Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - "han virka berre på torsdag"

althits

"Å sjå nå Henning Dyb, å sjå nå Henning Dyp! Han virka berre på torsdag, han virka berre på torsdag. Han virka berre på toooorsdaaaaag! Å sjå nå Henning Dyb"

Brannmann var på kamp på Godøy torsdag. Det har jeg vært før, men aldri når supportergjengen "Godøyveggen" har vært til stede. Selv om de bare var 5 stykker, så sjarmerte de seg inn i mitt fotballhjerte. Med spydig eleganse og dugende humor ledet de laget sitt seg gjennom nitti minutt. Dommer skvatt til hver gang Emblem fikk innkast, for da gaulet karene "FEILKAAAAST!!!" ble full hals hver gang (uten at det hjalp). "Vi har fått rett en gang denne sesongen" sa supportersjefen. "Og den gangen vi gløymde oss, dømte dommer feilkast", la han til.


"Godøyveggen" er et forbilde for bygdeglede og samhørighet. Med en språkdrakt som er slik at selv små barn kan sitte sammen med dem og spise vafle. Kjæringane på høyre side og gamlekarane på andre. Brannmann fikk den ære av å sitte sammen med fire karer som sikkert var 370 år til sammen. Når Godøyveggen ropte til sine spillere at de skulle kommunisere via Facebook (lett frustrert over manglende kommunikasjon), så spør den ene av de eldre til den andre: "He du Facebook?" Den andre svaret: "Neeei, ej klara mej me goggel". Så var den samtalen over. På slutten av kampen avrundet Leif Austnes (med grå caps) med en melding til trener Stenerud: "Ditta e den beste kampen - sia sist". Ferdig snakka, og godt oppsummert av en trivelig stund på Godøy stadion. Når så hurtigbåten hjem til Ålesund får slagside på grunn av tyngden på sjokoladekaken vi spiste, så var det egentlig ikke så nøye med hvem som vant kampen. Fotballkamp var rett og slett trivelig etter denne torsdagskvelden på Gøya.

alt

Leif Austnes (til venstre) og Åsmund Eilertsen (Han som har spikret selve Godøyveggen)

Brannmann var i Oslo i helgen. Kjekt å vandre i hovedstadens mange koselige gater og kjenner på fortsatt sommer. Man mister litt fokus på hverdagslivets mange gjøremål og utfordringer, og for min del kjenner jeg at det urbane livet griper meg og løfter meg ut fra den sunnmørske jordiske nærhet. Jeg var også på kino, og det gir et ekstra kick å se "Skjelvet" i byen som blir rammet. Heretter skal jeg kun se katastrofefilmer der det faktisk skjer. - "Bølgen" på Hellsylt, "Skjelvet" i Oslo osv..
Til Oslo dro også fire av våre seks sunnmørske topplag. AaFK, Hødd2, Spjelkavik og Herd. Det er godt mulig lagene allerede hadde sett katastrofefilmen, for maken til sløsing av reisekasse skal man lete lenge etter. Kun Herd (borte mot Follo) fikk med seg et skarve poeng ute på jordene til landbrukshøyskolen på Ås. Spørsmålet blir jo om det blir for heftig for sunnmørslagene å reise til Oslo å spille kamp? Om det rett og slett blir feige lag? Takler egentlig sunnmøringer å spille kamper i urbane forhold? Eller var det frykten for at det store skjelvet skal komme i løpet av de 90 minuttene de spiller fotball? Jeg vet ikke om det har blitt gjort slike undersøkelser, men Brannmann skal følge med fremover og se om det kan være en sammenheng her. Uansett, det blir en spennende fotballhøst for de lokale topplagene!


Eliteserien:
Brann vinner mot Ranheim og Rosenstyret snubler inn en seier de også. Dermed er det fortsatt trønderopplegget som leder serien. Det kan vel se ut til at det blir disse to lagene som skal fighte om seieren. Ellers var det en usedvanlig målfattig runde. Norsk fotball er jo en målorgie sammenlignet med de fleste internasjonale ligaer, så slik sett var denne runden spesiell.

Borettslaget:
Som nevnt er AaFK inne i en periode som ser skummel ut nå. Store tap og ustabilitet gjør at høsten skal bli særdeles spennende. Brannmann tippet jo at AaFK ikke rykker direkte opp, og nå halser de andre innpå i gampefart. Mjøndalen, Sogndal og Viking er en valpelengde bak og det er mange kamper igjen!

