Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - Granulatbrød

alt

Bana er stengt
Mange klubber på Sunnmøre har en gressbane. I vårt sekulariserte moderne samfunn er gressbanen i enkelte bygder et tempel. 6000 m2 med hellig grunn som ingen har tilgang til bortsett fra han som er tildelt den store tillit å pleie bygda stolthet. "Bana er stengt", "Stengt", "All bruk forbudt" - skilt i alle varianter som vi som var ung på 80 tallet har stor respekt for. Trolig er barn av 80 tallet mer kuet en noen annen generasjon. Det finnes nok heller ingen annen generasjon som har så mye grus i kneskålen som min. For grus var vårt dekke året rundt. Bortsett fra dersom solen skinte på kampdag. Da tok banemester bort skiltet og vi kunne stolt ta imot bortelaget på hellig grunn. I det siste har jeg registrert at det har vært en debatt om at vi bør innføre gressbaner som primærarnea igjen.Brannmann lurer på om noen har fått solstikk der ute. Det er omtrent det samme som å si at nå slutter vi å selge brød i butikken - vi kan bake dem selv. Det er tungvint, det er tidkrevende og brød blir en hellighet som vi må bruke og spise med nøysomhet. Mor er jo på jobb dagen lang, og brødbakingstradisjonen har ikke nådd oss gutta. Selv om Brannmann garantert skulle klart jobben om han MÅTTE! Etter alt vår generasjon ble påført av stengte baner for noen tiår siden, så ligger det trolig i FN`s banekonvensjon at "alle barn har rett til å ikke møte skilt med at bana er stengt". Nå er det sikkert en eller annen som vil antyde at all granulaten kunstgressbanene etterlater seg ikke er bra. Men jeg overhørte en mann på haugen på Emblem stadion, "ken veit, kanskje kuene til han Asgeir liker granulaten?" "Tine Lettmelk - nå med granulat."

Gode unnskyldninger
Brannmann snublet over en morsom twittermelding fra Aurskog-Høland FK denne uken. Temaet er mer eller mindre gode unnskyldninger for å ikke komme på trening.
- "Er solbrent og kan ikke komme på trening"
- "Må være med mamma å kjøpe ny jakke"
- "Mamma har navnedag"
- "Har vært hos frisøren"
- "Hamsteren fyller år"

Her tenker Brannmann at mange har ulike historier på mer eller mindre gode unnskyldninger for å ikke komme på trening. Utfordrer dere til å komme med deres historier for gode unnskyldninger i kommentarfeltet!


Så til runden:
Landslaget har funnet ut at det er gøyere å vinne mot lag som ER kvalifisert til VM en å kvalifisere seg selv. Håper det gir god selvtillit foran høstens viktige kamper. Vi vet iallefall at vi kan hevde oss mot noen av de beste etter 3-2 mot Island og 1-0 mot Panama.

Eliteserien:
Det er veldig lett å bli sjarmert av sundbyen til Kristian. Nå vinner de altså mot et av de lagene jeg sliter mest å like - Molde, og det er rett koselig synes jeg. Videre vant landets beste lag på andreomganger, Ranheim nok en hjemmekamp. Det er bedre at "I" kjæm til Start en apekatten Julius. Uansett er Kjetil Rekdal på plass på Sørlandet og sørget for håp etter 1-1 mot Godset. Brann spilte uavgjort hjemme mot Vålerenga. Tett og jevnt oppgjør der 1 poeng til hvert lag var greit nok. Rosenstyret spiller borte mot Tromsø i kveld og tapte 8-0 i en skuffende kamp av trønderne.

Borettslaget:
Artig kamp på Color Line søndag kveld. Mye kjefting på dommerne som vanlig, og Brannmann fikk skylden for det meste. Sånn er det å være en minoritet på ferjetur. Det måtte en emblemsbygder til få å avgjøre det hele. Pape Møgster vant en hodeduell og fikk Picassoprisen for tredje hjemmekamp på rad! Norwichdraktene fra Gardermoen var god, men ikke gode nok denne gangen. Sogndal hadde drukket styrkedråper og slo Viking 1-0, Mjøndalen snudde på slutten mot kameratene fra Hamar. Godt med seier igjen i skarrebyen. Strømmen var laget som måtte til Vestlandet uten å få med noe hjem denne gangen. Videre registrer jeg at Jerv og Notodden også sørger for jevne tilstander i Borettslaget.

