Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann + Diplom Is = sant

Veddemål
Fra 2005 har Brannmann hatt sin faste plass på Color Line stadion. I 7 år opplevde jeg den ydmykelsen det var hver gang Brann kom på bortekamp i Ålesund. I 2012 toppet frustrasjon seg. Jeg hadde for ente gang veddet is med elevene mine (Brannmann er lærer) om hvem som vant kampen mellom AaFK-Brann, og som vanlig ble jeg stående igjen med en sur is-regning. Etter 2-0 tapet i 2012 sendte jeg mail til Brannsjefen og krevde ispengene tilbake. Dette ble viden kjent - se linken: (Brannmann må kjøpe is), og veddemålet ble til slutt sponset av Diplom IS. En fin avtale ble det, og etter 2012 har jeg kun måtte bruke avtalen en gang. Brann har rett og slett skjerpet seg i Ålesund. I 2018 tør til og med ikke AaFK å møte laget mitt!
alt

Hvor vil jeg med dette? Å vedde en is i ny og ne er uskyldig greier. Men for mange er veddemål mer en som så. De siste årene har utenlandske bettingselskap gjort stor butikk i Norge. I kjølvannet har de etterlatt seg mange som ikke har klart å håndtere spillingen sin. Nå tar opposisjonen på Stortinget grep, og vil ha slutt på denne giften som ødelegger for mange gode menn og kvinner i landet vårt. Brannmann ønsker tiltaket velkommen. Ja jeg vet at vi har et fritt samfunn der vi ikke trenger å regulere alle våres bevegelser. Men på områder som får så store konsekvenser som avhengighet, så trenger vi rammer som regulerer det som er til det beste for oss. Nå vet vi jo at alkohol gjør langt større skade tippelappen og kasinohjulene, men alkoholen er allerede gjennomregulert i Norge. F.eks er det ikke lov å selge alkohol på norske idrettsarrangement. Så gjenstår det å se om nordmenn er fornøyd med et is-veddemål, eller om bettingselskapene finner smutthull som giften kan smugles gjennom i fremtiden. Selvsagt har vi basarkameratene på Hamar, men Norsk Tipping fremstår som en smågutt i bettingverden, selv om også tippebyrået ved Mjøsa har sine lik i lasten.

Lille speil på veggen der
Fra Herd-hold har jeg plukket opp at det gikk hardt for seg etter at Herd sitt juniorlag for jenter slo ut Fortuna i NM nylig. I garderobene ved siden av Fortuna satt det noen forskremte gutter og hørte et fortvilet bortelag utøse sin frustrasjon over 1-0 tapet. Brannmann undrer seg litt over hva det gikk ut over. Tidligere har jeg hørt om knuste vasker og toalettskåler, men når jentene går løs på det aller helligste i en jentegarderobe, så skjønner jeg at tapet var bittert. Speilet i Herds godt brukte garderobe ble ofret til tapsguden Fru Fortuna. Som gymlærer vites det at akkurat speilet i jentegarderoben tuller man ikke med. Derfor er det jo en trøst at Herd sitt klubbhus ligger vegg i vegg med Norges største kjøpesenter. Så nytt speil henger nok på plass allerede, og møter dere noen Fortunajenter med sveisen på snei så vet du grunnen.

Så til runden:
Twl 1:
Hareid ble ofret på AaFK sitt alter allerede mandag. AaFK stilte alt sitt reserveskyts mot heltene fra Overåsanden, og slaget ble blodig og brutalt. Med Møgster fra Senegal og Fet fra Sykkylven godt hjulpet av juniorene fra egen gruppe endte det hele i lilleputtresultatet 11-2.
Gulars vinner mot Valder - vakkert og viktig.
Så kommer vi til torsdagkampen. Emblem dro til Skarbøvika for å møte de nyforelskede klubbene i ytre bydel. Og for en romantikk det ble. Det er godt å være to, og med 2-0 til til hjemmelaget ante vi Twitterfølgere at dette skulle bli starten på nedturen for bygdisene. Men så får vi 2-1 og så ser ikke det så ille ut lenger. Ikke før SH får 3-1 i starten av andre omgang. 3-1 er noe skitt, så da gjøre Emblem likegodt 3-2, før vi gjør 3-3 og så 3-4 og så 3-5. Brannmann var ikke på kampen, men ser for seg et iltrende lykkelig Sindre K da. Et lite kyss på slutten gjør at fotballkjærligheten pynter inn 4-5 til slutt. Artig kamp å følge på Twitter! I Breddepodden var Rollons trener gjest. Han håpte på U i alle kamper bortsett fra B i Ørsta. Det ble stikk motsatt. U i Ørsta og tre poeng alle andre steder. Bergsøy slapp inn et på Sykkylven men scoret fire selv og Volda vant 2-0 mot Gøya. Dermed er det fortsatt veldig jevnt i denne divisjonen. Brannmann oppsummerer sine egne tabelltips i neste blogg.


