Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - Pyramidespill

Bilderesultat for fotball pyramide

"Orre" Orry!
Den godest Peter Orry Larsen har tatt Bergen med storm i vår! Med mål mot både Stabæk, Sandefjord og nå sist mot Sotra i cupen, har han spilt seg inn i hjertene til vi som er glad i Brann. Nysgjerrig som Brannmann er så måtte jeg sjekke litt opp i dette med Orry. Hva betyr det? Kallenavn står det på Wikipedia, men sannheten er at han er halvt amerikansk, og navnet Orry kommer fra "over there". Den jordnære nordfjordingen var allerede som 17.åring var på treningsfeltet til Manchester United, men måtte reise hjem pga skade. Så var det AaFK som nytte av hans ferdigheter noen år, før han var på tur til både Konsvinger, Lillestrøm og Godset. Men da kom tilbake til AaFK i 2016, ble han veid av Fredriksen og funnet for lett til 2017-sesongen til AaFK. Vi vet alle hvordan det gikk. Men EN mann hadde troen til Orry, og det var Lars Arne Nilsen i Brann. Lars Arne Nilsen burde jo strengt talt vært fanget opp av AaFK når han avsluttet suksessen som trener i Hødd, men den gang ei. Da hadde kanskje både Nilsen*2 og Orry vært i Jugendbyen enda? Men Orry er Brannspiller - heldigvis! Men vi på Emblem "eier" også litt i Peter. Trener til Emblem, Sindre Knudsen er svigerfar til Peter Orry. Så kanskje kan vi i Brann kan gi litt ære til Emblem`s coach for at det nå ruller på skinner for superinnbytter Larsen?
Jeg venter spent på fortsettelsen og registrer at Brann for tiden har en reservebenk bestående av Super-Nordfjordingene Larsen og Karadas!

Pyramidespill
«The Football Pyramid» er hierakiet i Engelsk fotball. Som alle vet er det allerede avgjort hvem som står på toppen av denne pyramiden etter 17/18 sesongen. Brannmann bryr seg lite om Premier League, men har et vått øye på det som skjer i pyramidens nivå 2. Norwich har denne sesongen blitt en uforutsigbar middelhavsfarer og et sant mareritt å være supporter til. Men gammel kjærlighet ruster ikke, så optimismen er på topp for sennepslaget fra East Anglia i Øst England.

Pyramiden består faktisk av 24 nivå der borte på balløya, og i følge wikipedia tar det 23 år å rykke fra bunn til topp. Her i Norge er det vel bare Stabæk som er i nærheten av en slik prestasjon. Det er egentlig ganske så interessant å studere disse ulike nivåene i England. De fem øverste nivåene er i rett linje ned og består av en avdeling i hver. På toppen av toppen finner vi altså Den Blå Skyen, og på bunnen av denne rette linjen finner vi på nivå fem Guiseley. Gode gamle Chester ligger nest sist, og trist men ikke minst finner vi sørkyst Torquay på nedrykksplass. Rykker du ned fra National League (nivå 5), forsvinner du ut i det store fotballintet i England. For på nivå seks pulveriseres nivået til to puljer, National League North og South. På dette nivået finner vi gamle storheter som Stockport og Oxford - og vår gamle kjenning Whithawk. Stakkars Whithawk har forbedret seg gjennom sesongen, men laget er på full fart ned på neste nivå. Det neste nivået pulveriseres videre til tre serier. Her finner vi i dag lag som du neppe har hørt om før, selv om de er trist nok at Tooting & Mitcham United nå er på vei ned på neste nivå. Og når du kommer ned på dette nivået pulveriseres serien til 6 ulike serier. Da har vi kommet så langt ned i systemet at det er vanskelig å holde styr for en stakkars Sunnmøring.
Når vi nå følger innspurten til engelsk fotball, så må vi vite at det kan betyr rennesteinen for lagene som faller ut av det gode selskap. Samtidig er det gull og grønne skoger for lagene som nå leder nivå 6 og er på vei opp. Salford og Dartford er lag du kanskje vil stifte nærmere bekjentskap med neste år, for de to leder hver sin avdeling nå. Dartford blir direkte truet av Havant & Waterlooville fra Portsmouth, så her er det fortsatt spenning. Dersom du er interessert å sette deg dypere inn i «The Football Pyramid» finner du oversikten her : The Football Pyramid. 
Helt, helt på bunnen av det engelske fotballsystemet finner vi tredjelaget til landsbylaget Uley. Denne lille landsbyen har 1100 innbyggere, og er med det hakket større en Stordal. Likevel klarer de å stille tre lag i divisjonssystemet på laveste nivå. Men altså nederst i 7.divisjon finner vi Uley 3. Dersom du har lyst å være med å hjelpe laget er det mulig å være med på trening hver tirsdag kveld - og alle er velkommen! Se gjerne den sjarmerende tomme nettsiden til det dårligste laget i England https://www.clubwebsite.com/uleyafc.
Stryketips

 
Et lite tips til slutt i dag. Det er mai og bunadstid. Mye jobb å stryke bunadsskjorter, men setter dere strykejernet foran TV`en så kan hjemmets fotballidiot lett stryke noen skjorter på 2*45. Mulig det er risikosport og at faren for forbrenning er stor, men det er verdt et forsøk.

