Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann - Sunnmøring til Leeds

 Sunnmøring til Engelsk fotball!
Det er jo ikke hver dag vi på Sunnmøre sender fra oss fotballspillere til England. Men så har skjedd nylig, uten at det har blitt behørig nevnt i både lokal og nasjonal presse. Men så dukker altså denne nyheten opp på Leeds sine hjemmesider:
Oda Sperre Tennfjord
Oda has recently been playing in Norway’s second tier of women’s football for Fortuna Aalesund. Oda and her family are big Leeds United fans and so she is thrilled to begin this new chapter of her career.


Dette ble tipset meg av en av mine mange venner som er Leeds supporter, og Brannmann synes det er fryktelig stas at sunnmørske fotballtalent tar turen ut i Europa og da i særdeleshet til England. Du kan selv lese saken på Leeds sine hjemmesider her: Leeds er å finne på engelsk tredje nivå, og har ikke tatt steget opp i det gode selskap der Englands beste fotballdamer finnes. Men nå får vi jo bare håpe at Tennfjord gjør furore og fører Leeds inn i det gode selskap i toppen av balløya.

 

alt


Easy Pisi!

Den nye Nations League har blitt kastet over oss denne uken. Alle de europeiske landslagene skal inn i et seriesystem som danner grunnlag for play off-plassene inn mot Fotball EM 2020. Et spennende konsept synes Brannmann, men like uoversiktlig som et middels stort kommunehus. Nu vel, jeg lar lagene spille sine kamper og så velger jeg å sitte på gjerdet og se hvordan lagene plasseres og spres rundt i vår deilige verdensdel. For EM spilles i 2020 i 13 byer i Europa (Ingen av dem er Ålesund:-() Sikre kilder sier at Emblem har søkt om å få leie Blindheim stadion med sin vakre tribune for å arrangere EM kamper, men at Blindheim bygde tribunen for liten med vilje. Slik ble Emblems søknad forkastet. Vel vel, fogderistrid er tøffe greier, og Brannmann skal i allefall ikke ha på seg å fyre opp i tørt gress. VG skriver at "nå blir det lettere å kvalifisere seg for Norge". Men det betyr vel også det blir lettere å kvalifisere seg for andre land, så da er vi vel like langt? Så lenge alt dette betyr mer fotball for oss ustoppelige fotballelskere, så kjør på!


Bråstopp for Blindheim?
Blindheim fikk feiret seg selv på torsdag. Ny tribune og god Norway Cup innsats krever festivitas! Men kampen mot opprykksrival NordborgBrattvågII blir ikke festlig. 2-5 er et brutalt tap, og Brannmann er egentlig likeglad. Ikke fordi han har noe mot Blindheim, men meste fordi trusselen fra vest er såpass stor at jeg har mest lyst til at lille Emblem skal få ha 4. divisjon for seg selv. En klubb som Blindheim burde egentlig vært i sonen mellom OBOS og Posten. Med masse gode ressurser og et stort apparat, er egentlig Blindheim rigget for større oppgaver en hurtigbåtturer til øyer med minus folketall. Derfor er Brannmann happy med poengtap til Blindheim. Et opprykk til Emblems nivå vil medføre at klubben blir attraktiv for byens nest beste, og spillere som i dag tar turen helt inn på landet vil kanskje stoppe ved Rosenborglookalikene for kontrakttilbud før de kjører til utposten Emblem. Da er det bedre at drabantbyen Skodje tar steget opp, så kan Blindheim fortsette med alt det andre de er så god på.

Da tar vi en titt på runden vi har hatt sist uke.

Landslaget
Det er så koselig når landslaget vinner. Sammen hvem det er mot og hvem vi vinner mot, har vi selv satt en slik status på våre beste menn at vi er fornøyd uansett hvordan det går med landslaget. Og når de vinner blir det rett og slett koselig. Taper vi får Brannmann en slik følelse som når det er tomt for lettmelk i butikken. Da sukker jeg bare lett ja-ja, og så tar jeg en ekstra lett. Men nå ble det altså seier i første kamp i den nye turneringen med et navn med amerikansk svung - Nations League. Mot Bulgaria ble det samme leksa som vi har vært vant med de siste årene. Begredelig svakt og nok et bevis på at vi skal være plassert på nivå 3 av 4 i Europa. Men jeg trekker lett på skuldrene og kjøper en ekstra lettmelk til minne om denne landslagsuken.

Postkasse 2
Brattvåg fortsetter sin klatring og denne gangen var det i Arne Garborgs rike poengene ble hentet. Å vinne borte mot Bryne synes til og med Brann er travelt, så dette var sterkt! Hødd tapte mot broderen, og er dermed vippet ned fra toppen.

Tippeligaen
Vika tok et byks opp fra bunnstriden med 3-0 hjemme mot Ullern. Herd kaver med hode så vidt over vannskorpen etter et poeng hjemme mot Oppsal. Kjekt med masse Oslobesøk i midtre bydel i allefall! I Ulsteinvik var det også storfint besøk med Real India på plass. Det ble som vanlig et knepent tap for Hødd 2.

Twitterliga 1
Norges beste lag uten matbutikk, Emblem, rusler videre med sin seiersrekke. Denne gangen var det Hareid som ble offer. Brannmann ble i andre omgang sittende å studere de to lagenes trener. Trener Moldskred var fyrverkeri hele kampen for Hareid. Med massiv positivitet guidet han et relativt ungt lag på en meget positiv måte. Med ros og veiledning på høyt plan var det ikke mye som skilte lagene denne fredagen. Men Emblem er i flytsonen, og en usedvanlig stille Knudsen kunne nok en gang triumfere.  Fra kl 19.40 - 19.55 var Emblem to poeng bak AaFK 2. Ørsta hadde byguttene til U en liten stund, og opprykksbrusen summet da over Emblemsbygda. Men bygdas egen sønn* ødela summetonen med to mål for AaFK2 og dermed seier til go`guttene fra byen. At ikke "Møgster" fra Senegal snart får starte for A-laget til AaFK er en gåte for meg. Nå scorer han haugevis med mål fra andrelaget og på fritiden sliter han ut gangveiene på Emblem med kondisjonstrening. Bergsøy reiste seg opp fra fiskesloa og vant 4-0 borte mot Hessa og Sif. Ellers ser det helmørkt ut for Sykkylven og Godøy som nok en gang gikk på klare tap.

* Pape Habib Gueye bor på Emblem hos en vertsfamilie

Twitterliga 2
Oi oi Blindheim! Dette var vondt. Vi emblemsbygdere registrert i dag (lørdag) at dere enda ikke har orket å ta ned kamp-plakatene fra torsdagens toppkamp. Nå er det plutselig slik at Skodje er ubehagelig nær. Brannmann spådde jo ikke opprykk på Blindheim, men allikevel ser det vel slik ut at det blir slik? I bunnen rigges det til for en triller. Sæbø, Guard, Herd 2 og Fjørtoft skal få en nervepirrende høst!

Damenes
Vårt eget damejuniorjentelag spilte Hysj hysj kamp borte mot Skodje. Kjekk kamp mot Skodje sitt J16 lag, og denne gangen var det vi som fikk flest mål. Ellers registreres det at Fortuna gikk på en lei smell i Berit Aunlis land i Kyrksæterøra. Nå er det faktisk trønderne som har matchball i 2.div! Molde er også hektet på igjen, så Fortuna må bare håpe at lykke står den kjekke bi denne høsten.

Da trykkes send med et lett håp om at det aldri blir matbutikk på Emblem.

- Brannmann -

 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 74 gjester her nå