Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Mr. Mole tipper 4.divisjonstabellen 2018

Mr. MoleDet er bare dager til seriestart 2018 og sånn sett er det på tide at jeg kommer på banen. På samme måte som jeg har gjort det de siste årene, vil jeg også i år prøve meg på noen forhåndstips. Aller først vil jeg prøve meg på et tabelltips. Deretter vil jeg følge 4.divisjon runde for runde og komme med forhåndstips kamp for kamp.

For å ta det siste først. I fjor traff jeg med 70 av 132 kamper. Det gir 3,2 rette pr runde og en treffprosent på 53. Det synes jeg var ganske bra. Kun en gang tidligere har jeg hatt bedre resultat enn i fjor. I 2013 traff jeg med 76 kamper, deretter var det 62, 69 og 68 før jeg endte med 70 rette i fjor. Målet i 2018 bør være å slå fjoråret. Tipsene for den første serierunden kommer jeg med på onsdag. Men i dag får jeg konsentrere meg om tabelltipset.

Tabellen er et vesentlig vanskeligere prosjekt enn å prøve seg på kamptips. Hvis jeg ser tilbake til fjoråret så traff jeg kun med ett lag. Jeg hadde Bergsøy på 2.plass og slik ble det. Deretter var det kun ett av tipsene mine hvor jeg bommet med kun en plass. Emblem var tippet på 7.plass og endte på 6.plass. Forårets vinner, Hødd2, hadde jeg for eksempel plassert på 4.plass. Men nok om fjoråret, nå er det 2018 som gjelder. Vinnerlaget vil rykke opp og sisteplassen vil rykke ned. I tillegg vil ett lag rykke ned for hvert Sunnmørslag som rykker ned fra 3.divisjon. Fra 3.divisjon vil totalt fire lag rykke ned. I 2018 er det tre Sunnmørslag i 3.divisjon. Disse er Herd, Spjelkavik og Hødd2. Om det verst tenkelige skulle skje, kan altså fire lag rykke ned fra 4.divisjon.

Veldig grovt ser jeg for meg en tabell delt i tre. Jeg tror vi vil få et tetsjikt bestående av tre lag. Her er det ganske åpent, selv om jeg tror at Aafk2 vil vinne om de velger å satse tilstrekkelig på det. Deretter ser jeg for meg et felt bestående av fem lag midt på tabellen. Her vil det være ganske åpent. Til slutt tror jeg det vil etablere seg en kamp om å unngå nedrykk. Denne vil først og fremst utspille seg blant fire lag. Trøsten for de som havner i den siste gruppen får være at det aldri blir som jeg spår. I fjor traff jeg som kjent kun med en plassering. Blant de fire lagene jeg tippet i bunnen i fjor var det kun Norborg, som jeg tippet på 9.plass, som rykket ned.

Her kommer årets tabelltips.

1. AAFK2
Hødd2 var fullstendig suverene i fjor og jeg tror vi fort kan oppleve noe tilsvarende av Aafk2 i år. I oppkjøringen har de kun ett tap mot divisjonskollegaer og det kom mot Emblem, eller har de spilt uavgjort mot Bergsøy og vunnet ganske greit mot de andre lagene som de har møtt. Hvordan det går med A-laget og hvor mye de prioriterer 2.-laget blir avgjørende. Aafk har vært tydelige på at de skal opp i Eliteserien på første forsøk og sånn sett kan en god treningshverdag prioriteres foran 2.lags kamp. I så fall tror jeg ikke veien er lang for både Bergsøy og Volda, men vil Aafk at 2.-laget skal rykke opp så gjør de det.

2. BERGSØY
Ambisiøse Bergsøy ble i fjor hektet av på grunn av en dårlig start. Gapet som ble skapt til Hødd2 i sesongstarten klarte de aldri å tette og dermed ble det "bare" 2.plass. I år har de levert meget bra i oppkjøringen og har blant annet tatt seg videre til 1.runde i NM. 4-1 borte mot Rollon i forrige uke var bunnsolid. Laget er stort sett som i fjor. Bergsøy er i mine øyne den nærmeste utfordreren til Aafk2, men dessverre for dem tror jeg ikke det er nok.

3. VOLDA
Oppkjøringen og da spesielt treningskampene har gitt magert resultat og kun en seier for Volda. Rikitgnok har motstanden stort sett vært tøff, men likevel. Men treningskamper er treningskamper. Når det ble alvor viste laget seg imidlertid fra en annen side med seier både over Stryn og Spjelkavik. Volda er styrket i forhold til i fjor og vil nok kjempe om en eller annen plass helt i toppen. Mitt tips er 3.plass i år som i fjor.

4. ROLLON
Rollon endte på 5.plass i fjor og jeg tror de vil klare å forbedre den plasseringen i år. Laget virker godt trent og har en stor tropp hvor de fleste posisjoner er dobbeltdekket. I vår gikk lagets gode keeper til Hødd, men de var heldige å fikk på plass en like god erstatter i Per Espen Thorsen fra Brattvåg. I tillegg har de fått på plass en god spiss fra Norborg. Jeg tror ikke laget vil vikle seg inn i opprykkskampen, men er etter min mening den nærmeste utfordreren til pallen.

