Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - Breddekortet

Bilderesultat for colosseum draw
hits

Breddekortet
Det er mange som har som hobby å reise rundt på Sunnmøre å se breddefotball. Brannmann er en slik. Men det blir dessverre altfor få kamper på meg. Men når jeg en sjelden gang sitter på en tue på en sidelinje nær deg, så er det fryktelig stas. Gode kommentarer fra både tribune, trenerbenk og fra banen. På mange baner så må man betale inngangspenger. Alt fra blodprisen på Rollonbana (100,-) til gratiskamper på flere baner. Men skal du ha en superweekend med lokalfotball med feks. Emblem torsdag (50,-), Rollon fredag (100,-), Herd lørdag (100,-), Spjelkavik søndag kl 13 (100,-) og AaFK på søndagskvelden (150,-), så blir det fort en restplass til syden i utgifter.


Brannmann lanserer herved ideen om "Breddekortet". Jeg utfordrer Sunnmøre Fotballkrets til å selge årskort til breddefotballkampene. Feks 1500,- for et årskort som gir gratis inngang til alle kamper i en hel sesong. Når en kjøper en slik billett så kan inntektene fordeles ut igjen til klubbene ut fra en smart fordelingsnøkkel. Slenger man på gratis kaffe på kortet tror jeg dette raskt kan bli en stor suksess. Ideen er gratis mot at Brannmann får evig årskort i honorar.

Arena
Forrige helg var Brannmann på tur til Roma. En romantisk og historisk by på alle måter! Med mitt fotballblikk var det to ting som fikk min oppmerksomhet. På Romas blodige stadion Colosseum kunne vår søvnige guide lære turisten noe nytt. Ordet arena betyr SAND, og ikke hvilken som helst sand. Det er sanden som dekker blodet mellom slagene som sto i Colosseum. Når vi da vet at 2000 gladiatorer og 9000 dyr døde i løpet av 100 dager så skjønner vi at sand var viktig. Derfor har navnet ARENA en opprinnelse i sand og tildekking av blod. Skal tro om det var denne betydning som lå til grunn da man laget stadionnavnene Komplett Arena, Skagerak Arena, Sør Arena, AKA Arena, Extra Arena og Intility Arena? Ingen av disse arenaene har levd i særlig grad opp til navnet sitt som blodige baner, bortsett fra Ranheim da, som har plukket de fleste lag fra hverandre på sin Extra Arena. I farten kommer jeg kun på et lag som har vunnet her...
Mitt andre fotballinntrykk er hentet fra en Ford på vei fra Roma til flyplassen. Vår kjære taxisjåfør tok i mot oss med fyr og flamme. Kunne ikke et ord engelsk, men fikk med tegnspråk og entusiasme forklart at samme kveld var det storkamp i byen. Oppslukt av kjærlighet hadde dette gått Brannmann hus forbi, men storkampen Lazio-Inter skulle avgjøre hvem av lagene som får spille CL til høsten. Vår taxisjåfør fløy til flyplassen i 140 km/t på motorveien, uten sikkerhetsbelte, tett opp i raua til en liten Mini. Høylytt radio som vekslet mellom fotballkampen Genoa-Torino og Giro Italia, samtidig som han sendte meldinger og ringte i mobilen sin. Et italiensk prakteksempel av en fotballidiot. Som lærer i trafikalt grunnkurs på Møre ungdomsskole ble alle mine fordommer om italienske sjåfører bekreftet. Lazio tapte kampen, men da samme sjåfør hentet oss morgenen etter var han like blid. "RÅÅÅÅMA its the team" trøstet han seg med.

Så til runden:

Eliteserien:
For en søndagskveld! En febersyk Brannmann trodde fantasien tok overhånd da Brann slo Rosenstyret på Lerkendal søndagkveld. For en gang skyld var det Brann som fikk dommehjelp, men det som imponerer mest er moralen i dette laget. Jeg har ikke ikke vært så optimistisk med tanke på gull for Brann, men nå begynner jeg å lure litt. Svakheten er at vi taper litt for ofte poeng mot svakere motstand en det RBK gjør, så da er jeg fortsatt reservert i forhold til gull. Så lar jeg meg nok en gang imponere over Ballsund. Å vinne i Skien er ikke hverdagskost! Noterer også en sterk seier til Bodø, og at Skrullerud beholder jobben et par runder til.

