Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann JuniorGirls League

Bilde tå`n Ivers.
Du synes kanskje at Brannmann er litt stygg med Rosenstyret? Det kan jeg være enig i. Men for et par år siden hadde jeg en morsom opplevelse på Lerkendal. Jeg var med poden på en turnering i Nidaros, og tilfeldigvis var det seriekamp på Lerkendal mot Sogndal. I solsteiken utenfor stadion stod jeg i en lang billettkø sammen med tusenvis av svette trøndere. Plutselig prikker det på ryggen min og jeg snur meg rundt. Der ser jeg ingen - før jeg ser ned. Der står en liten farbror på rundt 70 år. Trønderbart, rufsete hår og åpen skjorte. "Hæi, e du ålein" lurer han på? Ja, stotrer jeg frem - lettere sjokkert over min nye bekjentskap. "Kom", sa han. Jeg følte meg som Peter da Jesus sa han skulle forlate alt og følge han. Så jeg forlot den lange køen jeg hadde stått lenge i og fulgte mannen. "Hvor skal vi" spurte jeg? "Æ har sessongkort - to stykk", sa mannen. "Æ lika itj å sitta ålein". Så gikk vi da, mot beste inngang. Vi endte til slutt rett bak benken til Rosenstyret, og rett foran Steffen Iversen som var på jobb for en eller annen TV-kanal. Vi satt på beste plass på Lerkendal, og Brannmann satt midt i mellom Trondheims peneste RBK supportere. Brannmann turte ikke annet en å reise seg å synge når "Bilde tå`n Ivers" ble avsunget, og jeg synes faktisk det var litt stas. Men jeg jublet IKKE når hjemmelaget scoret kampens eneste mål. Dette ble faktisk en koselig fotballopplevelse blant hyggelige trøndere. Men spesielt ydmyke var de ikke der på den pene tribunen. De var tross alt Rosenborgsupportere.

Mind the Gap!
Som noen få vet er Brannmann engasjert i et jentelag på Emblem. Dette laget har hatt det gøy med fotball siden 2007. Tapt og vunnet med samme sinn i 10 år, men når jentene kom til slutten av ungdomsskolen kom vi til en milepæl. Sunnmøre Fotballkrets sitt tilbud for jenter etter ungdomsskolen er seniorfotball. For guttene derimot venter tre år med juniorfotball før en MÅ ta steget til senior.

På slutten av sesongen i fjor gjorde vi i Emblem et forsøk på å få til en egen serie for J17 lag, evnt en serie for alle under 19 år. Dette lot seg ikke gjøre av forskjellige grunner. De fleste klubber må dytte sine yngste jenter inn i seniorfotballen for at klubben skal kunne ha et damelag. Jeg har heller ikke inntrykk av at Sunnmøre Fotballkrets å bygge opp en juniorserie for jentene. Nederste nivå for damer er i dag 4.div. SFK har som siktemål at flere jenter over 20 er aktive. SFK vil styrke jentefotballen. Hva skjer i praksis? Et tøft divisjonssystem med opp- og nedrykk og mange kamper. Ingen åpning for breddelag/breddeklubber, det fins ikke et godt tilpasset kamptilbud. Skal flere jenter over 20 år spille fotball, må også flere 17-18-19 åringer ha et tilbud som er tilpasset sitt nivå. Det er ingen grunn til å tro at en jente på 17-19 skal være klar for seniorfotball. Det er ingen som forventer at en gutt skal være det heller. Det finnes faktisk hele tre nivå for gutter mellom 17-19 år. Jeg er ganske sikker på at det er mange jenter på 17-19 år på Sunnmøre som kunne hatt det gøy med fotball på et lavere nivå en 4.div.

Har SFK gjort noen undersøkelse på hva de unge fotballjentene vil? Eller er Herd/Blindheim/Fortuna malen for modellen en satser på?
Realiteten for våre unge jenter er iallefall at etter to kamper mot to "voksne" damelag har vi to tap og 1-30 i målforskjell. Dette var et scenario vi varslet på forhånd på terminlistemøtet i vinter. Nå jobbes det for fullt i Emblem sitt damelag å holde motet oppe i de neste 7 kampene før sommerferien. Hva er så Brannmanns agenda med å skrive dette?

Jeg undres på om ikke det hadde gått an å få til et tilbud som dekker over gapet fra ungdomsskolefotball til voksenfotball. Fotballkretsene i Akershus, Finnmark, Indre Østland, Hordaland, Oslo, Sogn og Fjordane og Troms gjør dette. De har egne J17 serier. De fleste andre fotballkretser har iallefall J19 serier. Men Sunnmøre Fotballkrets kjører hardt på at Seniorfotball er tingen for jentene etter ungdomsskolen.