5. SIF/HESSA
Oj Oj vil enkelte si - og kanskje med rette. For resultatene fra treningskampene, de to de har spilt, har vært tynn suppe. Det kan også se ut som enkelte av de eldre har tenkt å gi seg i år. Men SIF/Hessa bør ikke undervurderes. Det har jeg nemlig gjort to ganger før og i begge tilfeller har jeg fått kontant svar på tiltale. I 2016 ble de seriemester mens de i fjor endte på 4.plass. Ryktene forteller at Nils Otto tar en sesong til og dermed vil laget fra ytre bydel garantert score mål. SIF/Hessa må regnes med og jeg tror de blir nr.5.

6. EMBLEM
Siden Emblem rykte opp i 4.divisjon foran 2013-sesongen har de alltid havnet på øvre halvdel av tabellen. Det tror jeg de klarer i år også. Laget er mye likt det som endte på 6.plass i fjor. Emblems beste spiller i fjor, Elias Dahlberg, har gått til Spjelkavik, men derimot har hans bror Erik kommet tilbake fra et opphold i Stranda. I tillegg har Emblem fått Didrik Fløtre fra Brattvåg og Eric Solheim fra Herd. Treningskampene har variert en del slik treningskamper skal og vil, men kampen mot Aafk2 var meget positivt. Årets Emblemutgave er yngre enn fjorårets, men absolutt av god kvalitet. Jeg går for en 6.plass, akkurat som i fjor, men med mulighet for avansement:)

7. ØRSTA
Ørsta er tilbake i 4.divisjon etter et kortest mulig opphold i 5.divisjon. I oppkjøringen til årets seong har Ørsta virkelig levert varene. Med unntak av uavgjort mot Bergsøy har de gått fra seier til seier. Blant annet har de vunnet fire kamper mot sine divisjonskollegaer og havnet således øverst på Outzide sin treningskamptabell. Spørsmålet er om de klarer å opprettholde den gode statistikken når alvoret starter. Laget er ungt og må nok påregne seg å vareiere litt fra kamp til kamp. De fleste bookingselskap har spådd Ørsta litt høyere på tabellen (5.plass), men jeg tror at en 7.plass med god margin til nedrykk kan være en riktig plassering.

8. VALDER
Sammen med Ørsta kom Valder opp fra 5.divisjon etter at de vant divisjonen med relativt klar margin. Men dessverre for Valder er ïkke alle med videre fra laget som rykket opp i fjor. Blant annet har Erlend Synnes Skjong meldt overgang til Herd mens et par andre har valgt å trappe ned. Laget blir derfor, som så mange andre lag i divisjonen, avhengig av de yngre spillerne. I treningskampene har Valder først og fremst møtt motstandere i lavere divisjoner, med unntak av 1-1 mot Godøy. Jeg tror laget berger plassen i divisjonen. Mitt tips er nr.8.

9. LARSNES/GURSKEN
I likhet med SIF/Hessa har ikke resultatene fra de tre treningskampene til Larsnes/Gursken vært mye å skryte av. Selv om ikke stallen er blant de største i divisjonen så er den av kvaliteten god. Blant annet fikk de tilbake Andreas Rekdal etter spill i både Hødd og Herd, og i går signerte de Torgeir Skeide fra Hareid. For Larsnes/Gursken vil det være avgjørende at alle mann alle er tilgjengelig. Jeg tror på en 9.plass for laget fra ytre søre.

10. SYKKYLVEN
Sykkylven kjempet i bunnen i fjor og endte til slutt på 9.plass. Jeg tror nok at årets sesong vil bli ganske lik fjorårets i så måte, selv om jeg plasserer dem en plass lavere på tabellen. Etter rapportene å dømme har laget mistet et par sentrale spillere og resultatene fra treningskampene gir signaler om at sesongen vil bli tøff. Men en skal aldri avskrive laget fra møbelbygda. Innsatsen har det aldri vært noe i veien med og den vil garantert gi dem noen poeng også i år - spørsmålet er om det blir nok. Jeg spår dem på den relativt trygge men dog litt utrygge 10.plassen og i så fall er det bare et lite ras fra 3.divisjon som kan hindre dem ny kontrakt.

11. GODØY
Fellesnevneren for lagene jeg har plassert på de to nederste plassene er mannefall. Godøy har nok kommet bedre fra det enn Hareid, men har likevel mistet flere spillere. Det gjelder først og fremst den eldre garde, men verst er det likevel at laget ikke får med seg Trond Brynestad denne sesongen. Det blir et definitivt savn. Han har vært deres beste spiller de siste sesongene. Mye tyder på at Godøy går en tøff sesong i møte, men i likhet med Sykkylven har de hatt en tendens for å gjøre mine spådommer til skamme. Om alle sunnmørslagene i 3.divisjon holder seg så vil også Godøy berge plassen om de ender på 11.plass, men spennede blir det for sannsynligheten for at et sunnmørslag i 3.divisjon ryker er absolutt til stede.

12. HAREID
Hareid overrasket alle i vårsesongen i fjor og hadde på det nærmeste sikret kontrakten allerede ved St.Hans. De tok sommerferie på 5.plass og endte til slutt på 7.plass. Men foran årets sesong kan det nesten se ut som de har mistet et helt lag. Riktignok har de god rekruttering gjennom meget gode junior- og guttespillere, men det er for mye for langt at disse skal bære laget. Jeg har ikke klart å registrere en treningskamp for Hareid i år. Ryktene forteller at dette i hovedsak skyldes mannskapsmangel. I cupkampen mot Spjelkavik stilte de til kamp med kun 13-14 mann og tapte 9-1. Jeg er nok redd for at årets sesong blir meget tøff for Hareid og spår dem på sisteplass.

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 94 gjester her nå