Siste nytt fra rundt omkring

Hjem

Brannmann inviterer til pølse i vaffel

Bilderesultat for kompass tegning

Breddepodden til Blindheimsguttene Hageselle og Vestnes har etterhvert blitt fast inventar i mine øreganger. De slentrer seg gjennom breddefotballen på Sunnmøre på en sjarmerende måte. Brannmann er glad i geografi, og må innrømme at Breddepodden av og til tar litt for lett på retninger på Sunnmøre. Jeg har ingen tung analyse å komme med, men inntrykket mitt er at man tar lett på hvilke himmelretninger en reiser for å følge et lokaloppgjør nær deg. Brannmann mener blant annet at det ikke heter "inn til Norborg", men "opp til Norborg". Nå er heller ikke Norborg noen plass, så mer korrekt må være "opp til Uggedal stadion" eller "nord til Uggedal stadion". Jeg har lyst å gi en retningsguide Vestnes og Hageselle kan ha i studio:

Ut til:
Alle stadion på Nordøyane - fra Godøy til Harøy
Siffen
Ratvika
Color Line
Rollon
Langevåg
Hareid
Høddvoll
All stadion i Herøy

Opp til:
Uggedal
Ellingsøya
Brattvågen
Vatne

Inn til:
Emblem
Skodje
Ørskog
Stordal
Valldal
Stranda
Sykkylven

Ned til:
Volda
Ørsta
Gursken

Dette er sikkert en brannfakkel fra Brannmann. Er fotballfolket uenig så syng ut. Men uansett - med dette håper jeg at det aldri blir "ut til Emblem" og "inn på Siffen".


Det å reise på en skikkelig breddekamp i lokalmiljøet er et høydepunkt hver gang. Kjenne på det lokale engasjementet og bygdas unike fotavtrykk på sin stadion. Kulturen kan være helt forskjellig på baner som ligger 10 minutt unna hverandre. Når dette er sagt så ble det sendt ut et skremmende forslag på høring om nok en serieendring. Stakkars Sunnmøre Fotballkrets fikk så hatten passet når de la ut ønske om tilbakemelding på et forslag om å slå sammen 4.div i hele Møre og Romsdal. Hva SFK mente om saken kom ikke frem, og var heller ikke meningen, men forslaget ble omtrent hudflettet av breddefolket. Forslaget om å gjøre fylket om til EN 4.div vil etter mitt syn svekke det sportslige nivået i divisjonen. Pappaene kommer ikke til å prioritere å dra på bortekamp til Sunndal, Averøy og Surnadal. De yngste kan ikke ta seg fri fra skolen kl 13 på en torsdag for å kjøre til Nordmøre på kamp, og de vil neppe bruke helgene til dette heller. Supportere vil nok heller ikke synes det er interessant å bruke en dag på reise til andre enden av fylket. Dermed står vi igjen med et prosjekt der få lag vil ha nok spillere som vil være interessert i å bruke så mye tid på fotball på dette nivået. Så Brannmann stemmer i mot et slikt forslag og tar heller turen til Kristiansund og Molde når Brann kommer flyvende oppover.

Når du kommer til kamp på Emblem er kiosken åpen hver dag - iallefall så lenge det er kamp. Utvalget i kiosken er veldig standard og betjeningen består av hyggelige fotballforeldre fra Emblem og Flisnes. Brannmann har gjort litt furore i denne kiosken gjennom årene. Når sulten blir påtrengende og lysten på både salt og søtt tar overhånd skjer det at jeg bestiller pølse i vaffel. Etterhvert har flere fått øyene opp for denne kanonretten fra Østfold. Det fine er at du ikke finner retten på prislisten, så dermed ender det ofte opp med at det blir mye billigere en om du kjøper en vaffel og en pølse hver for seg. Nå håper jeg jo at kioskansvarlige på Emblem leser dette og får retten opp på sin faste meny med riktig pris. Enn så lenge må du som besøkende på stadion utnytte dette smutthullet i menyen og smake på denne gode retten. Det er faktisk Eyvind Hellstrøm som har patenten på denne sammensetningen, og det er særlig på Melløs Stadion i Moss retten har blitt kjent. Så får vi se om Emblem Stadion også kan få være med i denne gullrekken av stadion som tilbyr pølse i vaffel som standard meny.

SÅ til runden:

Eliteserien:
Brann sin herlige seier i araberland på lørdag ble kortvarig glede siden Rosenstyret vant i Tigerstaden søndag kveld. Dermed er vi like langt. Trønderspetakkelet må avgi poeng samtidig som Brann må fortsette å vinne. Det er et greit utgangspunkt. Start imponerte med 3-0 hjemme mot Lillestrøm. Åråsen Stadion er jo full av leiligheter, så kanskje er ikke OBOS verste stedet å være for Lillestrøm?