Faktum er at av alle lagene Emblem møtte i J16 i 2017, finner vi kun igjen Ørskog sitt lag i Dame 7`er serie. J16 lagene vi møtte i fjor (Van/Kam,Vigra,Valder, Giske, Vartdal, Haddal) kan ikke Brannmann finne i noen dameserie. Har de sluttet med fotball? Har de sluttet for at det ikke er noen tilbud som er tilfredsstillende?

Hva skal vi så gjøre på Emblem? Skal vi spille høsten i Sogn og Fjordane? Vi har en oppmann som er bussjåfør og jentene er glad i ferjeturer. Vi har en trener som lommekjent i Skavøypollen, Tornardo og Goaløy. Han fant til og med dama si i gate 7 i Måløy. PG`tours arrangerer lett en tur til Jølster, Gloppen, Svelgen eller Deknepollen. Eller skal vi rett og slett starte vår egen serie? Jeg foreslår det siste!

Brannmann lanserer og inviterer herved til Brannmanns Juniorgirls League!
En serie der vi samler opp jentelag som har lyst å spille fotball, men ikke har et tilbud de er fornøyd med. Får vi med oss feks 3 lag til kan vi møtes på hver sin hjemmebane fire ganger i høst og spille serie - alle mot alle hver gang. Nå tenker du kanskje at dette er fjas fra Brannmanns siden, men nå mener han alvor!

Dette er altså en formell invitasjon til J17-J19 lag på Sunnmøre som ikke finner et tilbud som passer dem i regi av Sunnmøre Fotballkrets. Vi finner en sponsor som gjør at vi kan sette opp div. premier/pokaler. Dere trenger ikke å tilhøre et idrettslag, men bare generelt være glad å spille fotball. Påmelding er herved åpnet, og kan sendes til epost: per.gunnar@xi.no eller tlf 41664274.

NB! Del dette videre til de du vet jobber med jentefotball i denne aldersgruppen!

PS! Har du lyst å være med å sponse Brannmanns Juniorgirls League så ta kontakt! Alt fra penger til frukt og effekter tas imot med glede! Får vi nok påmeldinger blir da 4.div Dame på Sunnmøre et lag fattigere til høsten, og så får vi på Emblem et tilbud som er tilpasset nivået vi er på.

Så til runden:

Eliteserien
Brann vant selvfølgelig borte mot Ranheim på onsdag, men når Skålevik ikke avfeier gulltanker så vet vi alle hvordan sesongen vil bli videre. Men det er ikke hver dag vi reiser hem med 3 poeng fra Trondheim så unggutten får lov å briske seg litt. Ranheim på sin siden fikset et poeng hjemme mot VIF noen dager etterpå. Ellers ble det en skikkelig "Tannlege-runde" på søndag, men null hull og få mål. Brann feide hjemmelaget av banen på Komplett vis, kun anført av 3 nordmenn! Det ironiske og glasskuleaktige i det hele et at seriemester i England også stilte kun med tre engelskmenn borte mot West Ham på søndag. Noen som snakket om at gullet skal hem? Jeg lever nå i håpet, vel vitende om at håpet ofte brister i fotball. Koselig at Molde taper hjemme, og når RBK nok en gang vinner med dommerhjelp så er alt som det skal være. Så tar vi med at Emblems nye keeper Eric Kjerstad Solheim stod i mål for Bodø Glimt borte mot AaFK i siste episode av "Heimebane". Han slapp inn straffe på slutten, men det berget også plassen til Varg! Samme dag spilte også Bodø Glimt 0-0 mot 08, så ingen skal anklage Glimt for å ligge på latsiden!

Borettslaget
AaFK ruller videre og fikk sin fjerde strake i regnværet på svenskegrensen. Viking og Sogndal hermer etter AaFK og vinner stadig vekk. Ulf viste svake tendenser med kun 0-0 og rovdyret fra Grimstad. Ellers konstanterer vi at Florø blir for lett i år, men Brannmann håper sunnfjordingene finner ut av det og holder seg på nivå 2.

Postkasse 2
Det butter imot for Hødd. Oslo tur er gøy, men når man er på Nordstrand for å møte KFUM Oslo, da burde det holdt med en speiderhilsen. Men Oslo-gutta er noen tøffinger og viser at de mener alvor i denne avdelingen. Null poeng på Ekebergsletta for Hødd på lørdag. Ellers må logistikkansvarlig i NFF ta seg en Napoleonskake eller to i dag. Når man presterer å legge Hødd2-KFUM Oslo2 og KFUM Oslo-Hødd til samme helg, så er det nesten korrupt dårlig arbeid. På Infeksjon Arena gjorde Flisnesgutten og tidligere Emblemspiller Daniel Stensøe kort prosess på VIFTO. 3-2 seier i Oslo er sterke saker!