Så til runden:
NM:
Brannmann var vitne til at Brattvåg sendte Molde hjem med den fine lilla bussen med boggi. Hvorfor man sender Molde til Brattvåg i Nettbuss sin peneste buss undrer Brannmann på. Hvem måtte onsdagskvelden ta til takke med busselskapets eldre busser? Nesjastranda pensjonistforening? Skåla Mannskor? Nesset Pistolklubb? Syltevorpa skulekorps? Ikke vet Brannmann, men så dårlig som Molde var bør de få ro til Brattvåg ved neste anledning. Kjekt å se at det er Emblemsguttene Fellows og Stensøe som er noen av Brattvågs beste menn! Langevåg vil gjerne ha hjem sine gode spillere som er på høyere nivå, men Brannmann tenker at det er jammen noe å være stolt av at Ebbemyras gutter gjør seg bemerket på et høyere nivå. Må også få slenge på at lille Skodje hadde to gutter på banen!  Brann tusler seg videre i cupen på bekostning av Sotra, og Hødd tok seg av Florø. Bergsøy er et 4.div lag og sa farvel til eventyret hjemme mot Ballsund. Ellers var det rett så trivelig å observere Brattvågs sportslige leder, Per Gidlund, i cupkampen. Han inntok en enslig rolle lett tilbaketrukket på høyde med pølsevognen for å observere kampen. Hadde han hatt en dirigentstokk i hånden kunne han lett dirigert et symfoniorkester på høyt nivå. Makan til innlevelse i alle spark og hendelser var verdt en skue. Deilig å se slik innlevelse og glede av å se fotball!Eliteserien:

Brannmann måtte foreta en grusom handling i går. Kl 17 på søndag måtte jeg sette meg i bilen og kjøre fra Bergen til Ålesund. Kampstart kl. 20 ble for sent, men når Brann tar ledelsen rett før Vadheim, og dobler på Sande for så å sette spikeren ved den vakre landbruksskolen på Mo i Sunnfjord, da er det vakkert likevel! Særlig når Rosenstyret har mistet hele sin supporterskare til sjarmørene fra de trondhjemske strender. Deilig også å høre desperate rop om feilaktig dømt offside på overtid. Har dommeren lest forrige Brannmannsblogg mon tro? Søtt at Ballsund også vinner. Hva som nå skjer under toppen bruker jeg lite energi på. Next up for Brann er Fyllingsdalen i cupen (potensiell bananskall) og borte mot Start. Tvi tvi alle mann!Borettslaget:

Det er veldig gledelig at AaFK nå plukker trepoengere på rekke og rad og virker til å ha stø kurs mot noe stort. Å møte Mjøndalen er en såkalt test. Emblemsgutten Pape Habib Gueye kommer inn helt på slutten og får fart på de orange slik at de vinner. Pape bor hos en vertsfamilie på Emblem, og Brannmann håper jo selvsagt at Sindre Knudsen kan komme opp med en bedre utviklingsplan en Lars slik at han fullfører sesongen i Emblem i stede for på Ferja. Ellers delte Sogndal og Ulf poengene og sakket akterut. Viking mener vist nok at de skal rett opp igjen i Eliteserien, og da er det lurt å vinne - noe de også gjorde i går.

Postkasse 1
Brattvåg har kanskje kontakter langt inne i med Avinor. Iallefall passet det utmerket at Egersund ikke kom seg på flyet til Sunnmøre på søndag. Da blir det ekstra hvile til Rosenstyret kommer til Tåkelandet på onsdag. Hødd spiller i dag, men Brannmann kan spå, så denne kampen vant hjemmelaget 3-0.Tippeligaen

Blytungt for Spjelkavik og Hødd 2 på dette nivået nå. Spjelkavik viser jo gode takter, men når solen går ned i vest renner målene inn feil vei. Brannmann har likevel troen på at Fagermo sine gutter blir beste sunnmøringer på dette nivået i år. Herd burde hentet tre poeng mot de nest beste fra Ballsund, Men måtte ta til takke med ei halv svele og et poeng på vei hjem over Romsdalsfjorden.