Postkassen:
Brattvåg minner fortiden om et betonghus uten armering. Mye investert, men uten hold når jordskjelvet kommer. Slik er fotballen av og til, men det var vel heller ikke forventet at formendringen skulle komme mot Tom Nordli sitt Skeid. Hødd vant med viktige 3-1 mot Arendal, og befester sin glade posisjon i toppen av poststativet.


Tippeligaen:
Spjelkavik fikk igjen som gamle sirkusarena i dag, og på hjemmegresset feide de serieleder fra Ski av banen. Mulig Follo har vært for mye på Tusenfryd denne uken, for 4-0 på bortetur på Sunnmøre kan rosadraktene ikke være fornøyd med.
Herd og Hødd 2 spilles etter deadline, men i kula mi ser jeg at Hødd 2 vant overraskende mot laget som deler parkering med kirka på Moa.

Twitterliga 1:
Emblem vartet opp med en kruttsterk seier borte mot studentidrettsalget i Volda. Brannmann fikk ikke sett kampen, men sjelden har Odd Erik sine Twittermeldinger vært så spennende å følge med på. Og når dommer til og med får skryt, så regner jeg med at Volda var ditto misfornøyd. Dvs at Sindre synes at 7.min overtid var litt mye, men jeg antar at dommer kunne ferjeruta og med det viste at noen minutter fra eller til ikke betydde noe.
AaFK2 sine juniorgutter har blitt voksne. 2-1 over Rollon er 18 års grense på, og med det er Voldsdalen IL på tabelltopp. Bergsøy fikk inn fire mot Gøya og hele Herøy kan kose seg med mange strålende resultat denne våren. Ørsta også fikk knotet inn et mål til slutt, og kan med det dele tabellen i to der de selv melder seg på i de bedre halvdel.
Det triste denne runden er to beinbrudd på en Gurskenspiller og en Sif/Hessa gutt. Lykke til og god bedring til begge de bruddskadde.
Til slutt ser det absolutt ut som om Sykkylven trenger millionoverføringen fra Kina NÅ! 0-1 mot Hareid hjemme er nok til at sykkylvinger flest vil henge med hode den kommende uken. Se opp bilister når dere passerer Aure denne uken!

Twitterliga 2:
Det er tett og spennende i toppen, og med Stranda sin deilig 4-1 seier på Color Line besøkte Stranda opprykksplass tidlig i uken.
Blindheim ser seg ikke tilbake, og i det fjerne de skuer et opprykk i høst. Fra 2. til 7. plass er det tett som i Torohylla på Kiwi, men Brannmann merker seg Uggedalens sønner sin sterke 3-2 mot Long Bay. Herd2 nærmer seg nedrykk etter tap mot flystripa i sør.

Twitterliga 3:
Harøy gikk til topps etter 3-2 mot Giske i TV-sendt kamp. Den nye bydelen i Ålesund har fått kunstgress, og jeg antar at det blir god dreis på fotballen i ytre bydel i årene som kommer.

Womens league:
Fortuna vant nok en gang mot Herd, og jeg tror kanskje det er best for husfreden på Sunnmøre. Selv om ryktene sier at Hoseth i Herd har VELDIG lyst å slå Fortuna snart. Brannmann tror dette vil skje når lagene møtes på Herdtun til høsten. Time vil sjå. For mitt eget Emblem ble det 2-7 mot MSIL, og med det tar vi farvel til seniorfotballen for damer for denne gang.
Nå skal Brannmanns JuniorGirls league realiseres, og det jobbes med gode sponsorer og et artig kampopplegg for høsten. Dersom du elsker breddefotball og har ønske om å sponse denne jenteligaen skal jeg love deg rikelig med reklame på denne bloggen fremover!! Ta kontakt på privat melding på Facebook!

Da trykkes send fra toppen av tabellen.

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 140 gjester her nå