Postkasse 2
Hødd smuslet bort seieren mot Egersund. Det var synd, for med seier kunne avstanden til Skeid blitt  deilig stor. Brattvåg imponerte også med 4-1 mot broren min (Vidar). Plutselig er snart Brattvåg nærmere opprykk enn nedrykk.

Tippeligaen
Hødd 2 tapte igjen, men det er knepne tap så det er tydelig at læringen har gitt resultat i år. Herd og Vika er bare poenget unna direkte nedrykk. Det blir meg et spetakkel og ragnarokk om alle tre sunnmørslagene i Tippeligaen må ta steget ned neste år. Da ryker "halve" Twitterliga 1 ned til femtedivisjon!

Twitterliga 1
Norges beste lag uten matbutikk vant den tøffe kampen borte mot sjarmørene på Godøya. Brannmann skrev i vår at de voksne Godøykarene jamret seg mye i kampen, og slik var det på torsdag også, men når de fikk komp fra Godøyveggen ble alt harmonisk, og da likte Brannmann egentlig alt han hørte. Begge lag var heldig med målene sine. Emblem skulle hatt frispark forut Godøy sitt mål. Dyttingen på Jørgen Bjerkan forut straffen til Godøy hadde resultert i et besøk på rektors kontor om det skjedde i skolegården. Og samme Bjerkan stod beviselig i offside da han scoret 1-1 for Emblem (se bildet)

alt
Bjerkan scorer men står i offside. The Son til venstre i bildet. Vi ser også en Godøyspiller som vinker til publikum

Slik sett vant Emblem 1-0 denne kampen. Men Bjerkan er matchvinner for andre kamp på rad nå, så livet smiler for Emblemsgutten. "The Son" fikk en omgang etter benbruddet, og må nok ha litt mer tid på seg for å starte herjingene på kanten, men det kommer, det kommer! Så kan det jo være slik nå da, at det finnes en konspirasjonsteori på at Sunnmøre Fotballkrets har instruert AaFK2 og Bergsøy i å la Emblem rykke opp. Sindre er jo breial i kjeften, og Brannmann tenker at en passelig straff for en bygdelagstrener som Sindre må være å ta med seg Emblem ut i det ganske land for å spille mot Rilindia og Lokomotiv Oslo neste år. De gjestende østlandslagene skal få sitt å styre med når de kommer til Emblem. Ikke får de kjøpt bananer og nøtter på matbutikken, og dersom rektor på Emblem skole finner ut at han skal ha en skoleforestilling mitt i beste kamptid, blir det ikke dusjing heller. Og vil Buster takle å være speaker i Tippeligaen? Vil motstanderne fra beste Oslo vestkant forstå hva han sier? Og hvordan skal vi takle savnet av dommere fra Sykkylven og Åmdalen? Nei, et opprykk kommer til å skiple alt, og derfor tror jeg det finnes en slik plan i de indre kretser i fotballforbundet - kun for å gi Sindre K en utfordring han må bukke under for. Men Brannmann tror han vil takle det fint! Han kommer til å gå i kompaniskap med bonde Flydal, og sørge for gjødsling hele året, særlig rett før hjemmekamp. Derfor tror jeg at Norges beste lag uten matbutikk er fullt ut rigget for et besøk i den nasjonale Tippeligaen!

Twitterliga 2
BH og NB har nå fått et dugande forsprang på sine konkurrenter. Nå bør det gå veien for storklubben i nabolaget til Emblem, og de orange fra Søvika ønsker vi hjertelig velkommen tilbake i det gode selskap. Så sant ikke Langevåg, Skodje og Stranda makter å komme tilbake med en dugandes spurt da!
Fjørtoft har iallfall slike ideer, og vant sin tredje på rad i høst. Finnes det lag som har gått fra nedrykksplass til opprykk på en høstsesong? Uansett, viktig å klatre dersom tre lag fra Sunnmøre rykker ned fra Tippeligaen. Da blir det nedrykksbonanza fra 5. til 6. div.

Da trykkes send i glede over at i kveld spiller Dame/junior/J16 til Emblem sin første kamp i høst Borte mot hjembygden min Skodje!

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 51 gjester her nå