Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - oss og dem

Bilderesultat for fotball sikringsskap

Oss og dem
Brannmann har et ekstra øye på det som skjer av talentutvikling på Sunnmøre. Som lærer i ungdomsskolen har jeg elever som er i støpeskeia, og det har også vært artig å følge "The Son" og hans jevnaldrende gjennom diverse bylag, kretslag, AaFK og andre klubber denne 99`år gangen har spredt seg til. Da er det artig at skøyeren Parfait blirt hentet fra kjøpesenteret tilbake på ferja til treninger i sommer. Men et ekstra øye har man jo til de som fortsatt er i posisjon til å spille seg inn på AaFK. Anders Waagan og Emil Solnørdal er to slike. Men Brannmann lurer egentlig veldig på hvordan man forvalter sine talent i garderobene på Color Line.


De få gangene de har fått prøvd seg sier Lars Bohinene følgende: "De mener om seg selv at de er god nok for nivået, så da må de bevise det". Dette er svært dårlig pedagogikk mener Brannmann. Med en slik uttalelse er guttene helt overlatt til seg selv, og er med det ikke en del av en utviklingsprosess der trener vil hjelpe guttene til å ta nivået. Det Lars sier er "Take it or leave it". Tenk om han sa: "Det er viktig at ungguttene får smake på nivået, så skal vi sammen jobbe for at de en dag er klar for større oppgaver". Her må jeg be klubbens ledelse være våken på Bohinens talentforvaltning. En skulle tro at en toppklubb som AaFK hadde et mer langsiktig perspektiv på de unge talentene sine. Klart Waagan og Solnørdal mener de er gode nok. Det er jo derfor de fortsatt er i AaFK. Men de må jo få tid og hjelp til å få en fair sjanse. Da får jeg bare håpe at Amund Skiri har en god dialog med Bohinen slik at i det hele tatt er mulig å få prøve seg i AaFK.

Verdensmesterskap
Nå skal jeg gjøre noe som strider mot alle presseetikk. Jeg skal offentlig anklage to personer for med viten og vilje ødelegge et livsviktig øyeblikk i en ung gutts liv. Jeg husker ikke hver som spilte, hvilket år eller hvem som hva målscorere. Men det var VM, og det var straffesparkkonkurranse. Jeg og noen fotballinteresserte kamerater hadde inntatt loftet i Nedre Berget på Skodje. Vi hadde et akvarium av en TV, men bildet var klart og det var det glade 80 tall. Midt i den dramatiske avslutningen av straffesparkkonkurransen gikk plutselig strømmen. Vi satt på pinner av spenning, og så går strømmen! Som et instinkt pilte unge Hamnøy ned trappa og til sikringsskapet. Og jo visst, sikringene var BORTE! I øyekroken så jeg de to jeg nå skal offentlig anklage for dette brotsverket, pile avgårde raskere enn en kantspiller på Brasil. De to som har gitt meg mang et våkent mareritt var Jon Ove Holen og Trond Otto Berg. De to største fotballmotstanderne jeg kjente på den tiden, og de er trolig like lite interessert i dag.
Tilgivelse er en bra ting, men guttene skal vite at slikt setter spor. Jeg har faktisk ikke fått hevnet dette (selv om en tilgir kan en hevne dersom hevnen er søt). Så kanskje en vakker dag når Trond Otto ser nyttårskonserten fra Wien, eller når Jon Ove ser partilederdebatten... Pass opp karer! Nå er det lite sannsynlig at de to leser en fotballblogg, så trusselen får vel henge uvitende over dem i tiden som kommer..

Så til runden:
VM er nok omtalt i media, så Brannmann hopper glatt over. Men det er herlig når dommere fra det babylonske riket, spillere med Inkablod (sorry, urbefolkning i amerika-blod) og vikingblod møtes. Når så i tillegg det sitter 5 menn i dommerdrakt og shorts og følger med alt på VAR, så er VM 2018 akkurat der de skal være i forhold til å sette spor etter seg.

Twitterliga 1
Emblem var uheldig mot Ørsta på torsdag. 0-1 på tampen, et tvilsom mål og marginer imot. Brannmann satt i gymsalen vegg i vegg med stadion på avslutningsfest for 7.trinn. Kampen ble fulgt på Twitter, og når Ørsta sitt usiviliserte garderobebrøl ca kl. 2025 ødela lærernes overrekkelse av 7.klassediplom, skjønte vi alle at Emblem hadde litt et vondt nederlag. Vondt hadde også "The Son", som tirsdagen før ble satt utenfor fotballen med et brudd i vristen. Trøsten får være tre VM kamper hver dag fra sofakroken.
AaFK og Bergsøy vant som forventet sammen med Sif/Hessa. Med uavgjort i Rollon-Volda er det dermed rekordjevnt i TWL1. AaFK 2 med 22 poeng på topp kommer ikke til å henge på helt inn er min påstand. Dermed er det møjla bak som skal konkurrere om opprykk, og i det toget leder Bergsøy. Så er det søtt at Sykkylven tar poeng borte mot Valder.

Twitterliga 2
De høytflyvende naboene i vest vant den viktige kampen mot Skøye. Og når NordborgBrattvåg2, Langevåg og Stranda vinner, så er det de som skal utfordre videre fremover tror Brannmann. Spørsmålet er om Blindheim nå er så høyt oppe at maskineriet ikke tåler den tynne luften. Kan Twitterlaget fra Sula få noe å glede seg over på fredagens toppkamp på Blindheim? Dette blir spennende!!
I bunnen har Fjørtoft en hel høst på ta igjen lagene foran, og med de tradisjonene de har der ute i havgapet så står man lett av en høststorm.

Twitterliga 3 
Aksla har 0 tap og Hareid 2 har 0 poeng. Uansett, dette er sjarmøretappen på Sunnmøre.
Enda mer sjarmerende er 7`er serien for herrer. Her leder Emblem avdeling 2 med 6 spilte kamper og minus 4 i målforskjell! En utrolig prestasjon! 33-37 i målforskjell, der alt ble ødelagt av 10-4 og 12-4 av fjordfolket fra Hellesylt og Eidsdal. Hvor skal dette ende?

Womens league 
Triste greier for flaggskipet Fortuna. Å tape i Ørn/Trondheim er ikke bra, og Brannmann tipper bussturen hjem var alt annet en gøy. Men det var sikkert en trønderdommer å skylde på denne gangen også. Herd hadde nok innkassert 3 poeng mot bunnlaget på forhånd, men når 7,32*2,44 er for lite til å få inn ballkula i løpet av 90 minutt, så ender det med to poeng tapt.
Ellers kjenner Brannmann på en skyld i at Bergsøy/Gursken/Gjerdesvika/Tjørvåg/Moltustranda/Larsnes/Haddal/Hasundgot/Flø sitt damelag i 4.div står uten poeng (tror egentlig laget består av litt færre klubber, men tar med alle i frykt for å glemme noen). Håper de tar sine fortjente poeng mot andre i løpet av høsten.

Da trykkes send med en følelse av at vi alle er en del av en stor kryddersamling i disse VM tider.

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 172 gjester her nå