Borettslaget:
Meget skuffende av AaFK mot HamKam. Men var også veldig imponert over laget fra Tippebyen. De vant med samme taktikk som AaFK slo Viking på, og da er det ren krig det er snakk om. Aldri ro med ballen og høy lagmoral. Trøst for AaFK at Viking taper mot badebyen Grimstad, men obs på saftkokerne som hadde drukket en ny saftmix på søndag, og vant hele 5-1 mot Strømmen. Alle kampens mål ble scoret i de første 28 minuttene.

Postkasse 1:
Det ble rett pinsamt for Brattvåg etter en frisk uttale i media før kampen, der en tåkespiller påstod de gulkledde var bedre en Hødd - spiller for spiller. Hødd svarte med å vinne 4-0 og ydmyket Brattvåg på det mørkeste.

Tippeligaen:
Stor dag for sunnmørsklubbene søndag. Både Hødd2, Vika og Herd hadde besøk fra Oslo, og det ble 9 poeng til Sunnmøre. Hødd 2 stilte et sterkt lag med mange A-spillere, og klatret opp fra bunnen. Herd vant med nød og neppe etter to viktige mål av Mathisen. I Vika var det ikke skygge midt på dag søndag. Gradestokken viste ca 25 grader, og da krummet svillene seg for Lokomotiv Oslo og hjemmelaget ordnet en viktig trepoenger i sommervarmen.

Twitterliga 1:
Torsdag startet vi med to overraskende resultat. Hareid har for første gang i sitt liv fått et lite sjarmørstempel. - Et ungt lag som har mistet mange spillere og en sikker dumpekandidat. Men nå har villdyret våknet. Brannmann traff dommer teamet på ferja på vei til kamp, og de var forberedt på en tøff bunnkamp. Seier 2-1 til Hareid var overraskende, og kanskje har man nå fått skuta på rett kjøl på ferjekaia der i sør? Enda mer overraskende er det at Valder vinner 5-2 langs Ørstaelvas bredder. Her var hjemmelaget ganske så solid favoritt, men Valder har målformen inne og knuste hjemmelagets drøm om å ha heng på topplagene. Fredag tapte Emblem borte mot Bergsøy. Solbrune og hårfine gutter i sør, og med et utrolig publikum, gav Emblem god match. Dermed leder nå Bergsøy denne ligaen. AaFK vant skuffende lite 2-0 mot Gurskebotn, og Volda ser ut til å ha gitt opp alle opprykksambisjoner med 2-2 mot SkarbøvikHessa.

Twitterliga 2:
5. mai 1996 opplevde Brannmann et av sine verste mareritt. RBK vant 10-0 mot mitt Brann på Lerkendal. TV-kamp og full ydmykelse av et arrogant trønderlag. I dag kan jeg lett ironisere med det hele, men det er lett å sette seg inn i hvordan Arill Riise og andre Sæbø-supportere har det i disse dager. I TV-kamp (smp-TV) i beste sendetid blir de blåst inn Hjørundfjorden med 10-0 tap mot RBK-lookalikeene fra Blindheim. Ikke ofte vi ser slike resultater så høyt oppe i breddefotballen, men et tankekors for både den ene og andre. Blindheim får iallefall en solid bonus på målkonto dersom det skulle bli tight ut på senhøsten i toppen av TW2. Nesten like unikt er det at at det spilles 0-0 i denne ligaen, men så skjedde mellom Volda 2 og Fjørtoft. Kjærkomment poeng for bortelaget. Skodje imponerte kanskje aller mest denne runden. 2-1 på kjøpesenteret er intet mindre en imponerende! Skodje har sendt fra seg mange spillere på både kvinne og herresiden til Herd, så dette må ha vært en solid boost for de gule gjenværende spillerne!

I damenes verden vinner Herd, mens Fortuna spilte uavgjort mot Kyrksæterøra og Hemnekjølen. Men naturligvis var det to menn som kom i fokus etter kampen; Fortunas trener og dommeren fra Herd. Men denne helgen er Brannmann glad for alle dommertabber som kommer,så da får det går at Fortuna tapte to poeng.

Ellers er det vel på sin plass å nevne at Brannmann er glad for at Liverpool sin keeper er i en klubb der man aldri vandrer alene. Det var kanskje noe av det tristeste som er vist på en fotballbane, og nå håper jeg Karius har en god mor som kan fortelle han at han er gull verdt uansett.

I lett febersus trykkes send. Til uka kommer både AaFK og Hødd til Emblem for herre og damekamp!

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 199 gjester her nå