tabell helt inn til seriestart. Forhåpentligvis vil det gi en pekepinn på hvor lagene står når første kamp spilles ut på vårparten. Følg med følg med!

Da trykkes send med ønske om et rundt godt nytt år!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 82 gjester her nå