Tippeligaen
Når Herd får besøk av en indisk restaurant på kjøpesenteret så regner de fleste med at her er det bare å forsyne seg. Men det sjarmerende hovedstadslaget Rilindja vant 1-0! Historien bak Rilindja er interessant. Klubben har gjennom 25 år utviklet seg fra å være en treningsarena for albanske innvandrere til å bli en attraktiv klubb for unge østkantgutter med balltalent. I dag er klubben et etnisk smeltedigel med spillere fra mange etnisiteter med gode gamle David Brocken som inspirator. Belgieren har erfaring fra hjemlandets landslag og mange år i Vålerenga. Blir et spennende lag å følge i 2018!

Spjelkavik hadde også besøk fra Oslo. Oppsal var gjester, og Oppsal var favoritter. Da Twittermeldingene strømmet inn på min gamle Iphone ble jeg småsjokket. 1 og 2 til hjemmelaget før batteriprosenten hadde sunket nevneverdig. Men Oppsal tok en Bergsøy og snudde til slutt kampen til sin fordel. Som nevnt var speiderguttenes andrelag i Ulsteinvik i helgen, og Hødd2 fikk sitt første poeng for sesongen etter uavgjort mot Oslolaget.

Twitterliga 1
På Emblem var hjemmelaget stor favoritt, og det startet bra da Skaremarkas gutter sørget for 1-0. Simen i nr. 25 la inn til "The Son" i nr.31, og med farens arvede brystkasse ordnet han ledelsen. Så begynte styret. Det virket ikke som om Godøy synes det var så gøy å spille fotball denne kvelden. Når menn i sin beste alder klager og roper i ett kjør er det lite sjarmerende. Nå er ikke Brannmann helt nøytral, men det er mulig at det er køene i Godøykolonnene som innvirker på humøret. En heltemodig Håkon-dommer gjorde så godt han kunne for å holde dialogen god. Det hjalp litt da Godøy scoret 1-1, men når The Son slo 45 til Finn.no så var kampen punktert. 2-1 var meget rettferdig, og Brannmann sender en liten hvitveis til Haakon dommer som orket å stå i all klagingen. De selger billige hørselsvern på Jula. Tips til neste gang. På Siffen slet hjemmelaget seg til en 2-1 seier mot desperate møbelfolk fra Sykkylven. Å gå i 1.mai tog med 3 tap i boka kan bli tungt, men industribygda har reist seg før og vil helt sikkert gjøre det igjen.

Brannmann gikk i mot alle eksperttips og tippet AaFK2 et stykke ned på tabellen i TW1. 0-6 mot Volda er et tegn på at ungguttene i AaFK ikke når opp mot studentene inne i Voldsfjorden. Bergsøy er knallsterk som tar igjen 0-2 borte mot Ørsta, og viser at det kanskje er 2018 som er Herøys år?  Hareid fikk en blytung tur over Dragsundbrua etter å ha mistet 3-1 ledelse til 3-4 tap i Gurskebotn. Neste runde skal Emblem til Hareid, og alt annet en tre poeng er forventet til bortelaget. Men det er grunn til å være på vakt. Kampen skal etter ryktene spilles på gress! Kan høysnue lure bortelaget?

TW2
RBK lookalikene suser avgårde i Twitters andre nivå. Denne gangen var det sterke Herd 2 som fikk unngjelde. Kan det gå veien i år for naboen? Skodje og Stranda har foreløpig gjort alle tips til skamme, og holder en aldri så liten vårflørt med tabelltoppen. Skuffende av Fjørtoft med 1-6 på Ferja. Men når stadion de spiller på er større en øya de kommer fra så skal det noe til å orientere seg. Lokomotiv Langevåg plukker stadig vekk poeng og har enda til gode å tape. Men tre uavgjort gjør ingen svale som det heter i ordtaket. Denne gangen var det go`trøyene fra Sæbø som var motstander. Sterke saker av Hjørundfjordens helter!

TW3
Vigra, Hasungot og Aksla har tatt føringen i hver sin avdeling. Ellers legger Brannmann merke til at keeperne til alpelagene Vartdal og FK Sykkylven 2 har hatt mer fokus på å se på fjelltopper enn å redde skudd. 10-5 er et artig resultat!

Damer
Ambisiøse Herd måtte ta til takke med sveletrøst etter 0-2 mot Molde. Nå venter spennende cup-kamp mot Fortuna! Fortuna, Molde og KIL/Hemne har sust fra i tet. Sterkt av Fortuna å vinne 3-1 borte mot Sunndalsøra.

Da trykkes send i stor forventning om at fotballglade jenterlag skal melde seg til en morsom serie i Brannmanns Juniorgirls League!

Del - del - del!!


- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 143 gjester her nå