Eliteserien:
Gunstige resultat for Brann denne helgen. Ranheim og Haugesund snubler, mens Rosenstyret tar opp jakten. Vi vet jo alle at de kommer til å vinne til slutt. Kjekt for I å få suksess i Kvadraturbyen. Unner mannen det!

Borettslaget:
Walk and talk seier for AaFK denne runden. Bluesbyen spilte skuffende falskt og skapte knapt en sjanse. Håvard Mork Breivik debuterte for de orange. 17 åringen er fra Hareid, men på appen Flashscore er han komisk nok svensk. Med dette er det AaFK som ligger best an til opprykk ved St.Hans.

Posten:
Brannmann foreslår at Brattvåg flytter alle sine kamper til andre siden av tunnelene på Remmereite. Ravnbana ligger der grøn og fin og kan kanskje ble lykkebanen de gul/blå trenger. I allefall ble det nok et hjemmetap, denne gangen mot Kjells ås. Hødd vant 2-1 og har faktisk skumle hensikter i år.

Tippeligaen:
Spjelkavik tapte to poeng på overtid da et ungt Hødd lag fikk straffe på overtid. Kjøpesenteret fikk besøk av Roseby 2 og det ble også nedtur.


Twl2:
Torsdag ble en god kveld for nabolaget uten at de spilte selv. Skodje vant, det var eneste skjær i sjøen. Men Nor/Bratt2 spilte 4-4 mot Stranda så da er det plutselig oppstått en deilig luke nedover på tabellen. På bunnen er fortsatt Fjørtoft, Sæbø og Herd 2. Men alle tre har potensiale til å klatre i høst. Så spørs det om klubbene vil klatre, eller om det er mer bedagelig å være i Twl3? På Blindhjem ble det poengdeling mellom opprykksfinalistene BH og Langevåg. Greit nok for å bevare spenningen.

Tw3:
Emblem 2 måtte nok en gang stå æresvakt for sine gode naboer i øst, og etter 4-1 tapet må de gjenta bedriften til høsten. Når skal det lykkes for Emblem 2? Ellers er det Vanylven, Aksla og Vigra som ligger best an i de tre avdelingene. Kan vi virkelig få se Vanylven ta steget opp igjen?

Womens league
I dag må jeg få sende en bukett til Ørskog sitt 7`erlag i DAMENES 7`er serie. I mangel på en juniorserie for jentene på Sunnmøre har Ørskog måtte melde på et juniorlag i seniorserien. Laget ligger på bunnen av serien, og forrige uke hadde de besøk av 7 byfruer fra klubben Guard. Disse sju damene scoret ett mål annethvert minutt og vant til slutt 2-42! Brannmann kjenner han blir het i toppen over dette. Dette skal ikke skje i noen seriesammenheng, men siden det heter seniorfotball så legger vel Guard opp til at det er voksenfotball Ørskogjentene har valgt å være med på, og må tåle såpass. Her er noen tips til hva de 7 bydamene kan gjøre dersom de kommer i en situasjon der de er totalt overlegen motstanderen:

- Pålegg dere selv å spille kun 2 touch
- Spill med færre spillere på banen
- Tilby motstander å spille med flere på banen
- Alle spillere må være borti ballen før dere kan score

Spiller man med slike premisser så blir det gøyere for alle. Jeg var borti en lignende episode der vi med Emblem G99 vant 27-1 mot VRF da guttene var 11/12 år. I andre omgang var det kun lov med 3 touch. Da ble kampen jevnere - selv om det var vanskelig å holde igjen barna fra å score mål. Men voksne byfruer burde tenke lengre en å score 42 mål mot tenåringene fra Ørskog - mener nå Brannmann.

Da trykkes send med en deilig overdose fotball etter et fantastisk fotball-vm så langt!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 102 gjester her nå