Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - vær snill med Aalesund

alt

 Brannmann har mange jern i ilden for tiden, og selv om ballen ruller riktig vei på mange av arenaene i Norge, strekker ikke tiden min helt til. Men jeg følger med på det balltrillende samfunnet - vær trygg.


Varg slo forresten Brann på søndag. Synd ikke kampen gikk på TV, men Adrian Austnes gjorde en god figur forstod jeg. Ellers blir serien "Heimebane" bedre og bedre synes jeg. Med sitt fokus på private og samfunnsmessige utfordringer alle og enhver kan kjenne seg igjen i. Mitt fotballsinn blir  deilig oppvartet av serien der ute i Vik. Som oppdrager på hjemmebane, i læreryrket og på idrettsbana gir likevel serien oss en unødvendig oppdragende bieffekt. Måten man konsekvent omtaler Aalesund FK på er lavmål. Greit at det kanskje ER slik i mange klubber, men når trenere og lærere møter igjen "Jævla Aalesund" blant små barn, da har denne språklige effekten tatt en dreining som er uheldig. "Otto" i søndagens episode gav imidlertid nytt håp. Flere ganger omtalte han naboklubben i fine ordelag. Så håper jeg seriens produsenter klarer å dempe ned denne unødvendig hatske tonen serien har hatt. Dessuten skal man ikke sparke noen som ligger nede! Deilig for Brannmann å være litt moralistisk for en gang skyld!

Andreas Hageselle er en hyggelig kar. Han har spilt for både Emblem og Blindheim, og er for tiden svart/hvitt i sine klær. Men alt i alt en flott representant for fotballen i indre bydel. Nå har han startet "Breddepodden" der han i første episode samtaler med Magne Elde om Twitterliga 1 og 2. En riktig trivelig prat der han viser god innsikt i hva som rører seg i sunnmørsk breddefotball. 45 minutt med ørekos for en fotballglad Brannmann. Håper dette fortsetter og at podden kan belyse lokalfotballen i all sin bredde. I motsetning til Varg så omtaler i tillegg Blindheimsgutten sine naboer med respekt og ærbødighet. Her kan du finne Breddepodden til Blindheim og Andreas Hageselle:

Breddepodden

Så til runden:

Eliteserien:
Brann styrer direkte mot seriegull. Når man til og med tar seg av 08 langs Glommas lange bredde, da lukter det cellulose og gull! Molde hadde utrolig tur hjemme mot LSK. Med dommerhjelp tok både romsdalingene og Rosenstyret poeng denne runden. Ranheim har sikret seg tittelen "Topplag" i noen kamper fremover. Eliteserielagenes videoanalytikere bader i svette etter timevis foran skjermen for å finne ut hva det er som skjer i Rosenborgs bakgård. Herlig fotball er det uansett, så får vi håpe at lykken snur før Brann kommer inn i bildet. Vålerenga var stygg med Start på lørdag. Start er tross alt hyggelige sørlendinger og ønsker det beste for alle. Derfor bør VIF straffes av NFF for dårlig oppførsel etter hele 6-1 der sør.

Borettslaget:
Det er kjekt å se AaFK levere. Opprykk hadde vært gøy, selv om Brannmann har spådd det anneledes. Men det er mange som henger på nå i starten. Ulf har feks full pott på tre første. Sogndal har bestemt seg for det VIF ikke klarer - å dele på godene. Med tre uavgjort på tre kamper blir det til nedrykk om det fortsetter slik. Nest Best fra Sotra er svakest av alle med 0 poeng.

Postkassa:
Skremmende god start av både Brattvåg og Hødd. Borte i Varg Haugesund ble det sterk 2-1 seier. Stas at det er to "skøyegutter" som scorer målene!
Hødd leverte enda sterke med 3-0 seier på flyplassen i Stjørdal. Det sies intet om Hødd har fått inside-tips fra den trønderske Varg treneren, men Brannmann konstanterer at Hødd er godt i gang!

Tippeligaen:
Våre tre lag i Tippeligaen tok hver sin valør i helgen. Herd bygde togbane fra Åndalsnes og tok i mot Lokomotiv fra Oslo. Trygget inn 2-0. Vika knotet seg inn til 3-3 hjemme mot fintfolket i grønt fra indre Molde. Så startet Hødd 2 sin kasteballtilværelse med 2-4 mot Olsenbandens Oppsal. Brannmann spår at dette blir trenden i år for disse tre.

Twitterliga 1
Emblem åpnet årets serie hjemme mot Valder. Det var The Son som fikk æren av å score Twitterliga 1 sitt første mål i år, og når AAsmund tøffer inn 2-0 før The Son gjør 3, ble det flying start for bygda i indre bydel. 4-0 til slutt. Ellers registrerer jeg at Mr. Mole prikket inn fem riktige tips. Det vitner om et forutsigbar runde der nesten alle favoritter vant. Brannmann var ringside på ferja da AaFK2 møtte Bergsøy. Jeg var ganske overbevist om at de hårfine Herøykarene ville feie ungkalvene fra byen av banen - men der tok jeg skammelig feil. Det ble kun 1-0, men Bergsøy så ut som de hadde spist kampmat på Burger King. Tungt og tregt mot AaFK sin raske ungdommer. Men jeg lar meg ikke lurer, og tror at når de får endret kampmatmenyen så er de farlig tilbake snart!

Twitterliga 2
Gode Langevåg måtte virkelig kjempe for poenget de fikk mot Ellingsøy. Der fikk sulamittene noe å tenke på etter en snacksy vinteroppkjøring. RBK-lookalilenaboene våres vant enkelt 3-0 mot Stranda.

Cupen:
Onsdag var det dags for cup, og selv om Emblem er ute for denne gang var det mange andre spennende oppgjør. Som sagt så jeg AaFK 2 sine unge gutter (eldstemann var 19 år) rundspille Bergsøy på fredag. Da er det smått utrolig at Bergsøy vinner 2-1 mot AaFK i NM 5 dager etterpå. Nå ser jeg jo at Lars benyttet mange av de samme spillerne som vant på fredag, men historien har vel lært oss at man ikke kan stille med B-lag i cupen lengre. Det er faktisk ikke SÅ stor forskjell på nivåene i Norge at man tillate seg det. Da er det bare å gratulere Bergsøy med avansement. Brattvåg viste klasse på Moa, og Hødd flakset seg inn til seier borte mot Volda.
For mitt kjære Brann var det ingen tvil ute på Handelshøyskolen i Bergen mot bydelslaget Sandviken. 6-1 generøst siden Sandviken fikk lov å kjenne på det å score på byens helter.

Da trykker Brannmann send, glad for å ha kommet i gang med Emblem 4.div dame. Tross 0-10 i fødebygda mi Stranda var det allsang i bilen hjem.

- Brannmann -


 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 72 gjester her nå