Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - 90 metersbakken

Brannmann besøkte forrige søndag byen med 90 metersbakken, Mølleråsen. Historien som DeDerre har satt melodi til om skihopperen som hoppet i flomlys i Mølleråsen i Moldelia. Mitt i svevet slo en  person av flomlyset og skihopperen måtte lande i mørket. Molde har flere "90 meters bakker". Brannmann kjørte lykkelig og glad over fjellet og gledde seg over en koselig ferjetur sammen med sunnmørssmurfter på vei til hjemmekamp i rosenes by. Molde er faktisk den klubben som samler desidert fleste mennesker på kamp i forhold til innbyggertallet, så at klubben engasjerer på alle sider av fjorden er tydelig. Vel fremme på stadion tuslet sunnmøringen med Brannskjerfet inn på borteseksjonen. Jeg fant min plass blant de røde hordene som denne kvelden var møtt opp i et beskjedent antall. Lars Arne tuslet rolig ute på gresset i sin treningsdress, mens Solskjær var pent antrukket, sikkert etter råd fra sin kone. Så var det dette med 90 da. Vi hadde akkurat rukket å sunget Nystemten da klokken passerte 90 sekund. Rett foran oss dundret en lang rogalendingen på 18 år i bakken. Vår egen keeper gikk altfor brutalt til verks, og straffespark var uungåelig. Derfra og inn var alt svart, og når de slukørte bergenserne til slutt sa "Eg vil hem" så var det bare å pakke sammen og dra. Av 17 baklengsmål har Molde scoret 9 av dem. Men vi leder serien enda, det er da noe opp i all elendigheten.
Hospitering
Brannmann leste i dag nok en artikkel om hospitering og talentarbeid i fotball. Artikkelforfatteren Per Einar Gjelsvik kan ikke se så mange positive sider ved hospitering. Hospitering gir utrygghet når de rykker ned igjen på eget nivå sier han. På hospiteringslag blir de satt på posisjoner de ikke er så god i fordi andre er bedre en dem. Eneste form for hospitering som er positiv er permanent hospitering mener han. Brannmanns erfaring med hospitering er at jeg ofte ser at spillere som har vært "der oppe" blir blaserte og "stjerner" når du kommer hjem. De faller ned på et lavere nivå en de var på FØR de hospiterte, og klarer ikke å løfte laget slik som forventet. Dette er selvsagt generelle betraktninger, men jeg mener å ha belegg for mitt utspill. Det er bare å gå å se AaFK 2 kamper og finstudere A-lagsspillere som må være med til Sykkylven å spille 4.div. (Ikke et vondt ord om Sykkylven...) En klubb kan selvsagt være avhengig av å låne spillere fra andre alderstrinn, men kanskje må lånespillere hele tiden holdes bevisst på hvor de hører hjemme. Dette var en artikkel som er verdt å lese opp i alle gode tanker vi har om talentutvikling.
Les artikkelen her:
Hospitering til besvær

Feriefotball
At fotball koster vet vi som elsker å følge denne idretten. TV-abonnement, billetter, supporterutstyr og vaffel i kiosken. Men i sommer fikk en sunnmøring erfare at det kan koste mer en planlagt også. På ferie i Monaco tenkte karen at han ville se en av VM kampene fra Russland. Uten wifi ble 4G løsningen med jobb-mobilen som skjerm. Etter 90 minutt var karen godt fornøyd med kampen, og forbruket på ca 2 GB på en fotballkamp var grei skuring. Det er jo tross alt ikke noe dyrere å bruke 4G i Europa en hjemme i Norge - trodde han. Sjokket kom da han skulle sjekke regningen.. Kampen hadde kostet han 96000,-! Verdens nest minste land i areal er ikke en del av EU avtalen om roaming, og teleselskapene tar seg godt betalt for at du skal kunne bruke 4G i miniputtlandet. Enden på visen ble visst nok at karen slapp å betale. Godt for han og godt for arbeidsplassen, men en nyttig lærepenge for oss alle når vi blir fotballhungrige utenfor EU.


Så til ukens runde:
Molde, 08 og Rosenstyret gikk videre i europasirkuset. Mest imponerte 08 med seier borte i Kroatia.

Eliteserien:
Å ha Rosenstyret halsende bak seg er som en god krimroman fra Horst. Aldri hvilende ligger vi og kjemper for å holde udyret bak oss, og jammen bar båten denne helgen også! Vanskelig å bli klok på Norsk fotball på denne måten. Brann så plutselig ut som verdens beste lag i seieren mot 08, og Molde dummet seg ut i sosseoppgjøret i Bærum.


Borettslaget:
AaFK fikk nesten stryk på det som må være Norges styggeste stadion. Stadion i Tromsdalen ser på TV til å være lite stelt. Ugress på tribunen og gamle plaststoler som her og der ser ut som en slitt tanngard. Men nordingene kjempet hardt og med hjelp av en pirkete dommer fikk kjempet AaFK ut av stilen. Fortsatt rart at emblembygderen fra Senegal får så lite spilletid. Sogndal tapte fylkesoppgjøret og Viking slo av Strømmen, så dermed lever spenninger der oppe.


Postkassen:
Hødd leverer for tiden. Kan havlaget rykke opp? I høst må de dele stadion med Varg IL, men får samtidig spilletid i beste sendetid. Brannmann håper på opprykk, og nå ser det lyst ut! Brattvåg møter VIF 2 i mandag, men har vist oppadgående trend. 3-1 på mandagskvelden?


Tippeligaen:
Katastroferunde for sunnmørslagene denne helgen. Tap over hele fjøla, og alle tre ligger på nedrykk eller like rundt der. Blir en meeeget spennende høst dette!

Twitterliga 1:
Emblem fortsatte der de slapp tidligere i sommer. 1-0 borte mot Valder var viktig og bra. Kjekt at Jørgen B er tilbake og åpnet i tillegg målkontoen for høsten. Rollon og SIF/Hessa fulgte også opp vårens gode trend og plukket tre poeng hver mot lag fra nedre halvdel.
Ute i vest var AaFK best. Dvs emblemsgutten fra Senegal scoret 3 mål, og slukte opprykkshåpet for Bergsøy. AaFK2 stiller nok mest trolig så sterkt nå i 4. div at de rykker opp. På benken for A-laget finner vi nesten ikke juniorer lengre (pga alle innkjøp som er gjort i sommer). Disse reservene må ha kamptid, og da blir det mot lokale storlag i 4.div.

Twitterliga 2:
Fjørtoft startet høstens redningsaksjon på best mulig måte. Hovdebygda ble første offer, og Brannmann er spent på om klatringen kan nå nye høyder. Blindheim mener alvor og våre gode naboer var ubeskjedne på Mona torsdag. 5-1 er sterkt på bortebane i Alpegrenda. På samme måte gikk Skodje og Norborg og Langevåg seirende ut av sine kamper, og dermed kan ikke RBK-lookalikene hvile enda.

Ellers så må vi takke for at vi ikke har tilstander som i Vestfolds 4 divisjon. Denne uken vant Eik/Tønsberg 36-0!! mot Fram 2. Petter Belsvik har gått som trener fra Fram, og forfallet ser ut til å fortsette i Larvikklubben. Brannmann mener å ha observert at Fram 2 er et integreringstiltak i farrisbyen, men hvordan man tenker at slik ydmykelse skal være en god måte å finne sin plass på i samfunnet vites ikke.

Dermed trykker Brannmann send, glad og fornøyd med å gå inn i nok en uke som serieleder!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 112 gjester her nå