Så må vi skrive litt om Hødd 2. Det er jo lett å tenke at det er synd på dette andrelaget til Hødd. Men jeg kjenner også litt på noen andre følelser rundt dette trettenmålstapet i går. Det var et tilnærmet juniorlag (01-99 årgangen) som reiste til Oslo for å møte Ullern, og 13-0 tapet kunne vist nok vært mye større. Sikkert flaut og ydmykende når man taper slik så tidlig i sesongen på et nivå der man må reise halve Norge for å spille bortekamp. Men Brannmann har en forhistorie. Som trener for Emblems G99 i mange år var vi et breddelag på godt og ikke vondt. I 7-8 år stilte vi alle mann alle i alle kamper og prøvde å gi alle like mye spilletid. Da møtte vi blant annet gode Hødd i mange cuper og seriespill. Spesielt godt husket jeg 2-13 på bortebane på gressbanen på Høddvoll i 1.div G14. Hødd sine G99 var vant med å vinne, og har mange veldig gode fotballspillere. Når de nå har tatt steget opp til Tippeligaen så er det ingen overraskelse, men Brannmann kjenner på et pittetlite stikk tilbake nå. Kanskje er det greit for Ulsteins unge menn å vite litt om hva det vil si å bli ydmyket? Kanskje blir man mer ydmyk selv også? Uansett håper jeg de mobiliserer og kommer igjennom divisjonen på hederlig vis. Uansett er ungdommene fra Hødd velkommen på Ebbemyra og Twitterligaspill neste år (Så sant ikke Emblem rykker opp da:-).


Til slutt, se på bildet! Dette er feiringen til Drøbak/Frogn etter 4-2 målet mot Vika. Utrolig morsomt! Og så kjekt at assistentdommer fikk være med på bildet også!

altTwitterliga 1

Rollon er laget Emblem skal kjempe med om topp 4. Larsgårdsguttene reiste fra Gøya med tre poeng på torsdag. 8.mai 1945 hørtes fredsjubelen fra Ålesund sentrum og helt over til Godøy. Om det var lignende jubel i Ålesund over Rollons seier betviles sterkt, men det var på tide med seier nå for Rollon.
Brannmann tok ferja til Hareid og gikk som eneste Emblemssupporter til fots til Hareidsmyrane på kamp. Litt skeptisk var jeg når jeg så fem barn i startoppstillingen til Emblem, men mine antakelse ble gjort kraftig gjort til skamme. Etter 10 minutter observerte "The Son" at keeper stod litt langt ute, og med en presis touch gikk ballen fint over keeper i mål - via tverrliggeren. Så kom dagens ferske spiss Hatløy i 110 og ordnet 2-0, før Fellows kriget inn 3-0 til pause. 2.omg ble en transport etappe der bla nok en guttunge fikk sin debut på A-laget. Sjarmerende at Hareid stiller med en kvinne som speaker! Tre poeng til hareidsdølene der. Hareid har et ungt lag som har mye fotball i seg, og særlig angrepsspillerne var stadig på farten. Jeg tror ikke dette laget rykker ned!
Ellers vinner AaFK2 og Volda oppskriftsmessig og Sykkylven deler broderlig poengene med Landsbyen/Gurskebotn. Bergsøy har en kamp på tørk (hengekamp) som spilles onsdag. U mot Atlanterhavsguttene hadde passet oss i indre bydel max!


Twitterliga 2

Så kom tapet for hvitt og sort i vest. Bortetur til norborgbrattvågto var det som skulle til for å få naboen ned på jorden. Hva som skjer med Langevåg er vanskelig å si. Gode treningskamper har aldri vært god suksess, og kanskje er det undervurdering på hva som kreves for å nå toppen i TWL2 som er greia? Hovdebygda imponerte i alle fall Brannmann med storseier torsdag. Når smp-tv kommer på besøk virker det som om nervene kommer hos de glade amatører. Valder-Rollon 0-0 i forrige uke, og nå Stranda-Skodje 0-0. Dette er sjelden kost i lavere divisjoner, men likevel et faktum. Så er det litt urovekkende at Fjørtoft har sluppet inn 13 mål på to kamper. Kan øy-kameratene komme på sporet igjen?Twitterliga 3

Harøy, Aksla og Hasundgot har føringen i hver sin avdeling. Vi ser mange jevne kamper, der Emblem 2 ikke har hatt marginene med seg enda.Damenes

Som dere har registrert er det vanskelig for Brannmann å takle Rosenopplegget, men jeg må også si at jeg stusser over andre Trondheimslag. Hva er det som gjør at Byåsen og Trondheims/Ørn til stadighet ikke klarer å stille lag på Sunnmøre når det skal spilles 2.div kamper for kvinnene? Hvorfor får disse trønderske damelagene i det hele tatt stille andrelag? Amatørmessig og arrogant er min dom. Denne gangen er det Byåsen 2 som trolig heller vil være i byen å se RBK-Ranheim. Fortuna og Herd har mange gode jenter som trenger matchtrening, og når man til stadighet opplever at "proffene" i Trondheim er urproffe så kan man spørre seg om seriøsiteten på tredje nivå i kvinnenes serie. Kanskje burde sunnmørslagene heller vende sine nesetipper mot Østlandet og spille i serie sammen med dem - uten andrelag?


Mitt eget lag Emblem kom fra det med æren i behold etter 0-7 borte mot Ørsta. Med 10 jenter på nierlaget vårt spilte de til karakteren 6 i gymlærerens logg. Herlig innsats, og jeg synes jeg så Ivar Aasen vinke lett til oss når vi kjørte forbi statuen hans på vei hjem torsdagskvelden..


Da trykkes send i forventning til torsdag og NM junior mellom Emblem-AaFK kl 13 på Ebbemyra!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 128 gjester her nå