Borettslaget:
Var seieren til AaFK mot Kongsvinger avgjørende for opprykket? I alle fall betyr det økt selvtillit i kampene som kommer at byguttene klarte å snu kampen på tampen mot elgene fra skogene i Hedmarken. Sogndal tapte og Mjøndalen vant, så da kan kombinasjonen brun/orange innta Eliteserien neste år. 70`tallets motefarger!

Postkasse 2:
Brattvåg slår Hødd på overtid! Det var et skudd for baugen for Hødd. Nå må laget fra sørvest-Sunnmøre basere seg på å komme til Obos gjennom en tung kvalifisering - tror Brannmann. Eller kan det bli formlaget Brattvåg som klatrer så høyt? Spennende!

Tippeligaen:
Spjelkavik har tatt et hopp opp på tabellen, og er i ferd med å trygge plassen. Herd derimot har havnet i smørja. Med tapet mot Ready er de under streken. Nå åpner man et nytt kjøpesenter 1. november, og da hadde det vært trist om senterets eget lag mot ta steget ned. Samtidig så følger det flere bortetilskuere med i 4.divisjon en i Tippeligaen, så omsetningen på Moa vil øke ved et nedrykk.  Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Twitterliga 1:
Emblem var suveren mot kineserne på Ikornnes. Opprykkspraten går på Emblem, og tanken om opprykk er like vill som fremdekkene på bilen til Sindre. Brannmann har derimot en løsning til Knudsen og co. Dersom Emblem rykker opp kan man etablere en 15 mannstropp i Oslo, og en 15 mannstropp på Emblem. Da kan Oslotroppen ta "bortekampene" og Emblemstroppen ta Rilindia og de andre Oslolagene når de kommer til Sunnmøre. Da holder det med flybillett til Sindre, Helge og Odd Erik. Lett som en plett! Her er det bare å forberede seg på opprykk!
Bergsøy og AaFK 2 er sikkert ikke enig i dette, og mest trolig blir det andrelaget til AaFK som skal opp i Tippeligaen. Iallefall vinner laget de nødvendige kampene, og må gå på et par bananskrell om Emblem skal ta laget igjen.
Med Herd på nedrykksplass er nå Godøy, Sykkylven og Hareid nede. Hareid rykker ikke ned til slutt. Laget er i godt driv, og slo imponerende nok Rollon hjemme på fredag!

Twitterliga 2:
Hva skjer i lookalikelaget til Rosenborg? Brannmann spådde riktig nok ikke opprykk til Blindheim, og nå taper man poeng uke etter uke. Skal jeg få rett? Trøsten er at lagene bak også taper, men av disse er det Langevåg som er det største trusselen. Guard, Fjørtoft, Herd 2 og Sæbø hadde gått ned igjen til 6.div om sesongen var ferdig nå.

Damefotball:
Magne Elde har kjørt karusell med følelsene sine denne uken. Fra forsmedelig tap på Krekarøra på fylkesgrensa - og trolig tapt opprykk,  til at samme Krekarøra taper mot bunnlaget Nidelv på søndag og dermed sender Fortuna til topps igjen. Millionsigneringen Solveig Engås måtte gå av tidlig i sin første kamp for tuna med skade. 11 sting i hode var resultatet, men tøffingen var på banen i neste kamp og puttet like godt 4 mål mot Orkanger! Intet mindre en tøft gjort!
Nå styrer Elde showet selv, men allerede lørdag om to uker venter bortekamp mot Herd. Brannmann tipper Fortuna går hele veien nå - men holder det til opprykk i år?

Da trykkes send forventning om pølse i vaffel på menykartet kommende fredag når Emblem møter Bergsøy!

- Brannmann -
 
Emblem Idrettslag

4. divisjon Sunnmøre 2017

# Lag K S U T MF P
1 Hødd 2 22 18 2 2 63 56
2 Bergsøy 22 15 4 3 46 49
3 Volda 22 14 6 2 30 48
4 Skarbøvik 22 7 8 7 8 29
5 Rollon 22 8 5 9 -5 29
6 Emblem 22 8 3 11 -4 27
7 Hareid 22 7 5 10 -22 26
8 Godøy 22 7 3 12 -19 24
9 Sykkylven 22 5 8 9 -13 23
10 Larsnes/Gursken 22 6 5 11 -13 23
11 Langevåg 22 6 1 15 -33 19
12 Norborg 22 4 4 14 -38 16

Neste kamp


4. divisjon 2018

Toppscorer 4. divisjon 2017 (sesongslutt)

# Navn Lag Mål
1 Sondre Steinsbu Kjølsøy Skarbøvik 19
2 Trond Edvard Brynestad Godøy 18
3 Franjo Tepuric Bergsøy 15
4 Daniel Jøsok Kvalsvik Bergsøy 14
5 Martin Søvik Røren Bergsøy 13

Treningstider 2016

Mandag kl 18:00 - 20:30 Sunnmørshallen
Tirsdag kl 20:00 - 21:30 Ebbemyra
Torsdag kl 20:00 - 21:30 Treningskamp
Fredag kl 17:00 - 18:30 Ebbemyra

Besøkende

Vi har 131 gjester her nå